Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Ακτιστο Φως» του Ευθύμη Kosemund Σανίδη στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ του Σαράγεβο

στα 10

Η νέα ταινία του σκηνοθέτη συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους.

Το «Ακτιστο Φως» του Ευθύμη Kosemund Σανίδη στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ του Σαράγεβο

Η τρίτη μικρού μήκους του Ευθύμη Kosemund Σανίδη μετά το «ΙΙ» που συμμετείχε το 2014 στο φεστιβάλ του Λοκάρνο και το «Odette» του 2016, είναι ένα φιλμ 29 λεπτών γυρισμένο σε 16mm στην Λέσβο και την Αθήνα.

άκτιστο φως 607

Η ταινία, όπως αναφέρει η ίδια η παραγωγή, είναι «χρόνος που ξεδιπλώνεται με αναμνήσεις, συναντήσεις και όνειρα. Ο αποχαιρετισμός ενός άντρα κατά τη διάρκεια των τριών μηνών πριν από την τελική του μεταμόρφωση».

«Ο τίτλος της ταινίας αναφέρεται στην ιδέα του Θεού που συναντάται ως "άκτιστο φως" ως καθαρή ενέργεια που απορροφά τον άνθρωπο και στην μυστικιστική παράδοση του ησυχασμού, στον οποίο μέσα από την επαναλαμβανόμενη προσευχή οι μοναχοί υποχωρούσαν προς την εσωτερική τους ύπαρξη και την βιωματική γνώση του Θεού».

Δείτε ακόμη: Ευθύμης Kosemund Σανίδης: the new «phenomenon»;

άκτιστο φως 607

Info:
Σκηνοθεσία: Ευθύμης Kosemund Σανίδης / Σενάριο: Ευθύμης Kosemund Σανίδης, Ελιζαμπέτα Ηλία-Γεωργιάδου / Μοντάζ: Ευθύμης Kosemund Σανίδης, Λάμπης Χαραλαμπίδης / Διεύθυνση φωτογραφίας: Χρήστος Βουδούρης / Ηχος: Λέανδρος Ντούνης / Σκηνογράφος, ενδυματολόγος: Καθολική Πίττα / Μακιγιάζ, special effects: Κλέις Kosemund Σανίδη / Ηθοποιοί: Αγγελος Σκασίλας, Karina Neupert Mπράτος, Ρηνιώ Κυριαζή, Βάνα Λαμπρινού, Τίτος Μπράτος, Στέλιος Βουλγαράκης, Στέλιος Μπράτος, Ιποκράτης Σανίδης, Κώστας Σταμόπουλος, Αρης Σιφναίος Executive Producer: Γιώργος Τσούργιανης / Παραγωγή: Ευθύμης Kosemund Σανίδης, σε συμπαραγωγή με το Le Fresnoy- Studio National και την υποστήριξη της Horsefly Productions.

άκτιστο φως 607

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας στο βίντεο:


Δείτε ακόμη: