Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «ΙΙ» του Ευθύμη Kosemund Σανίδη στο φεστιβάλ του Λοκάρνο

στα 10

Η μικρού μήκους του Ελληνο-Γερμανού σκηνοθέτη συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα Pardi di Domani.

Το «ΙΙ» του Ευθύμη Kosemund Σανίδη στο φεστιβάλ του Λοκάρνο

Αφιερωμένο σε έργα νέων σκηνοθετών μικρού και μεσαίου μήκους, το Pardi di Domani φιλοδοξεί να αποτελέσει πεδίο ανακάλυψης νέων ταλέντων, επικεντρώνοντας σε ανεξάρτητες παραγωγές από ολόκληρο τον κόσμο, γυρισμένες από δημιουργούς που δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει την πρώτη τους μεγάλου μήκους.

Ανάμεσα στις ταινίες που απαρτίζουν το τμήμα φέτος, συναντάμε το «ΙΙ» μια ελληνογερμανική παραγωγή της Horsefly Productions και της DetailFilm. Η περίληψη της ιστορίας του έχει ως εξής: Ενας ηλικιωμένος άντρας, ντυμένος γαμπρός περπατά στον ανοιχτό ορίζοντα, προς την νύφη του που τον περιμένει στο βάθος. Συναντιούνται, αλλά η απόσταση μεταξύ τους αρχίζει να μεγαλώνει ξανά.

Ο Ευθύμης Kosemund Σανίδης, ξεκίνησε την καριέρα του δουλεύοντας με ηλεκτρονικούς υπολογιστές αντί για κάμερα, έχοντας πριν παίξει μπάσκετ σε εθνικό επίπεδο και ταξιδεύοντας σε ολόκληρο τον κόσμο. Δούλεψε στην Ελλάδα, τη Γερμανία και τη Γαλλία, υπογράφοντας μουσικά και πειραματικά βίντεο, ενώ συμμετείχε στα Talent Campus του Βερολίνου και του Σεράγεβο. Μάλιστα, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σεράγεβο το 2011, κέρδισε το πρώτο βραβείο στο πρόγραμμα «Pack & Pitch» για το «ΙΙ». Αυτόν τον καιρό, ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές του στη Le Fresnoy της Γαλλίας κι αναπτύσσει την πρώτη μεγάλου μήκους του.

Το φεστιβάλ του Λοκάρνο θα διεξαχθεί φέτος από τις 6 έως τις 16 Αυγούστου, ενώ στο διαγωνιστικό του τμήμα για ταινίες μεγάλου μήκους, συμμετέχει επίσης το «A Blast» του Σύλλα Τζουμέρκα.

Διαβάστε ακόμη: