Buzz

To «Un Condor» του Γιάννη Κολόζη ελεύθερο για θέαση και με το βλέμμα στραμμένο στη Χιλή τώρα

στα 10

Αναζητώντας πατρίδα σε μια διαρκώς ταραγμένη χώρα.

Flix Team
To «Un Condor» του Γιάννη Κολόζη ελεύθερο για θέαση και με το βλέμμα στραμμένο στη Χιλή τώρα

Ο Σέρχιο Κοντρέρας γεννήθηκε σε μια πλούσια οικογένεια, της οποίας η μητέρα του ήταν υπηρέτρια. Ετσι αναγκάστηκε να μεγαλώσει με τις καλύτερες συνθήκες, αλλά κρυμμένος από τον κόσμο. Βγαίνοντας έξω στην πραγματική ζωή, αποφάσισε να πάρει τα πράγματα στα χέρια του. Αρνήθηκε να κρατήσει όπλο για λογαριασμό της χούντας και έφυγε από τη Χιλή το 1973, σε ηλικία 17 ετών, λίγους μήνες μετά την πτώση του Σαλβαδόρ Αλιέντε από τον Πινοσέτ. Μετά από ένα μεγάλο ταξίδι κατέληξε στο Σέφιλντ της Αγγλίας. Το 2011 επισκέφθηκε τη Χιλή για πρώτη φορά από τότε που αποφάσισε να αυτοεξοριστεί.

Αυτή είναι η υπόθεση του «Un Condor», του λιτού, ανθρώπινου, δυνατού σε εκτόπισμα ντοκιμαντέρ του Γιάννη Κολόζη που, υπό το πρίσμα των γεγονότων στη Χιλή του σήμερα, αποκτά επιπλέον ενδιαφέρον σε σχέση με το ταραγμένο πολιτικό τοπίο που διατρέχει και την μικρή «οδύσσεια» που διαδραματίζεται μέσα στον συμπιεσμένο - σαν μια ολόκληρη ζωή - χρόνο του.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Un Condor» του Γιάννη Κολόζη

Un Condor 607

Με επιθυμία του ίδιου του Γιάννη Κολόζη («Με αφορμή όσα συμβαίνουν στη Χιλή αυτόν τον καιρό και έχοντας την άποψη ότι τα κινηματογραφικά έργα αφού ολοκληρώσουν τους κύκλους προβολών που επιλέγουν οι δημιουργοί τους, πρέπει να καταλήγουν να είναι προσβάσιμα για όλους.»), το «Un Condor» είναι ελεύθερο για θέαση παρακάτω:

Un Condor | Παραγωγή: Γιάννης Κολόζης | Σκηνοθεσία: Γιάννης Κολόζης | Σενάριο: Γιάννης Κολόζης | Φωτογραφία: Γιάννης Κολόζης | Διάρκεια: 80 λεπτά | Ελλάδα, 2016

Un Condor Poster