Φεστιβάλ / Βραβεία

Τρελλοί για τον Μπελμοντό

στα 10

Το Φεστιβάλ Καννών θα τιμήσει, φέτος, τον Ζαν Πολ Μπελμοντό, διοργανώνοντας μια ειδική βραδιά αφιερωμένη στον έμβλημα του γαλλικού κινηματογράφου την Τρίτη, 17 Μαΐου.

Τρελλοί για τον Μπελμοντό
Ζαν Πολ Μπελμοντό - πόσο πιο Γάλλος;

Εκ μέρους του Φεστιβάλ, οι Ζιλ Ζακόμπ και Τιερί Φρεμό σχολιάζουν την κίνηση: «Είμαστε πανευτυχείς που ο Μπελμοντό δέχτηκε να παρευρεθεί σ’αυτήν την τιμητική βραδιά, όπου θα γιορτάσουμε το ταλέντο και την καριέρα του. Η ευελιξία και το προσωπικό του χάρισμα, η ακρίβειά του στην υποκριτική, το προκλητικό του πνεύμα, η άνεση με την οποία περιφέρεται τον έχουν αναγάγει, μαζί με τους Ζαν Γκαμπέν και Μισέλ Σιμόν, σ’έναν από τους σπουδαιότερους Γάλλους ηθοποιούς όλων των εποχών. Είναι βέβαιο ότι μια πλειάδα από αστέρια, με επικεφαλής τους Ζαν Ροσφόρ, Κλοντ Ρις, Πιερ Βερνιέ και Ζαν Πιερ Μαριέγ θα ανέβουν μαζί του τα κόκκινα σκαλιά για να γιορτάσουν μαζί με τον αγαπημένο τους φίλο και υπό τον ήχο του χειροκροτήματος των θαυμαστών του.»

Αφορμή για την ειδική αυτή βραδιά είναι η προβολή του ντοκιμαντέρ των Βενσάν Περό και Τζεφ Ντομενέκ, «Μπελμοντό, Η Καριέρα».

Περισσότερα για τον Ζαν Πολ Μπελμοντό, εδώ.

Tags: Cannes 2011