Buzz

«Οι αίθουσες θα υπάρχουν και στο μέλλον; Φυσικά και θα υπάρχουν»: Ο Τομ Χανκς μιλάει για το μέλλον του σινεμά

στα 10

Ο Τομ Χανκς είναι σίγουρος πως οι αίθουσες θα επιβιώσουν. Και πως το streaming δεν είναι ακριβώς τόσο κακό όσο πιστεύουν πολλοί.

Flix Team
«Οι αίθουσες θα υπάρχουν και στο μέλλον; Φυσικά και θα υπάρχουν»: Ο Τομ Χανκς μιλάει για το μέλλον του σινεμά

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Collider, με αφορμή την έξοδο του «News of the World» του Πολ Γκρίνγκρας, ο Τομ Χανκς μίλησε για την αλλαγή στον τρόπο που βλέπουμε σινεμά και τις δικές του προβλέψεις για το μέλλον της αίθουσας.

«Μια κατακλυσμιαία αλλαγή φαινόταν στον ορίζοντα ήδη. Οι αίθουσες θα υπάρχουν και στο μέλλον; Φυσικά και θα υπάρχουν. Νομίζω πως οι αιθουσάρχες - όταν με το καλό ανοίξουν οι αίθουσες - θα έχουν την ελευθερία να επιλέξουν τι ταινίες θα θέλουν να προβάλλουν.»

Διαβάστε ακόμη: «Οι κινηματογράφοι πέθαναν πολλές φορές, αλλά είναι ακόμη ζωντανοί»: Ο Τιερί Φρεμό του Φεστιβάλ Καννών αφιερώνει στα 125 χρόνια σινεμά

Ο Τομ Χανκς συμπλήρωσε πως είναι σίγουρος πως η αίθουσα θα παραμείνει η πρώτη επιλογή για ταινίες όπως της Marvel.

«Οι μεγάλες ταινίες - γεγονότα θα συνεχίσουν να κυριαρχούν στα σινεμά. Το "News of the World" μπορεί να είναι και η τελευταία ταινία που λέει ενδιαφέροντα πράγματα για τους ανθρώπους που θα προβληθεί σε κάποια μεγάλη οθόνη, γιατί μετά θα χρειαστεί μια ταινία του σύμπαντος της Marvel για να υπάρξει εγγύηση ότι ο κόσμος θα επιστρέψει στα σινεμά. Οι ταινίες αυτές, όταν τις βλέπεις στο σπίτι στον καναπέ σου μειώνουν το οπτικό τους αντίκτυπο. Νομίζω πως στο μέλλον θα υπάρχουν πάρα πολλές ταινίες που θα βγαίνουν μόνο σε streaming και νομίζω θα είναι μια χαρά να τις βλέπεις έτσι γιατί θα είναι έτσι φτιαγμένες ώστε να χωράνε στην widescreen οθόνη του σπιτιού σου».

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Τομ Χανκς: