Buzz

«News of the World»: Πολ Γκρίνγκρας, Τομ Χανκς κι ένα γουέστερν που τα βάζει με τον Τραμπ

στα 10

Δείτε το τρέιλερ και κρατήστε το όνομα Ελένα Ζένγκελ.

Flix Team
«News of the World»: Πολ Γκρίνγκρας, Τομ Χανκς κι ένα γουέστερν που τα βάζει με τον Τραμπ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πάντα πολιτικός Πολ Γκρίνγκρας συνεργάζεται με τον Τομ Χανκς - το «Captain Phillips» του 2013 βρέηκε υποψήφιο για έξι Οσκαρ. Δεν είναι καν η πρώτη φορά που ο Βρετανός σκηνοθέτης καταπιάνεται με την αμερικανική ιστορία - το 2006, με το «United 93» αποτύπωσε με τη δική του ματιά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αμερική το 2001.

Διαβάστε ακόμη: «News of the World». Ο Τομ Χανκς καταθέτει ένα διαφορετικό γουέστερν στην ξενοφοβική Αμερική του Τραμπ

News of the World 607 1

Στο «News of the World», βασισμένο στο πολυδιαβασμένο βιβλίο της Πολέτ Τζάιλς, ο Τομ Χανκς ερμηνεύει επίσης έναν... Captain. Τον βετεράνο λοχαγό Τζέφερσον Κάιλ Κιντ, ο οποίος περιπλανιέται από πόλη σε πόλη στην Αγρια Δύση για να μοιράζει τον Τύπο (σχολιάζοντας, φυσικά, την αντεπίθεση του Χόλιγουντ στην απαξίωση του Τραμπ προς τα media), όταν βρίσκει στο δρόμο του ένα 10χρονο ασυνόδευτο κοριτσάκι μεταναστών (χωρίς σχόλιο), που έχουν μεγαλώσει οι Ινδιάνοι, αφού δολοφόνησαν τους λευκούς γονείς του. Το εν λόγω κοριτσάκι, για μεγάλη μας χαρά, ερμηνεύει η Χέλεν Ζένγκελ που γνωρίσαμε το 2019 στην Berlinale, χάρη στο «System Crasher». Κι ο Κάπτεν αποφασίζει να την προστατεύσει ο ίδιος και να την παραδώσει με ασφάλεια στους κηδεμόνες της.

Θυμηθείτε κι αυτό: Ο Τομ Χανκς μιλά από καρδιάς. Ειλικρινά. Αληθινά.

Μπορεί οι ταινίες του Γκρίνγκρας να είναι χαρακτηριστικά ηθικοπλαστικές (με αποκορύφωμα το «22 July»), αλλά κάθε νέα του προσπάθεια, ειδικά μια που δεν επαφίεται σε σκηνές δράσης (αν και οι καλύτερες στιγμές του ήταν με τους «Bourne» του) κι όταν φέρει ως πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς στον πρώτο του ρόλο σε γουέστερν, αναμένεται τουλάχιστον με ενδιαφέρον. Η ταινία είναι προγραμματισμένη να βγει στις αίθουσες ανήμερα Χριστούγεννα, στις 25 Δεκεμβρίου 2020 - στην Ελλάδα την παραμονή, 24 Δεκεμβρίου, από την Tulip. Δείτε παρακάτω το νέο τρέιλερ.


Διαβάστε περισσότερα:

news of the world poster 607