Buzz

Ο Τομ Χανκς πιστεύει πως έχει κάνει μόνο τέσσερις καλές ταινίες στην καριέρα του

στα 10

Αυτό τουλάχιστον δήλωσε προωθώντας το καινούργιο του βιβλίο ο οσκαρούχος ηθοποιός, κι εμείς απλά αναρωτιόμαστε ποιες μπορεί να εννοεί.

Ο Τομ Χανκς πιστεύει πως έχει κάνει μόνο τέσσερις καλές ταινίες στην καριέρα του

Ο Τομ Χανκς θεωρείται ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του, έχοντας καταφέρει να κερδίσει δυο βραβεία Οσκαρ (ένα το 1994 για το «Philadelphia» κι ένα έναν χρόνο αμέσως μετά το 1995 για το «Forrest Gump»). Είναι επίσης και παραγωγός διαφόρων ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, ενώ πρόσφατα δοκίμασε και την ικανότητά του στο συγγραφή βιβλίων με το «The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece», το οποίο ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία το 2023.

Μιλώντας στο People ο Χανκς, αφού ανακοίνωσε τον τίτλο και την ημερομηνία κυκλοφορίας του βιβλίου του, μίλησε για το πώς εμπνεύστηκε την ιστορία αυτή και για το πώς η καριέρα του στον κινηματογράφο έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτήν. Οπως υποδηλώνει ο τίτλος, είναι ένα μυθιστόρημα για κάποιους οι οποίοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ταινία. Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία της παραγωγής μιας ταινίας υπερήρωων, από τη στιγμή που γράφεται ως κόμικς μέχρι τη στιγμή που το Χόλιγουντ πιάνει τα βρώμικα χέρια του στην ιδιοκτησία και την παραγωγή της ταινίας. Και ο Χανκς έχει εμποτίσει το μυθιστόρημά του με πολλές προσωπικές ιστορίες.

Διαβάστε ακόμα: Επιτέλους έχουμε μια επίσημη σύνοψη για τη νέα ταινία του Γουές Αντερσον «Asteroid City»

tom hanks 1

«Κανείς δεν ξέρει πώς φτιάχνεται μια ταινία — αν και όλοι νομίζουν ότι ξέρουν. Εχω κάνει πολλές ταινίες (και τέσσερις από αυτές είναι πολύ καλές, νομίζω) και εξακολουθώ να εκπλήσσομαι με το πώς δημιουργούνται οι ταινίες. Από την σύλληψη μιας ιδέας μέχρι την εικόνα που τρεμοπαίζει στην οθόνη, η όλη διαδικασία είναι ένα θαύμα», είπε ο Χανκς.

«Η δημιουργία ταινιών είναι πολύ σκληρή δουλειά για μια πολύ μεγάλη χρονική περίοδο που αποτελείται από τόσες πολλές στιγμές χαράς που ισοδυναμούν με ισάριθμα συναισθήματα απέχθειας για τον εαυτό των δημιουργών. Είναι η σπουδαιότερη δουλειά στον κόσμο και η πιο μπερδεμένη που γνωρίζω», συνέχισε ο Χανκς.

Ποιες όμως μπορεί να είναι αυτές οι τέσσερις ταινίες; Είναι μέσα στη λίστα και οι τρεις τις οποίες είχε αποκαλύψει λίγο καιρό πριν; Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος ηθοποιός δηλώνει πως έκανε ελάχιστες καλές ταινίες στην καριέρα του, με πρόσφατα την Κριστεν Στίουαρτ να δηλώνει πως «μάλλον έχω κάνει πέντε πραγματικά καλές ταινίες από τις 45-50 που έχω κάνει. Αυτές τις οποίες λέω πως αυτός ο άνθρωπος έχει κάνει μια πραγματικά εξαιρετική δουλειά.»

Το βιβλίο του Τομ Χανκς «The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece» θα κυκλοφορήσει στις 9 Μαΐου 2023.