Industry

To πρόγραμμα MEDIA, σύμμαχος της ελληνικής κινηματογραφίας!

στα 10

Εχοντας διαθέσει παραπάνω από 1.5 εκατομμύρια ευρώ στην ελληνική κινηματογραφία τον προηγούμενο χρόνο, το MEDIA παραμένει ο σταθερός υποστηρικτής ενός εθνικού σινεμά που δεν έχει πλέον να περιμένει πολλά (αν όχι τίποτα) από οποιαδήποτε πηγή εγχώριας κρατικής χρηματοδότησης.

Flix Team
To πρόγραμμα MEDIA, σύμμαχος της ελληνικής κινηματογραφίας!

Για όσους δεν γνωρίζουν το πρόγραμμα ΜEDIA της Ευρωπαϊκής Ενωσης ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1991 με σκοπό την ενδυνάμωση της οπτικοακουστικής παραγωγής και διανομής σε ολόκληρη την Ευρώπη, προσφέροντας ευκαιρίες συγχρηματοδότησης για την ανάπτυξη σχεδίων παραγωγών, οργανώνοντας προγράμματα κατάρτισης για κινηματογραφιστές και παραγωγούς αλλά και ενισχύοντας σημαντικά τη διανομή ευρωπαϊκών οπτικοακουστικών έργων.

Μόνο το τελευταίο διάστημα, το MEDIA διέθεσε 1.5 εκατομμύρια ευρώ για την ελληνική παραγωγή και διανομή, έχοντας υποστηρίξει μια σειρά ταινιών στην ανάπτυξή τους (ανάμεσα τους τα «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» του Γιάννη Σμαραγδή, «J.A.C.E.» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη που βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 8 Νοεμβρίου, το «Fish n' Chips» του Ηλία Δημητρίου, το «L» του Μπάμπη Μακρίδη, τον «Παράδεισο» του Παναγιώτη Φαφούτη, το «Man at Sea» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, το «Ο Ανίβας προ των Πυλών» της Ελισάβετ Χρονοπούλου κ.ά.), αλλά και έχει ενισχύσει τόσο τη διανομή ελληνικών ταινιών στο εξωτερικό αλλά και ευρωπαϊκών ταινιών στις ελληνικές αίθουσες μέσω της χρηματοδότησης ελληνικών εταιριών διανομής.

Ταυτόχρονα, το MEDIA έχει ήδη ενισχύσει ανεξάρτητες ελληνικές εταιρίες παραγωγής (ανάμεσά τους CL Productions, 100% Synthetic Films, Αργοναύτες, Anemon Productions, Haos Film), δίνοντας ώθηση στα νέα πρότζεκτ Ελλήνων σκηνοθετών όπως η Αθηνά Τσαγγάρη, ο Αγγελος Φραντζής, ο Πάνος Χ. Κούτρας κ.ά.

Η νέα προκήρυξη του MEDIA για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης νέων ταινιών ανεξάρτητων εταιρειών παραγωγής οπτικοακουστικών εργων, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων την 23η Νοεμβρίου 2012, καλεί τους ενδιαφερόμενους να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες σε αυτήν την διεύθυνση, ενώ μπορούν πάντοτε να απευθύνονται στο ελληνικό γραφείο MEDIA στο e-mail info@mediadeskhellas.eu και στο τηλέφωνο 210 3234414.


Διαβάστε περισσότερα για τα προγράμματα που υποστηρίζει το MEDIA και αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του MEDIA DESK HELLAS.