Buzz

Το «Ταξίδι της Φάλαινας» είναι η ταινία ενηλικίωσης που θα ήθελες να ζήσεις

στα 10

Δείτε πρώτοι και δωρεάν το «Ταξίδι της Φάλαινας» («The Whaler Boy»), στην online πανελλαδική πρεμιέρα του, από τις 21 Ιανουαρίου.

Flix Team
Το «Ταξίδι της Φάλαινας» είναι η ταινία ενηλικίωσης που θα ήθελες να ζήσεις

Το «Ταξίδι της Φάλαινας», το βραβευμένο στο Φεστιβάλ Βενετίας 2020 ντεμπούτο του Φίλιπ Γιούριεφ, νέου κι ανερχόμενου Μοσκοβίτη σκηνοθέτη, που άνοιξε το 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, κάνει πρεμιέρα σε πρώτη προβολή στις 21 Ιανουαρίου ψηφιακά (online) από τη StraDa Films, δίνοντας και τη δυνατότητα υποστήριξης από το κοινό σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες. Ο θεατής θα μπορεί να παρακολουθήσει την ταινία online, χωρίς συνδρομή, αγοράζοντας ένα ψηφιακό εισιτήριο (virtual e-ticket) και ενισχύοντας έτσι κάποια αίθουσα επιλογής του.

Δείτε ακόμη: To «Lara» του Γιαν Oλε Γκέρστερ, είναι εδώ σε πρώτη προβολή, online

the whaler boy 607

Λίγα λόγια για την ταινία

Βερίγγειος Πορθμός, εκεί όπου η Ρωσία συναντά την Αλάσκα, σε ένα χωριό φαλαινοθήρων, όπου οι άνδρες καταφεύγουν στο online chat με κάμερα. Το παράδειγμά τους ακολουθεί ο Λέσκα, ένας άβγαλτος δεκαπεντάχρονος, που ερωτεύεται ένα κορίτσι από το Ντιτρόιτ. Οταν βρίσκει την «αγαπημένη» του να συνομιλεί με κάποιον άλλο, θολωμένος από τη ζήλεια, ο Λέσκα ξεκινά μια αδιανόητη οδύσσεια. Στο συμβολικό σημείο όπου σμίγουν παρελθόν και μέλλον, αυτή η τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης απηχεί την ταραχή της νιότης και τον παλμό της πρώτης αγάπης.

the whaler boy 607

Ο σκηνοθέτης

Ο Φίλιπ Γιούριεφ, γεννημένος στη Μόσχα, είναι Ρώσος σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Ακόμη μαθητής στο σχολείο, γύρισε την πρώτη του «ταινία δράσης» η οποία περιλαμβάνε μια σειρά από εντυπωσιακές εκρήξεις από καρπούζια για το μάθημα της Χημείας. Το μικρού μήκους ντεμπούτο του, «The Song of the Mechanical Fish», προβλήθηκε στο Φεστιβάλ του Σάντανς, αποσπώντας παράλληλα βραβεία στα Φεστιβάλ του Μόντρεαλ, του Βερολίνου, του Τόκιο και του Σάο Πάολο. Το «Ταξίδι της Φάλαινας» είναι το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του.

the whaler boy 607

Βραβεία – Επίσημες Συμμετοχές σε Φεστιβάλ

H ταινία εντυπωσίασε στο 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ως ταινία έναρξης, ενώ κατέκτησε και το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας 2020.

Δείτε τις ταινίες της StraDa Films online, χωρίς συνδρομή, από τον ιστότοπο της StraDa Films.