Buzz

«Η Δίκη των 7 του Σικάγου» προτείνει όλους τους πρωταγωνιστές της στην ίδια οσκαρική κατηγορία

στα 10

Οπως είχε γίνει και με το «Spotlight» πριν χρόνια, όλο το καστ του Ααρον Σόρκιν κατεβαίνει με φόρα για Οσκαρ Β' Ανδρικού.

«Η Δίκη των 7 του Σικάγου» προτείνει όλους τους πρωταγωνιστές της στην ίδια οσκαρική κατηγορία

Το Netflix ανακοίνωσε ότι δε θα επιλέξει κάποιους από το καστ της «Δίκης των 7 του Σικάγου» για να τους προτείνει για την οσκαρική κούρσα. Αλλά, σύσσωμο, όλο το καστ. Από τη μία αυτό είναι λογικό: δεν ξεχωρίζουν ακριβώς Α και Β' ανδρικοί ρόλοι, κι αν θέλει κάποιος να είναι δίκαιος, όλοι υποβάλλονται στην κατηγορία του Β' Ανδρικού, καθώς πρόκειται για αληθινό ensemble.

Aυτό είχε κάνει και το «Spotlight» του Τομ ΜακΑρθι το 2016, όταν κέρδισε και το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Τότε, μόνο ο Μαρκ Ράφαλο είχε καταλήξει στην πεντάδα (βγάζοντας εκτός τους Μάικλ Κίτον και Μπίλι Κράνταπ).

Αυτό είναι και το ρίσκο: βάζεις τους ηθοποιούς σου να συναγωνίζονται μεταξύ τους. Και πολλές φορές τους καταδικάζεις, ακόμα κι αν περάσουν στην τελική πεντάδα. Θυμηθείτε τι έγινε πέρσι με τον «Ιρλανδό» του Μάρτιν Σκορσέζε, με τους Αλ Πατσίνο και Τζο Πέσι στο Β' Ανδρικό. Οι ψήφοι μοιράστηκαν και νικητής βγήκε... ο Μπραντ Πιτ.

The Trial of the Chicago 7 607 2

Yahya Abdul-Mateen II  607

Πάντως, διαβάζοντας τα αμερικανικά ρεπορτάζ, σύμφωνα με τις κριτικές και το buzz της τανίας, δύο ηθοποιοί έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να περάσουν στην τελική οσκαρική ευθεία: ο Σάσα Μπάρον Κοέν (που ήταν πραγματικά εξαιρετικός, κι είχε και μία από τις δύο καλύτερες σκηνές της ταινίας) κι ο Γιάχια Αμπντούλ-Μάτιν ΙΙ (που ως ο αρχηγός των Black Panthers, Μπόμπι Σιλ, είχε την άλλη καλύτερη σκηνή στη δικαστική αίθουσα).

Εμείς πάντως πιστεύουμε ότι και ο Φρανκ Λαγκέλα παίζει δυνατά - και λόγω δυνατής ερμηνείας (ενσαρκώνει τον συστημικό δικαστή με φιδίσια βλέμματα και κυρτή αλαζονεία), αλλά και λόγω ηλικίας και συσσωρευμένης πορείας και καριέρας, αλλά κι ο εξαιρετικός Μαρκ Ράιλανς (που ερμηνεύει τον δικηγόρο υπεράσπισης με οργισμένη αυτοσυγκράτηση).

Πάντως φέτος, οι κατηγορίες του Α' και Β' Ανδρικού μοιάζουν να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Από το καστ του «One Night in Miami» της Ρετζίνα Κινγκ, μέχρι τα «Da 5 Bloods» του Σπάικ Λι και «Ma Rainey’s Black Bottom» του Τζορτζ Σι Γουλφ (οι τελευταίες ταινίες του Τσάντγουικ Μπόουσμαν που φημολογείται, τώρα μετά το θάνατό του, θα λάβει διπλή υποψηφιότητα), οι πρωταγωνιστές ακούγονται ηχηρά.

Για να δούμε.

Διαβάστε περισσότερα