Buzz

Το οσκαρικό buzz για τον τελευταίο ρόλο του Τσάντγουικ Μπόουζμαν μόλις ξεκίνησε

στα 10

Το Netflix δημοσιοποίησε τέσσερις φωτογραφίες από τo «Ma Rainey's Black Bottom», την τελευταία ταινία του Τσάντγουικ Μπόουζμαν.

Το οσκαρικό buzz για τον τελευταίο ρόλο του Τσάντγουικ Μπόουζμαν μόλις ξεκίνησε

Οι εντάσεις και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν κατά τη διάρκεια μιας απογευματινής ηχογράφησης στο Σικάγο της δεκαετιάς του 1920, καθώς μια μπάντα μουσικών περιμένει την ερμηνεύτρια, τη θρυλική «Mother of the Blues», Μα Ρέινι. Αργοπορημένη για το στούντιο, η ατρόμητη, φλογερή Μα βρίσκεται σε διαμάχη με τον λευκό μάνατζερ και παραγωγός της για τα δικαιώματα πάνω στη μουσική της. Καθώς το συγκρότημα περιμένει στην κλειστοφοβική αίθουσα της πρόβας του στούντιο, ο φιλόδοξος τρομπετίστας Λέβι που θέλει να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στη μουσική βιομηχανία παρακινεί τους συναδέλφους του μουσικούς σε μια εξομολόγηση ιστοριών, αληθινών και ψεύτικων που θα αλλάξουν για πάντα την πορεία της ζωής τους.

Το «Ma Rainey's Black Bottom» είναι διασκευή του θεατρικού έργου του Ογκουστ Γουίλσον που παίχτηκε πρώτη φορά το 1982 και ανήκει στον κύκλο του Πίτσμπεργκ, το χρονικό του συγγραφέα πάνω στην αφροαμερικανική ιστορία.

μα

μα

Στη διασκευή του Τζορτζ Σ. Γουλφ για το Netflix, τον κεντρικό ρόλο της Μα Ρέινι (βασισμένο στην πραγματική Μα Ρέινι, μια από τις πρώτες Αφροαμερικανίδες των μπλουζ) κρατάει η Βαϊόλα Ντέιβις, ενώ στο ρόλο του Λέβι συναντάμε τον Τσάντγουικ Μπόουζμαν σε αυτό που θα είναι - δυστυχώς - η τελευταία εμφάνιση του πρόωρα χαμένου 43χρονου σταρ στο σινεμά.

Σε δηλώσεις της στους New York Times η Βαϊόλα Ντείβις θυμάται από τα γυρίσματα:

«Κοιτάζω πίσω και θυμάμαι πόσο κουρασμένος έμοιαζε. Μια υπέροχη, απίστευτη ομάδα ανθρώπων του έκανε μασάζ και τον βοηθούσε να ηρεμήσει και τώρα συνειδητοποιώ πως όλα γίνονταν για να τον ενθαρρύνουν να συνεχίσει και να δώσει τον καλύτερο του εαυτό. Και αυτός το έκανε», θυμάται η Βαϊόλα Ντείβις που επίσης ξεχωρίζει τη σεμνότητα ενός σταρ του βεληνεκούς του «Black Panther»: «Αφηνε στην άκρη οποιοδήποτε εγωισμό είχε, οποιαδήποτε φιλοδοξία, ήταν ο Λέβι.»

Πρώιμες φήμες σε έτσι κι αλλιώς μια πολύ περίεργη χρονιά, θέλουν το Netflix να προωθεί την ταινία ως ένα πρώτο βήμα για μια οσκαρική υποψηφιότητα του Τσάντγουικ Μπόουζμαν.

Το «Ma Rainey's Black Bottom» είναι προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 18 Δεκεμβρίου 2020.

μα