Buzz

To «The Great Eastern» των The Callas στο θερινό Λαΐς για μια μοναδική προβολή

στα 10

Μετά την πρεμιέρα της στο Flix it στη Στέγη, τον περασμένο Δεκέμβριο, η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία των Λάκη και Αρη Ιωνά προβάλλεται, ως μέρος του αφιερώματος Hallucinations της documenta 14, στο θερινό Λαΐς, την Παρασκευή 23 Ιουνίου.

Flix Team
To «The Great Eastern» των The Callas στο θερινό Λαΐς για μια μοναδική προβολή

Οσοι είδατε το «The Great Eastern» στην παγκόσμια πρεμιέρα του στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση το Δεκέμβριο του 2016, στην πρεμιέρα του Flix it στη Στέγη, γνωρίζετε καλά πως το ασπρόμαυρο δεύτερο μεγάλου μήκλους φιλμ των Λάκη και Αρη Ιωνά είναι ελεύθερα εμπνευσμένο από τον «Μεγάλο Ανατολικό» του Ανδρέα Εμπειρίκου, αλλά μοιράζεται μαζί του όλη την παιχνιδιάρικη και ταυτόχρονα σκοτεινή ατμόσφαιρα μιας σεξουαλικής (και όχι) μόνο ενηλικίωσης.

Οι ήρωές του, άνθρωποι από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις και διαφορετικές ηλικίες συγκεντρώνονται και συμβιώνουν σ΄έναν σταθμό - transit και περιμένουν μέχρι να έρθει να τους πάρει το υπερωκεάνιο Μεγάλος Ανατολικός για ένα ταξίδι προς την αναζήτηση μιας νέας κοινωνίας. Μιας ουτοπικής κοινωνίας-οικογένειας που θα βασίζεται στη φιλία, την αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό, τον έρωτα και τον πόθο. Ομως, οι ανθρώπινες αδυναμίες, το «τραύμα» που κουβαλάμε μέσα μας, η άβυσσος του έρωτα και η δίνη του ερωτευμένου, προκαλούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις και εξελίξεις στο σταθμό. Η βασική πρωταγωνίστρια, η Ειρήνη, με τη ζωντάνια της, την ομορφιά της, τη σχεδόν αφέλειά της και τη μαγική δύναμη της νιότης, ανατρέπει την προκαθορισμένη τάξη και ροή των πραγμάτων, οδηγώντας τα στα άκρα.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Η κάμερα του Flix στην Υδρα με τον Μεγάλο Ανατολικό, τους Callas και τον Λι Ρανάλντο των Sonic Youth

The Great Eastern 607

The Great Eastern 607

The Great Eastern 607

The Great Eastern 607

Γυρισμένο στα Σφαγεία στην Υδρα, σε αυστηρό ασπρόμαυρο και με τη μουσική των ίδιων των The Callas σε συνεργασία με τον Λι Ρανάλντο των Sonic Youth, το «The Great Eastern» θα προβληθει στο θερινό Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδας την Παρασκευή 23 Ιουνίου στις 23:00, ενώ την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει και περφόρμανς των The Callas. H προβολή γίνεται στο πλαίσιο του τριήμερου αφιερώματος Hallucinations, ένα πρότζεκτ του Μπεν Ράσελ για λογαριασμό της documenta 14.

The Great Eastern / Σενάριο - Σκηνοθεσία: Λάκης Ιωνάς και Αρης Ιωνάς / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Κοτσέλης / Ηχος: Νίκος Τριανταφύλλου / Πρωτότυπη Μουσική: Lee Ranaldo & The Callas / Art Supervisor: Νάντια Αργυροπούλου / Cast: Δημήτρης Πολιτάκης (Αντρέας), Ηρώ Σοφουλάκη (Ειρήνη), Κάτια Δημοπούλου (Λώρα), Βαλίσια Οντέλ (Σάρα), Ηλίας Παπαζαχαρίας (Ηλίας) / Παραγωγοί: Λάκης Ιωνάς και Αρης Ιωνάς / Παραγωγή: The Studio Art Projects / Σε συμπαραγωγή με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, την HAOS Film, και την Athens Filmmakers' Coop / Executive Producer: Βένια Βέργου / Με την υποστήριξη του DESTE Foundation for Contemporary Art και του Λεωνίδα Εμπειρίκου


Διαβάστε ακόμη