Buzz

«Σκέψεις, σημειώσεις και βλακείες μας…» Ενας μονόλογος των The Callas, με αφορμή το «Lustlands»

στα 10

Η πρώτη κινηματογραφική ταινία των Callas έρχεται στον Μικρόκοσμο – λίγες μέρες πριν, οι δημιουργοί της μάς γράφουν τι σκέφτονται γι’ αυτό. Ή τι δε σκέφτονται, αλλά απλώς κάνουν!

Flix Team
«Σκέψεις, σημειώσεις και βλακείες μας…» Ενας μονόλογος των The Callas, με αφορμή το «Lustlands»

Ο Λάκης και ο Αρης Ιωνάς, a.k.a The Callas, πέρασαν το περασμένο καλοκαίρι τους παραπάνω από δημιουργικά: γύρισαν ένα αυθεντικό και ταυτόχρονα ιερόσυλο φιλμ νουάρ στη Θερμησία, στην Πελοπόννησο, παρασύροντας την παρέα και όσους πιστούς, σε μια διονυσιακή συνάντηση με την ελληνική ψυχεδέλεια. Το «Lustlands», ένα «οικογενειακό νουάρ κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο», κινηματογραφεί τον πόθο, σ’ ένα καλοκαιρινό, ηλιόλουστο και σκοτεινό ελληνικό επαρχιακό τοπίο. Μια παρέα νεαρών άνεργων κοριτσιών σκοτώνουν τις μέρες τους σε ένα εξοχικό αγρόκτημα. Η μεσημεριανή λαγνεία, η γη, το ποτό, ο ήλιος και ένα μυστικό από το παρελθόν του κτήματος κινούν υπόγεια τους έρωτες, τις φιλίες και τα πάθη. Η Τερψιχόρη, η Αννίτα, η Αφροδίτη κι η Αγγελική είναι έτοιμες ν’ αντιμετωπίσουν το σκοτάδι που υπάρχει κάτω από τον ήλιο.

Με τον ίδιο τρόπο, οι Ιωνάδες είναι έτοιμοι να παραδώσουν την ταινία τους στο κοινό, σε ειδικές προβολές του «Lustlands» που ξεκινούν αυτήν την εβδομάδα στον Μικρόκοσμο (Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 00:15, Κυριακή 23 στις 18.00 και Τετάρτη 26 στις 22.30). Αντί άλλης συνέντευξης ή ανάλυσης, ζητήσαμε από τον Αρη και τον Λάκη Ιωνά να μάς γράψουν και εικονοποιήσουν ένα χρονικό της διαδικασίας του γυρίσματος της ταινίας, ένα ημερολόγιο της σχέσης τους με το σινεμά. Κι έτσι οι Callas μάς έστειλαν μια λίστα με σκέψεις και συλλογισμούς, σημεία ασύνδετα που μαζί φτιάχνουν το δημιουργικό τους πορτρέτο. Τα σημεία αυτά είναι 17, γιατί… γιατί όχι. Απολαύστε παρακάτω.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «Lustlands»:

lust01

1)
Κάναμε το LUSTLANDS απλά γιατί γουστάραμε να το κάνουμε... η αρχική φιλοδοξία μας δηλαδή ήταν απλά να το κάνουμε.

2)
Δεν είμαστε ήρωες... κάνουμε την κάβλα μας... και είναι δικό μας πακέτο το όποιο κόστος οικονομικό και ψυχολογικό.

3)
Τα πράγματα πρέπει να κυλάνε... γρήγορα... βαριόμαστε πολυπολύ την τόσο χρονοβόρα διαδικασία του σινεμά... θέλουμε και προσπαθούμε αυτό που κάνουμε να έχει τη φρεσκάδα της στιγμής... με τα όποια λάθη και ατέλειες... το κάτσε και θα δούμε και πιο μετά και να το ξαναδούμε... μακριά από εμάς… μπαμ-μπαμ... να τελειώνουμε να πάμε παρακάτω... έχουμε και δουλειές...

lust02

4)
Στο LUSTLANDS λίγα πράγματα συμβαίνουν, είναι αρκετά όμως για μια μικρή αναστάτωση... μικρή... δεν μας αρέσουν τα δράματα.

5)
Για την ηθοποιία... αυτά που μας αρέσουν είναι τα παιξίματα στον Μπρεσόν, στον Καουρισμάκι και στις ερασιτεχνικές τσόντες.

lust03

6)
Το να εξελιχθούμε σε Pop Τορνές θα μας ευχαριστούσε πολύ... ή ξέρω γω ο Τζάρμους των φτωχών... ο Αντονιόνι των Βαλκανίων... ο Γκοντάρ των ηλιθίων... ο Λόουζι των ατάλαντων... ο Τσαρλς Λότον των ερωτευμένων... ο Ρομπ-Γκριγιέ των μετρίων... κατά τα ποδοσφαιρικά πρότυπα του Μέσι των φτωχών, του Μαραντόνα των Βαλκανίων κτλ.

7)
Σιχαινόμαστε τις οριστικές λύσεις...

8)
Καμιά φορά το φιλί είναι χαστούκι και το χαστούκι φιλί.

9)
Ψάχνουμε πάντα να βρούμε μια Lo-Fi Γεωμετρία.

lust04

10)
Εχετε δει voyeuristic stuff…? Είναι καλό σεμινάριο.

11)
Στην επόμενή μας ταινία την κάμερα θα τη χτίσουμε πάνω σε τσιμεντόλιθους.

12)
Μάλλον θα χαραμίζαμε ένα καλό πλάνο για έναν ωραίο μεζέ, όμορφη παρέα και ποτό... και μάλλον και παραπάνω από ένα...

13)
I hate perfectionism and perfectionism hates me.

lust05

14)
Πολλοί φοβούνται την ομορφιά... δηλαδή για να δείξουν σε ένα πλάνο απλά μια όμορφη μούρη χρειάζονται κάποια δικαιολογία... να το κάνουν «τέχνη», να το «βρωμίσουν»... εμείς πάλι όχι.

15)
Ακόμα και στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, που τη λατρεύουμε... μια όμορφη τουρίστρια που κοιμάται σε έναν μπορντό καναπέ είναι πιο ενδιαφέρον θέαμα ακόμα και από την «Αφροδίτη Μπροστά Στον Καθρέφτη» του Βελάσκεθ (που τη λατρεύουμε επίσης).

16)
Πάντα κυνηγάμε μια μικρή στιγμή μαγείας... και πάντα μάς ξεφεύγει... δεν το κάνουμε θέμα... αυτό μας έλειπε, να την πιάναμε... ποιοι είμαστε...; ο Τουρνέρ ή ο Κασσαβέτης;

17)
Μια ταινία ή ένα τραγούδι ή ένα εικαστικό μας έργο... ξεκινάει πάντα από κάτι πολύ απλό... ένα βλέμμα αρκεί και με το παραπάνω για να φτιάξεις ένα έπος.

lust06

info

LUSTLANDS - η ταινία

(κλικάρετε στα links για τα καλλιτεχνικά προφίλ των συντελεστών)

  • Σκηνοθεσία - Σενάριο: Λάκης και Αρης Ιωνάς / The Callas
  • Φωτογραφία / Μοντάζ: Δημήτρης Κοτσέλης / MicroondaS και Conductive
  • Ηχος: Νίκος Τριανταφύλλου, Ηρακλής Βλαχάκης
  • Οπερατέρ: Αγγελική Χατζή
  • Ηθοποιοί:
  • Αννίτα Πολυχρόνη / The Callas
  • Τερψιχόρη Σαββάλα / Le Page
  • Κώστας Βαρώτσος / Victory Collapse
  • Αφροδίτη Ψαρρά / Conductive
  • Αγγελική Χατζή / Frown Tails
  • Ηλίας Παπαζαχαρίας
  • Τασία Δρούζα
  • Νάντια Αργυροπούλου
  • Velvet Crew (Γραφιστικά, Υποστήριξη): Αντα Θεοδωρακάκη, Ειρήνη Ζωγράφου, Αντρέας Κίκηρας
  • Υποστήριξη Παραγωγής: Διονυσία Μποσμή
  • Παραγωγή: Λάκης και Αρης Ιωνάς, Δημήτρης Κοτσέλης, Αθηνά Τσαγγάρη, Μαρία Χατζάκου
  • Μία παραγωγή των The Callas σε συμπαραγωγή με τη Haos Films
  • Περισσότερες πληροφορίες στα lustlands-film.com | thecallas.com | facebook.com/thecallasofficial