Buzz

Ο Τάικα Γουατίτι σκηνοθετεί τη νέα διαφήμιση του XBox Series X

στα 10

Γεμάτη από συνειδητά όνειρα (lucid dreams), η νέα διαφήμιση σε σκηνοθεσία του Γουατίτι μοιάζει να είναι ακριβώς αυτό που πρέπει για τη νέα κονσόλα της Microsoft.

Ο Τάικα Γουατίτι σκηνοθετεί τη νέα διαφήμιση του XBox Series X

Ο Τάικα Γουατίτι τον τελευταίο καιρό φαίνεται πως έχει αφήσει για λίγο στην άκρη το, ομολογούμενος, βαρύ πρόγραμμά του και έχει αρχίσει να ασχολείται τις διαφημίσεις. Πρόσφατα μας έδωσε την αρκετά όμορφη και συγκινητική χριστουγεννιάτικη διαφήμιση της Coca Cola και χτες κυκλοφόρησε η διαφήμισή του για τη νέα κονσόλα παιχνιδιών Xbox Series X της Microsoft.

Διαβάστε ακόμα: O Τάικα Γουαϊτίτι συγκεντρώνει τους διάσημους φίλους του για να διαβάσουν το «James and the Giant Peach» του Ρόαλντ Νταλ

lucid dreams 607

Με τίτλο «Lucid Odyssey» ο Γουατίτι σκηνοθετεί ένα βίντεο με την βοήθεια της YouTuber MoonLiteWolf, στο οποίο η ίδια αρχίζει να περιγράφει διάφορα συνειδητά όνειρα (lucid dreams) τα οποία είχε κάτω από την επίβλεψη ενός ερευνητή. Σύμφωνα με την περιγραφή του βίντεο για να δημιουργήσει αυτήν την ταινία, ο βραβευμένος με Οσκαρ σκηνοθέτης Τάικα Γουατίτι χρησιμοποίησε πραγματικά όνειρα που είχε η MoonLiteWolf αφότου έπαιξε παιχνίδια στην κονσόλα Xbox Series X. Για να συλλάβει τα όνειρα της MoonLiteWolf, χρησιμοποιήθηκε μια μέθοδο γνωστή ως Targeted Dream Incubation. Καθοδηγήθηκε σε κατάσταση ύπνου γνωστή ως «υπναγωγία», η οποία εντοπίστηκε από το περιμετώπιο Hypnodyne (EEG) που φορούσε. Οταν έφτασε σε αυτήν την κατάσταση – η οποία είναι γνωστή πως μοιάζει σαν ελαφρύς ύπνος και ακόμη σαν διαλογισμός – της ζητήθηκε να θυμηθεί τα όνειρά της.

Η ταινία μικρού μήκους μοιάζει να έχει παντού το στυλ του Γουατίτι. Μπορεί να μην είναι γεμάτο από το χιούμορ για το οποίο είναι γνωστός ο σκηνοθέτης, αλλά περιέχει αρκετές όμορφες και υποβλητικές εικόνες γεμάτες από δυνατά χρώματα, που θυμίζει κάτι από «Thor: Ragnarok».

Δείτε το βίντεο παρακάτω.