Buzz

Στα σκαριά τα ριμέικ των «Creature from the Black Lagoon» και «Masters of the Universe»!

στα 10

Είναι και οι δύο από τη μια πλευρά trash κι από την άλλη δυνάμει αριστουργήματα. Κι είναι και τα δύο στο στάδιο της προετοιμασίας, που σημαίνει ότι, καλώς εχόντων των πραγμάτων, σε ένα χρόνο θ’ αρχίσουμε να βλέπουμε υλικά!

Στα σκαριά τα ριμέικ των «Creature from the Black Lagoon» και «Masters of the Universe»!

Ο λόγος, από τη μια πλευρά, για το «Creature from the Black Lagoon», το οποίο εδώ και χρόνια ο Γκάρι Ρος (με τελευταία επιτυχία το «Hunger Games»), προσπαθούσε να υλοποιήσει, με οικογενειακά κίνητρα κυρίως, μια και ο πατέρας του, ο Αρθουρ Ρος, ήταν εκείνος που το 1954 είχε γράψει το σενάριο της πρωτότυπης ταινίας του Τζακ Αρνολντ. Παράλληλα, σενάριο για το ριμέικ της ταινίας είχε γράψει και ο Τέντι Σαράφιαν του «T3».

Μια και τα σχέδια αυτά δεν ευοδώθηκαν, η Universal ανέθεσε στον Ντέιβ Κάγκανιτς (του «The Invasion» με τον Ντάνιελ Κρεγκ και τη Νικόλ Κίντμαν) να ξαναγράψει το σενάριο από την αρχή και, εν τω μεταξύ, αναζητά σκηνοθέτη.

Ετσι φαίνεται ότι σύντομα θα δούμε στη μεγάλη οθόνη ξανά το προϊστορικό τέρας που κρύβεται στο βυθό της λίμνης στη ζούγκλα του Αμαζονίου και σπέρνει τον τρόπο σε επιστήμονες και κορασίδες! Οσο για τον Αρθουρ Ρος, παραμένει στο project ως παραγωγός.

Από την άλλη πλευρά, η Columbia αποφάσισε ότι στο «Masters of the Universe» αξίζει μια καλύτερη κινηματογραφική μεταφορά από την ταινία με τον Ντολφ Λούνγκρεν του 1987 κι ετοιμάζει το ριμέικ, με τον τίτλο αρχικό τίτλο «Grayskull» που τώρα λέγεται ξανά «Masters of the Universe».

Το project έχει περάσει κι αυτό από μια Οδύσσεια, σκηνοθέτης είχε ονομαστεί παλαιότερα ο Τζον Τσου του «Step Up Revolution», ομοίως ο Τζον Στίβενσον του «Kung Fu Panda», αλλά και οι Μάικ Φιντς και Αλεξ Λίτβακ του «Predators».

Τώρα το σενάριο βρίσκεται στα χέρια του Ρίτσαρντ Γουενκ, ο οποίος έχει υπογράψει το «The Expendables 2» και το «The Equalizer» με τον Ντενζέλ Γουόσινγκτον, αλλά τίποτε άλλο δεν είναι ακόμα γνωστό για την παραγωγή.