Industry

Το στούντιο της Sony υπόσχεται οι ταινίες του να κάνουν πρεμιέρα αποκλειστικά στα σινεμά

στα 10

Οχι λιγότερο επειδή... η Sony δεν έχει πλατφόρμα streaming.

Το στούντιο της Sony υπόσχεται οι ταινίες του να κάνουν πρεμιέρα αποκλειστικά στα σινεμά

Ξεκίνησε χτες, Δευτέρα, η CinemaCon στο Λας Βέγκας, η παραδοσιακή συνάντηση των κινηματογραφικών στούντιο, παραγωγών κι αιθουσαρχών που, προ πανδημίας καθόριζε την επερχόμενη χρονιά. Φέτος, οι παρουσιάσεις ξεκίνησαν με τη Sony - πράγμα όχι ακριβώς τιμητικό, μια και η Disney, για παράδειγμα, απλώς θ' απόσχει φέτος από τη συνάντηση και, αντ' αυτού, θα χρησιμοποιήσει το δίωρό της για να προβάλει σε... avant premiere το «Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings».

Διαβάστε ακόμη: Η Disney θέλει να λύσει τα προβλήματά της με τη Σκάρλετ Τζοχάνσον εξωδικαστικά με διαιτησία

Εκείνο που προώθησε η Sony, εκτός από τον κατάλογό της για το 2021-22, είναι η καταδίκη της παράλληλης πρεμιέρας σε αίθουσα και πλατφόρμα. Ο CEO Τομ Ρόθμαν, κατήγγειλε τη νέα, αυτή, πρακτική ως «καταστροφική» για την κινηματογραφική βιομηχανία και δεσμεύτηκε ότι το στούντιο θα συνεχίσει να κάνει τις πρεμιέρες των ταινιών του στην κινηματογραφική αίθουσα. Μάλιστα, ο Ρόθμαν, σε μια απολαυστική στιγμή ειρωνίας, έστειλε συγχαρητήρια στην 20th Century Fox για την επιτυχημένη έξοδο του «Free Guy»:


Καθώς η Sony είναι η μόνη major εταιρεία που δεν έχει πλατφόρμα streaming και δεν χρησιμοποίησε την πανδημία ως δικαιολογία για να βγάλει τις ταινίες της ταυτόχρονα σε αίθουσες και online, φυσικά αξιοποιεί τη συγκυρία για να κερδίσει, τουλάχιστον, σε σεβασμό. Μένει να φανεί πόσο προσοδοφόρα θα είναι η πρακτική της.