Buzz

Η Σοφία Κόπολα προσπαθεί να μην σκέφτεται τη διαφορά ηλικίας στο «Χαμένοι στη Μετάφραση»

στα 10

Η μεγάλη διαφορά ηλικίας των χαρακτήρων προκαλεί συζητήσεις ακόμα και σήμερα, αλλά όπως είπε η Κόπολα ήταν κάτι το οποίο δεν σκέφτονταν σοβαρά την εποχή που γύριζε την ταινία.

Η Σοφία Κόπολα προσπαθεί να μην σκέφτεται τη διαφορά ηλικίας στο «Χαμένοι στη Μετάφραση»

Μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες της Σοφία Κόπολα, το «Χαμένοι στη Μετάφραση», κλείνει φέτος τα 20 του χρόνια και οι συζητήσεις για την διαφορά ηλικίας ανάμεσα στους χαρακτήρες της Σκάρλετ Τζοχάνσον και τον Μπιλ Μάρεϊ καλά κρατεί ακόμα και σήμερα.

Αλλά η Κόπολα προσπαθεί να μην σκέφτεται πολύ όλο αυτό, όπως ανέφερε συγκεκριμένα σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στο Rolling Stone. Ανέφερε πως βλέποντας την ταινία με τα παιδιά της προκάλεσε μια διαφορετική αντίδραση από αυτή που περίμενε μια και η διαφορά ηλικίας μεταξύ του 52χρονου Μάρεϊ και της 17χρονης Τζοχάνσον τους φάνηκε περίεργη, ενώ για την ίδια δεν ήταν ένα θέμα που σκεφτόταν σοβαρά κατά τη διάρκειά της.

«Την έδειξα στα παιδιά μου πριν από μερικά χρόνια, όταν πηγαίναμε στο Τόκιο και μέναμε στο Park Hyatt, και ήταν η πρώτη φορά που την έβλεπα εδώ και λίγο καιρό, και με ρώτησαν γιατί είναι τόσο νέα κι εκείνος τόσο μεγάλος; Την είχα γυρίσει όταν ήμουν πιο κοντά στην ηλικία της Σκάρλετ και δεν το σκεφτόμουν τόσο πολύ. Αυτό όμως ήταν κάτι που παρατήρησαν περισσότερο».

Διαβάστε ακόμα: Η Πρισίλα Πρίσλεϊ μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την ταινία «Priscilla» της Σοφία Κόπολα

Lost in Translation 607

Ενώ η Κόπολα είπε ότι δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να διαπραγματευτεί την ηθική μιας ταινίας δεκαετιών, προσέφερε μια σύντομη υπεράσπιση της σχέσης μεταξύ των χαρακτήρων του Μάρεϊ και της Τζοχάνσον. «Ο Μπιλ είναι τόσο αξιαγάπητος και γοητευτικός. Μέρος της ιστορίας είναι για το πώς μπορείτε να έχετε ρομαντικές σχέσεις που δεν είναι σεξουαλικές ή σαρκικές. Μπορείς να κολλάς με ανθρώπους όπου δεν είναι κάτι τέτοιο. Μέρος της ιδέας ήταν ότι μπορείτε να έχετε συνδέσεις όπου δεν μπορείτε να είστε μαζί για διάφορους λόγους επειδή βρίσκεστε σε διαφορετικά σημεία της ζωής».

Για την ώρα περιμένουμε τη νέα ταινία της Κόπολα «Priscilla», η οποία έκανε την πρεμιέρα της στη Βενετία, να κυκλοφορήσει σύντομα στις αίθουσες, αλλά μάλλον δεν φαίνεται πως θα έχει το ίδιο αντίκτυπο που είχε το «Χαμένοι στη Μετάφραση».