Industry

Η «Σμύρνη μου Αγαπημένη» σε 700+ αίθουσες στην Αμερική

στα 10

Στις 8 Δεκεμβρίου, για μία μόνο νύχτα, πάνω από 700 αίθουσες στην Αμερική θα προβάλουν το «Σμύρνη μου Αγαπημένη» του Γρηγόρη Καραντινάκη, σ' ένα ειδικό event που οργάνωσε η Fathom Events.

Flix Team
Η «Σμύρνη μου Αγαπημένη» σε 700+ αίθουσες στην Αμερική

«Μία ανείπωτη τραγωδία αποτυπώνεται με έναν πολυεπίπεδο και κατεπείγοντα τρόπο. Ξεχειλίζοντας με πάθος και οργή...»
Ατόμ Εγκογιάν

Κουβαλώντας στις αποσκευές της την καλλιτεχνική και εμπορική απήχηση που γνώρισε στην Ελλάδα, το «Σμύρνη μου Αγαπημένη» του Γρηγόρη Καραντινάκη ετοιμάζεται να συναντήσει τον ελληνισμό (κι όχι μόνο) της Αμερικής σ' ένα μοναδικό event.

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, η ταινία θα παιχτεί, για μία μόνο βραδιά, σε πάνω από 700 αίθουσες σε όλη τη χώρα, επιτρέποντας σε χιλιάδες θεατών να την απολαύσουν. Πόσο πιο ταιριαστό, 100 χρόνια μετά την μικρασιατική καταστροφή και για όσους απόγονους των Ελλήνων της Σμύρνης που είχαν καταφύγει στην Αμερική, να δουν την κινηματογραφική απόδοση της ιστορίας των προγόνων τους.

Σμύρνη

Η ιστορία παρακολουθεί μια μεγάλη οικογένεια της Σμύρνης, τους Μπαλτατζήδες. Η Φιλιώ (Ντενίση), η μάνα και οικοδέσποινα, είναι μια γυναίκα… «σμυρνιά», κοσμοπολίτισσα, ευγενική αλλά και δραστήρια, στα σαλόνια αλλά και πίσω από τις κλειστές πόρτες. Ο άντρας της (Κακούρης) είναι Βενιζελικός παθιασμένος, ο αδελφός του (Κατσούλης) επιφυλακτικός με τη Μεγάλη Ιδέα, η κόρη της (Παντούση) ερωτευμένη με Άγγλο αξιωματούχο στην πόλη, η υπηρέτρια Ζαχαρούλα (Γερονικολού) ερωτευμένη με το γιο της οικογένειας, η φίλη Τακουΐ (Κουλίεβα) προσπαθεί να μαζέψει τα συντρίμμια της ζωής της. Στο σπίτι ζει κι ο Χαλίλ (Μπουράκ Χακί), ο οδηγός, με τον πατέρα του (σύντροφος, αυτός, από δεκαετίες του πατριάρχη του σογιού, Πολύκαρπου), ο οποίος, γεροδεμένος κι όμορφος Χαλίλ, έχει μεγαλώσει με τη Φιλιώ και δεν κρύβει την αγάπη του για εκείνη. Και κανείς τους δεν ξέρει τι τους περιμένει (το ξέρουμε, όμως, εμείς, άρα τραγική ειρωνεία).

Διαβάστε την κριτική του Flix: για το «Σμύρνη μου Αγαπημένη» του Γρηγόρη Καραντινάκη

Οσοι δουν την ταινία στην εορταστική αυτή βραδιά, θα απολαύσουν και υλικό από τα γυρίσματα, συνεντεύξεις με τους συντελεστές, αλλά και στιγμιότυπα από την ηχογράφηση του σάουντρακ (τα τραγούδια της ταινίας τραγουδά η Αλκηστις Πρωτοψάλτη)

Εισιτήρια για τις προβολές αυτές προπωλούνται από την Fathom Events ή από τα ταμεία των κινηματογράφων που θα παίξουν την ταινία. Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και τη λίστα των κινηματογράφων που θα παίξουν το «Σμύρνη μου Αγαπημένη», επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Fathom Events εδώ.

Να προσθέσουμε ότι στις 29 Νοεμβρίου η ταινία θα προβληθεί στο Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης σε μία ειδική προβολή που διοργανώνει η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στα Ηνωμένα Εθνη. Οπως επίσης, στις 11 Ιανουαρίου του 2023 το «Σμύρνη μου Αγαπημένη» θα προβληθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Flix από τα γυρίσματα: «Σμύρνη μου Αγαπημένη»: Το Φάληρο φλέγεται