Φεστιβάλ / Βραβεία

2ος Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους εμπνευσμένων από το ελληνικό τραγούδι: Τα Βραβεία

στα 10

Η συνδιοργάνωση, από το Ελληνικό Σχέδιο και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, του 2ου Διαγωνισμού «Οπτικοακουστικά Έργα εμπνευσμένα από την Ελληνική Μουσική Δημιουργία» έλαβε τέλος χθες βράδυ, με την τελετή λήξης και την απονομή των βραβείων.

Flix Team
2ος Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους εμπνευσμένων από το ελληνικό τραγούδι: Τα Βραβεία

Το Ελληνικό Σχέδιο και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών διοργάνωσαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους με έμπνευση από την Ελληνική Μουσική Δημιουργία. Χθες, Κυριακή 8 Μαρτίου, η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία με την τελετή λήξης και την απονομή των βραβείων, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Η τελετή λήξης ξεκίνησε με την προβολή της περσινής βραβευμένης ταινίας «Ελεύθερη Βούληση» του Αντώνη Σωτηρόπουλου, η οποία είχε κερδίσει και το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας της Κριτικής Επιτροπής και το Βραβείο Κοινού.

Μετέπειτα, ο ιδρυτής του Ελληνικού Σχεδίου Δημήτρης Παπαδημητρίου, με μία σύντομη και λιτή διαδικασία, ανακοίνωσε τα βραβεία του Διαγωνισμού και τα απένειμε στους νικητές.

SHORT FILMS ELLHNIKO SXEDIO 607 2

SHORT FILMS ELLHNIKO SXEDIO 607

Να θυμίσουμε ότι τη φετινή κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι Χρήστος Κωνσταντακόπουλος (παραγωγός, Faliro House), Απόστολος Δοξιάδης (συγγραφέας - σκηνοθέτης), Φίλιππος Κουτσαφτής (σκηνοθέτης) και Σωτήρης Γκορίτσας (σκηνοθέτης). Τα μέλη ψήφισαν, όπως και το κοινό (για το δικό του βραβείο), μετά την ολοκλήρωση των προβολών των ταινιών που είχαν προκριθεί, το Σάββατο, 07 Μαρτίου.

Διαβάστε αναλυτικά τα βραβεία:

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ILENA 607

Το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στην κατηγορία Μυθοπλασίας, με χρηματικό έπαθλο 10.000 Ευρώ, απονεμήθηκε στην ταινία «Ιλένα», σε σκηνοθεσία Σπύρου Σκάνδαλου και παραγωγή Σπύρου Σκάνδαλου, Θωμά Τσιφτελή και Γιώργου Μπουγιούκου.

Το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ, με χρηματικό έπαθλο 10.000 Ευρώ, απονεμήθηκε στην ταινία «Το Κενό: Η Μουσική Περίπτωση της Κατερίνας Πετράκου», σε σκηνοθεσία και παραγωγή Δημήτρη Παπούλια.

Το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στην κατηγορία Βίντεο-κλιπ (clip), με χρηματικό έπαθλο 10.000 Ευρώ, απονεμήθηκε στο «ΜΗ» σε σκηνοθεσία και παραγωγή Eυάγγελου Καλαϊτζή.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ

TO KENO 607

Το κοινό ψήφισε ως καλύτερη ταινία, επίσης, την «Ιλένα», ωστόσο, όπως διευκρινιζόταν και στον κανονισμό του Διαγωνισμού, για την περίπτωση που η ίδια ταινία ψηφιστεί για τα δύο βραβεία, η διάκριση πηγαίνει στην ταινία αυτή αλλά το χρηματικό ποσό πηγαίνει στην επόμενη στη σειρά ταινία. Εν προκειμένω, όμως, η δεύτερη ταινία στην προτίμηση του κοινού, «Το Κενό: Η Μουσική Περίπτωση της Κατερίνας Πετράκου», ήταν διακεκριμένη και από την κριτική επιτροπή στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ, οπότε και αποφασίστηκε οι δύο ταινίες να μοιραστούν εξ ημισείας το χρηματικό έπαθλο των 6.000 Ευρώ.

Την προκριματική επιτροπή αποτέλεσαν οι: Γιώργος Κορδέλλας (σκηνοθέτης, στιχουργός), Φένια Κοσοβίτσα (παραγωγός), Παναγιώτης Ράππας (σκηνοθέτης, animator), Γιάννης Τσιτσόπουλος (μοντέρ), οι οποίοι και ήταν επίσης παρόντες στην τελετή.

SHORT FILMS ELLHNIKO SXEDIO AWARDS 607

Διαβάστε ακόμα: