Φεστιβάλ / Βραβεία

«Πίσω από τις Θημωνιές»: στην τελική ευθεία για το Βραβείο Semiramis οι casting directors

στα 10

Οι casting directors, Σωτηρία Μαρίνη, Σοφία Δημοπούλου, Ακης Γουρζουλίδης και Φραγκίσκος Ξυδιάνος μίλησαν στο Flix για την σημαντική τους υποψηφιότητα για τα φετινά βραβεία Semiramis for Excellence in Casting (International Casting Directors Association - ICDA).

«Πίσω από τις Θημωνιές»: στην τελική ευθεία για το Βραβείο Semiramis οι casting directors

Ακόμα μία σημαντική διάκριση για το «Πίσω από τις Θημωνιές» της Ασημίνας Προέδρου: η ομάδα των casting directors της ταινίας πέρασαν στην τελική πεντάδα των βραβείων Semiramis 2023 (for Excellence in Casting) που ψηφίζει η Διεθνής Ένωση Διευθυντών Κάστινγκ (International Casting Directors Association - ICDA).

Θυμηθείτε κι αυτό: Βραβεία Ιρις 2023: Με 10 βραβεία σάρωσε το «Πίσω από τις Θημωνιές» της Ασημίνας Προέδρου

Πίσω από τις θημωνιές

Οι casting directors, Σωτηρία Μαρίνη, Σοφία Δημοπούλου, Άκης Γουρζουλίδης και Φραγκίσκος Ξυδιάνος, έκαναν μία αποκλειστική δήλωση στο Flix για αυτή την μοναδική αναγνώριση της δουλειάς τους και την χαρά τους για τη διάκριση της ταινίας:

Είμαστε χαρούμενοι και ευχαριστούμε την Διεθνή Ένωση Διευθυντών Κάστινγκ (International Casting Directors Association - ICDA) για την υποψηφιότητά μας για το 2023 Semiramis Award for Excellence in Casting. Είναι τιμητικό για εμάς να είμαστε υποψήφιοι ανάμεσα σε εξαίρετους συναδέλφους παγκόσμιας φήμης.

Είχαμε την τύχη να έχουμε μία πολύ ουσιαστική συνεργασία με την Ασημίνα, και στην ταινία της «Πίσω από της Θημωνιές», που έχει ήδη κάνει μία αξιοσημείωτη πορεία, υπάρχει ένα ταλαντούχο ensemble ηθοποιών που όλοι μαζί δημιούργησαν έναν κόσμο που αποτύπωσε με αυθεντικότητα και με ανεπιτήδευτο κινηματογραφικό ύφος την ψυχοσύνθεση ηρώων με αλήθεια και συναίσθημα.»

Καλή επιτυχία σε όλες τις υποψήφιες ταινίες!

Πίσω από τις θημωνιές

Οι υπόλοιπες 4 ταινίες που απαρτίζουν την τελική πεντάδα για το Βραβείο Semiramis είναι:

«HOLY SPIDER» του Ali Abbasi (ΔΑΝΙΑ)
«ALL QUIET ON THE WESTERN FRONT» του Edward Berger (ΓΕΡΜΑΝΙΑ)
«CINEMA SABAYA» της Orit Fouks Rotem (ΙΣΡΑΗΛ)
«I AM ZLATAN» του Jens Sjögren (ΣΟΥΗΔΙΑ)

Η Διεθνής Ένωση Διευθυντών Κάστινγκ (International Casting Directors Association - ICDA) καθιέρωσε το Βραβείο ICDA Award for Excellence in Casting το 2016 και έκτοτε συνεχίζει να αναγνωρίζει τα εξαιρετικά επιτεύγματα στο κάστινγκ κάθε χρόνο. Από το 2020, το βραβείο έχει νέο όνομα, το Semiramis Award for Excellence in Casting. Ο σκοπός της ICDA για τη δημιουργία αυτού του βραβείου ήταν να φωτίσει τον καθοριστικό ρόλο που έχουν οι casting directors στη δημιουργική διαδικασία της κινηματογράφησης μιας ταινίας.

Το βραβείο θα απονεμηθεί στο FOCUS (The Meeting Place for International Production) στο Λονδίνο στις 6 Δεκεμβρίου 2023.

Πίσω από τις θημωνιές