Φεστιβάλ / Βραβεία

Σάτυροι και Μαινάδες 2020: Τα βραβεία του πρώτου Φεστιβάλ Πορνό Ταινιών της Αθήνας

στα 10

Οι διακρίσεις του πρώτου Φεστιβάλ Πορνό Ταινιών της Αθήνας, ανάμεσα στα οποία και ένα για τη Maria Cyber και το πολυταξιδεμένο «So Quiet: The Performativity of a Pussy».

Flix Team
Σάτυροι και Μαινάδες 2020: Τα βραβεία του πρώτου Φεστιβάλ Πορνό Ταινιών της Αθήνας

72 ώρες προβολών που μετά από απαίτηση του κοινού έφτασαν τις 10 ημέρες, ολοκλήρωσαν τις επιτυχημένες προβολές του 1ου Φεστιβάλ Πορνό Ταινιών της Αθήνας που κλείνουν τον κύκλο τους με την απονομή των βραβείων και μια ολική επαναδιαπραγμάτευση της (πολιτικής) σημασίας του πορνό στην εποχή μας αλλά και διαχρονικά.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για το πρώτο Φεστιβάλ Πορνό Ταινιών της Αθήνας

lemon taste 607

International Short Fiction 2020 (Μυθοπλασίας) | Η τριμελής επιτροπή των Χαρά Κολαΐτη (Αννα Γούλα), Γιώργο Ευθυμίου, και Βασίλη Νούλα μέσω διαδικτυακής βαθμολογίας έδωσαν το βραβείο στην ταινία «Lemon Taste» της Νίκι Μίλερ

the sewers of heterosexuality

International Short Factual 2020 (Ντοκιμαντέρ) | Τα μέλη της επιτροπής Παναγιώτης Ευαγγελίδης, Ζαχαρίας Μαυροειδής και Ζωή Μαντά μέσω διαδικτυακής βαθμολογίας έδωσαν το βραβείο στην ταινία «The Sewers of Heterosexuality» της Μαριάν Σαργκουα

So QUiet 607

Greek Short 2020 (Ελληνικές) | Η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ πορνό ταινιών της Βιέννης αποτέλεσε την κριτική επιτροπή για αυτό το βραβείο. Οι  Yavuz Kurtulmus, Jasmin Hagendorfer, Elif Gül έδωσαν το βραβείο καλύτερης Ελληνικής Μικρού Μήκους για το 2020 στην ταινία «So Quiet: The Performativity of a Pussy» της Μαρίας Κατσικαδάκου (Maria Cyber)

Τα βραβεία δημιούργησε ο Ζαχαρίας Πετράκης του Zacharias.es.

Η πρώτη έκδοση του «Σάτυροι και Μαινάδες: Το Φεστιβάλ Πορνό Ταινιών της Αθήνας» έγινε διαδικτυακά τον Νοέμβριο. Πάνω από 300 θεατές αγόρασαν το εισιτήριο για το φεστιβάλ που έδινε πρόσβαση σε όλες τις ταινίες σε πλατφόρμα που έστησε το PINKLABEL.TV. Αρχικά οι 93 ταινίες θα ήταν διαθέσιμες μόνο για 72 ώρες από τις 20 μέχρι τις 22 Νοεμβρίου. Αλλά μετά από απαίτηση του κοινού το φεστιβάλ πήρε παράταση μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Από τα έσοδα των εισιτηρίων μαζεύτηκαν 650€ για δικαστικά έξοδα της οικογένειας του Ζακ/Zackie Oh. Και πολλοί από τους καλλιτέχνες έχουν αποφασίσει να δωρίσουν την αμοιβή τους στο Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (το ποσό δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα).

satyrs

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του Φεστιβάλ κι ακολουθήστε τις δράσεις στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram.