Φεστιβάλ / Βραβεία

Σάτυροι και Μαινάδες 2020: Το Φεστιβάλ Πορνό Ταινιών της Αθήνας κάνει το lockdown... ηδονή!

στα 10

Από τις 20 Νοεμβρίου και για 72 ώρες αφήστε πίσω κάθε αναστολή και μπείτε στον υπέροχο κόσμο του Πρώτου Φεστιβάλ Πορνό Ταινιών της Αθήνας.

Flix Team
Σάτυροι και Μαινάδες 2020: Το Φεστιβάλ Πορνό Ταινιών της Αθήνας κάνει το lockdown... ηδονή!

«Πορνογραφία είναι η αναπαράσταση σεξουαλικών πράξεων, με υπερβολικό τονισμό των γενετήσιων στοιχείων και με κύριο σκοπό την σεξουαλική διέγερση του ατόμου». Αλλά είναι όντως μόνο αυτό; Εμείς πιστεύουμε πως όχι. Το πορνό μπορεί να ενημερώσει, να διασκεδάσει και να εκπαιδεύσει. Μπορεί να διευρύνει θέματα όπως το φύλο, τη σεξουαλικότητα και την προσωπική ταυτότητα μας, μπορεί να ευαισθητοποιήσει, να είναι πολιτικό και φυσικά διασκεδαστικό! Και είναι αυτές οι «κάτι παραπάνω από απλό πορνό» ταινίες που μας ενδιαφέρουν στο φεστιβάλ αυτό.

Μετά τις συστάσεις που έγιναν εν μέσω της προηγούμενης καραντίνας, το Σάτυροι και Μαινάδες, το πρώτο φεστιβάλ πορνό ταινιών της Αθήνας έρχεται ακριβώς πάνω στο δεύτερο lokcdown με πολλαπλά συνθήματα που δεν εξαντλούνται στο «Stay Home, Stay Safe, Masturbate», αλλά ανοίγουν το βλέμμα τους σε ένα κόσμο που απενεχοποιεί το πορνό σινεμά, όπως ακριβώς του αξίζει.

Robert And Dylan 607
Robert and Dylan του Ντίλαν Μεντ

annonce L' Annonce

rubix Rubix

ριτθαλ Ritual Waves της Λίνα Μπέμπε

Οπως αναφέρουν και οι διοργανωτές του Φεστιβάλ, αυτό απευθύνεται: Σε άτομα που έχουν βαρεθεί το εμπορικό πορνό και ψάχνουν για κάτι διαφορετικό. Άτομα που τους ενδιαφέρει η ανθρώπινη σεξουαλικότητα και η πολιτική της. Άτομα που θέλουν να δουν κάτι παραπάνω από την ‘αντρική ματιά’. Άτομα που τους αρέσει το καλλιτεχνικό σινεμά. Άτομα που θέλουν να νιώσουν ότι το πορνό που βλέπουν τους αντιπροσωπεύει. Ατομα που έχουν δίψα για μάθηση.

Για 72 ώρες, από τις 20 μέχρι και τις 22 Νοεμβρίου, περισσότερες από 90 ταινίες μικρού μήκους και μια μεγάλου θα είναι διαθέσιμες για θέαση από την πλατφόρμα PINKLABEL.TV, οργανωμένες σε δώδεκα προγράμματα με αντίτιμο ένα εισιτήριο περίπου 10€. Οι θεατές μπορούν να προμηθευτούν το εισιτήριο μέχρι τις 19 Νοεμβρίου τα μεσάνυχτα. Σημείωση πως το 25% των εσόδων από τα εισιτήρια θα πάνε για τα δικαστικά έξοδα της οικογένειας του Ζακ/Zackie Oh.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του Φεστιβάλ κι ακολουθήστε τις δράσεις στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram.

w/hole 607

Το Φεστιβάλ ανοίγει «ψηφιακή» αυλαία με την ταινία «(W/HOLE)» σκηνοθετημένη από το Mahx Capacity σε παραγωγή των AORTA films με την βοήθεια των A.O. Movement Collective. Δυσεύρετη ταινία, έχει κερδίσει πολλά βραβεία και εξερευνά την δύναμη του queer ηδονισμού και τον τρόπο με τον οποίο η αυθεντική επιτελεστικότητα του queer πορνό μπορεί να εξελίξει το τραύμα σε οργασμό και την οδύνη σε πολιτική, ριζική, μετουσιωτική και σωματική χαρά! Στην ουσία διαπραγματεύεται την πορνογραφική ενσάρκωση σε αντι-καταπιεστική, τρανς-φιλική φεμινιστική πρακτική ριζωμένη στην θηλυκή φροντίδα αλλά και ανάληψη κινδύνου.

ganem

ερασ

Τα τμήματα του Φεστιβάλ καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα προτιμήσεων και απολαύσεων.

Πρόγραμμα Εραστές
Πρόγραμμα Ευφροσύνη
Πρόγραμμα Εταίραι
Πρόγραμμα Λυσιστράτη
Πρόγραμμα Σαπφώ
Πρόγραμμα Γανυμήδης
Πρόγραμμα Τειρεσίας και Πήγασος
Πρόγραμμα Φιλοκτήτης
Πρόγραμμα Φιλοξενία: Φεστιβάλ Πορνό Ταινιών της Βιέννης
Πρόγραμμα Πολιτικά
Πρόγραμμα Προμηθέας

Τα Βραβεία του Φεστιβάλ (International Short Fiction 2020, International Short Factual 2020, Greek Short 2020) θα απονεμηθούν από τριμελείς κριτικές επιτροπές για την κάθε κατηγορία. Μέλη της κριτικής επιτροπής: Παναγιώτης Ευαγγελίδης, Χαρά Κολαΐτη (Aννα Γούλα), Γιώργος Ευθυμίου, Βασίλης Νούλας, Ζαχαρας Μαυροειδής, Ζωή Μαντά και η οργανωτική ομάδα του Porn Film Festival Vienna. Τα βραβεία έχει σχεδιάσει ο καλλιτέχνης Ζαχαρίας Πετράκης από το Zacharias.es

Σάτυροι και Μαινάδες 2020 | Πληροφορίες

Το εισιτήριο του φεστιβάλ δίνει πρόσβαση σε όλες τις ταινίες για 72 ώρες από την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 00:00 μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 22 Νοεμβρίου. Τα εισιτήρια αγοράζονται από πλατφόρμα στις Η.Π.Α. και κοστίζουν 12.61 δολάρια, περίπου 10€. Θα είναι διαθέσιμα για αγορά με τραπεζικές κάρτες μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου. Για τα εισιτήρια μπαίνετε εδώ.

Γλωσσική πρoσβασιμότητα | Το φεστιβάλ αυτοπροσδιορίζεται ως διεθνές φεστιβάλ με επίσημη γλώσσα τα αγγλικά και μετά τα ελληνικά. Οι ταινίες που έχουν διάλογο έχουν κατά κύρια βάση αγγλικούς υπότιτλους. Υπάρχουν κάποιες λίγες ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους και είναι αναγραμμένες στο πρόγραμμα με gre subs

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του Φεστιβάλ κι ακολουθήστε τις δράσεις στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram.

satyrs