Buzz

Τα γυρίσματα του «Rust» θα ξεκινήσουν ξανά ένα χρόνο μετά τον θάνατο της Χεϊλίνα Χάτσινς

στα 10

Οι δυο πλευρές φαίνεται πως ήρθαν σε συμφωνία να συνεχίσουν τα γυρίσματα της ταινίας με την προϋπόθεση πως η υπόθεση αυτή θα πάει στα δικαστήρια.

Τα γυρίσματα του «Rust» θα ξεκινήσουν ξανά ένα χρόνο μετά τον θάνατο της Χεϊλίνα Χάτσινς

Εχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από το τραγικό συμβάν στα γυρίσματα της γουέστερν ταινίας του Τζόελ Σούζα «Rust», στη Σάντα Φε, όπου ο Αλεκ Μπόλντγουιν, πρωταγωνιστής και παραγωγός του φιλμ, χρησιμοποίησε ένα πιστόλι - προπ, το οποίο εκπυρσοκρότησε, σκοτώνοντας τη διευθύντρια φωτογραφίας, Χεϊλίνα Χάτσινς, 42 χρόνων και τραυματίζοντας το σκηνοθέτη.

Από τότε, υπήρξε ένας χρόνος διαμάχης, όπως θα περίμενε κανείς, γύρω από τα γεγονότα που οδήγησαν στο ατύχημα, συμπεριλαμβανομένων μηνύσεων και πιθανών ποινικών κατηγοριών εναντίον των εμπλεκομένων. Τώρα όλα αυτά είναι παρελθόν καθώς οι παραγωγοί του «Rust», συμπεριλαμβανομένου και του Αλεκ Μπόλντγουιν, ήρθαν σε μια συμφωνία με την οικογένεια της Χάτσινς.

Σύμφωνα με το Variety, οι παραγωγοί του «Rust» ετοιμάζονται να ξαναρχίσουν τα γυρίσματα της ταινίας τον Ιανουάριο του 2023, αλλά μέρος αυτής της συμφωνίας θέλει η υπόθεση να πάει στα δικαστήρια.

Διαβάστε ακόμα: H έκθεση του FBI που ενοχοποιεί τον Αλεκ Μπόλντγουιν

rust

Ο Μάθιου Χάτσινς, ο σύζυγος της Χεϊλίνα, δήλωσε «καταλήξαμε σε συμβιβασμό, με την επιφύλαξη της έγκρισης του δικαστηρίου, για την υπόθεση θανάτου εναντίον των παραγωγών του “Rust”, συμπεριλαμβανομένων των Αλεκ Μπόλντγουιν και Rust Movie Productions, LLC. Ως μέρος αυτής της διευθέτησης, η υπόθεσή μας θα απορριφθεί. Δεν έχω κανένα συμφέρον να εμπλακώ σε κατηγορίες ή απόδοση ευθυνών (στους παραγωγούς ή στον κ. Μπόλντγουιν). Ολοι πιστεύουμε ότι ο θάνατος της Χεϊλίνα ήταν ένα τραγικό ατύχημα. Είμαι ευγνώμων που οι παραγωγοί και η κοινότητα συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στην τελευταία δουλειά της Χεϊλίνα.»

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Τζόελ Σούζα δήλωσε «όσοι από εμάς είχαμε την τύχη να περάσουμε χρόνο με τη Χεϊλίνα τη γνωρίσαμε ως μια εξαιρετικά ταλαντούχα, ευγενική, δημιουργική γυναίκα και πηγή απίστευτης θετικής ενέργειας. Μακάρι να την είχε γνωρίσει ο κόσμος κάτω από διαφορετικές συνθήκες, όπως σίγουρα θα τη γνώριζε μέσα από την καταπληκτική της δουλειά. Στις δικές μου προσπάθειες να θεραπευτώ, οποιαδήποτε απόφαση να επιστρέψω για να ολοκληρώσω τη σκηνοθεσία της ταινίας θα μπορούσε να έχει νόημα για μένα μόνο αν γινόταν με τη συμμετοχή του Ματ και της οικογένειας Χάτσινς. Αν και σίγουρα η χαρά είναι γλυκόπικρη, χαίρομαι που μαζί θα ολοκληρώσουμε τώρα αυτό που ξεκινήσαμε με τη Χεϊλίνα. Κάθε προσπάθεια μου σε αυτήν την ταινία θα είναι αφιερωμένη στο να τιμήσω την κληρονομιά της Χεϊλινα και να την κάνω περήφανη. Είναι προνόμιο να το ολοκληρώσω αυτό για λογαριασμό της».

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το πότε η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες, αν και θα γίνει αυτό ποτέ, μιας και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε ποιο στούντιο θα την πάρει για διανομή μετά από όλα αυτά που έχουν συμβεί. Τουλάχιστον οι παραγωγοί, για την ώρα, δείχνουν απλά ευχαριστημένοι που θα ολοκληρώσει τα γυρίσματά της.