Buzz

H έκθεση του FBI που ενοχοποιεί τον Αλεκ Μπόλντγουιν

στα 10

Παρά τις επίμονες δηλώσεις του Αλεκ Μπόλντγουιν ότι δεν ήταν αυτός που τράβηξε τη σκανδάλη στο μοιραίο όπλο που σκότωσε κατά λάθος την Χεϊλίνα Χάτσινς στα τραγικά γυρίσματα του «Rust», η έκθεση του FBI αποδεικνύει το αντίθετο.

Flix Team
H έκθεση του FBI που ενοχοποιεί τον Αλεκ Μπόλντγουιν

Στα γυρίσματα του «Rust» του σκηνοθέτη Τζόελ Σούζα στη Σάντα Φε, ο Αλεκ Μπόλντγουιν, πρωταγωνιστής και παραγωγός του φιλμ, κάνοντας πρόβα τη σκηνή του, τράβηξε το προπ-πιστόλι του και πυροβόλησε προς την κάμερα, όπως υποδείκνυε η σκηνή του. Μόνο που το πιστόλι περιείχε κανονικές σφαίρες. Ως αποτέλεσμα, η 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας, Χεϊλίνα Χάτσινς που κρατούσε την κάμερα σκοτώθηκε, ενώ η σφαίρα βρήκε και τον σκηνοθέτη, τραυματίζοντάς τον.

Διαβάστε αναλυτικά το συμβάν εδώ.

«Δεν ξέρω ποιος ευθύνεται. Πάντως όχι εγώ.»

Αυτή ήταν η δήλωση του Αλεκ Μπόλντγουιν στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη που είχε δώσει μετά το τραγικό δυστύχημα, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν αυτός που είχε τραβήξει τη σκανδάλη, αλλά ότι απλά έπαιζε με τον κόκορα του περίστροφου.

Σύμφωνα με την ανάλυση του FBI, όμως, την οποία δημοσιοποίησε το ABC News, το όπλο «δεν θα μπορούσε να πυροδοτηθεί, αν κάποιος δεν τραβούσε τη σκανδάλη», πόρισμα το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Μπάλντουιν στην πρώτη του συνέντευξη μετά το τραγικό περιστατικό.

Το FBI έκανε δοκιμές στο 45άρι που θα χρησιμοποιούνταν στην ταινία και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μόνο εκείνος θα μπορούσε να είναι αυτός που τραυμάτισε θανάσιμα την Χεϊλίνα Χάτσινς. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση ο θάνατος της άτυχης 42χρονης θεωρείται ατύχημα.

Διαβάστε ακόμη: Το τέλος της καριέρας του Γούντι Αλεν (και όλα όσα συζήτησε μαζί του ο... Αλεκ Μπόλντγουιν)

rust