Buzz

O Ρόμπερτ Ντε Νίρο καταγγέλλει για άλλη μια φορά τον Ντόναλντ Τραμπ! Δείτε το βίντεο!

στα 10

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ορκισμένος πολέμιος του Ντόναλντ Τραμπ, ενώνει τη φωνή του με αυτή εκατοντάδων νομικών συμβούλων που θέλουν να εξηγήσουν στον αμερικανικό λαό ότι, όχι, η έρευνα του Ρόμπερτ Μάλερ και του FBI δεν αθωώνει τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. Αντιθέτως, πολύ βολικά, θόλωσε τα νερά.

O Ρόμπερτ Ντε Νίρο καταγγέλλει για άλλη μια φορά τον Ντόναλντ Τραμπ! Δείτε το βίντεο!

Οι επόμενες εκλογές του 2020 στην Αμερική θα είναι πολύ κρίσιμες. Οι Δημοκρατικοί πρέπει να βρουν τρόπο να ρίξουν τον Πρόεδρο Τραμπ, όσο μία μεγάλη μερίδα του κόσμου μοιάζει υπνωτισμένα μαζί του: ούτε τα σκάνδαλα, ούτε τα ψέματα, ούτε το χαμηλό επίπεδο, ούτε ο αποδεδειγμένος φασισμός του έχουν καταφέρει να ρίξουν τα ποσοστά του.

Και το κακό με τους Δημοκρατικούς είναι ότι είναι και οι ίδιοι διχασμένοι (εκτός από το εντελώς διασπασμένοι με δεκάδες υποψήφιους για το χρίσμα του κόμματος). Οι μισοί θεωρούν ότι πρέπει να αποδείξουν ότι ο Τραμπ είναι καταχραστής, προδότης και απατεώνας και να τον ρίξουν τώρα, με έναν επικό τρόπο. Οι άλλοι μισοί βλέπουν με ψυχραιμία ότι όσο τεντώνουν το σχοινί ο κόσμος συσπειρώνεται γύρω του και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: δε θα αποδείξουμε ποτέ την προδοσία, οπότε ας πείσουμε το λαό των μεσοδυτικών πολιτειών για το δικό μας πρόγραμμα κι ας αφήσουμε τον Τραμπ.

Θυμηθείτε κι αυτό: Το «F... Trump» του Ρόμπερτ Ντε Νίρο στη ζωντανή μετάδοση των φετινών Tony Awards

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο δεν είναι με το δεύτερο κομμάτι. Είναι εξ αρχής οργισμένος. Προτού καν εκλεγεί ο Τραμπ, ο συνήθως ακριβοθώρητος ηθοποιός μοιάζει να ανέλαβε πρέσβης μίας ορκισμένης αντιπολίτευσης. Τον θεωρεί απατεώνα, επικίνδυνο, φασίστα - και το λέει με κάθε δυνατή ευκαιρία.

Σήμερα, αναλαμβάνει και κάτι πολύ πιο συγκεκριμένο. Ηταν γνωστή η ελπίδα ότι η έρευνα του Ρόμπερτ Μάλερ, διευθυντή του FBI, για το αν ο Τραμπ συνεργάστηκε με τη Ρωσία για να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2016, θα μπορούσε να τον ρίξει. Αυτό δεν έγινε. Το 400 σελίδων πόρισμα του Μάλερ αρχικά κυκλοφόρησε ως μία περίληψη με τονισμένες τις λέξεις "δεν μπορεί να αποδειχθεί προδοσία" και μετά ποσταρίστηκε λογοκριμένο (για λόγους εθνικής ασφάλειας, κάποιες σελίδες, παράγραφοι, προτάσεις κόπηκαν) στο κυβερνητικό σάιτ για όποιον ήθελε να το διαβάσει.

Διαβάστε κι αυτό: «Γκάνγκστερ και χαμένος»: Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο συνεχίζει τον πόλεμο εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ

Η περίληψη όμως είχε κάνει την προπαγανδιστική ζημιά της. Ο Τραμπ πανηγύρισε το «ελλείψει ικανοποιητικών στοιχείων, αθώος» που έβγαινε από την 1 1/2 σελίδα που είδε το φως της δημοσιότητας. Οι οπαδοί του καθησυχάστηκαν, οι Δημοκρατικοί βούλιαξαν στην κατάθλιψη.

Πόσοι όμως από το Κογκρέσο ή τη Γερουσία και πόσοι απλοί πολίτες διάβασαν (και πάνω από όλα κατανόησαν) ολόκληρο το κείμενο.

Αυτό καταγγέλλει σήμερα ο Ντε Νίρο και εκατοντάδες νομικοί των ΗΠΑ που θέλουν να διευκρινήσουν ότι, όχι, ο Τραμπ δεν είναι ακριβώς αθώος. Κι αν δεν αποδεικνύεται η εσχάτη προδοσία, αποδεικνύεται η παρεμπόδιση της δικαιοσύνης - κι από πότε αυτό είναι αθωοτικό στα δικαστήρια και το Σύνταγμα της Αμερικής;

«Πάνω από 1000 νομικοί, κατήγοροι που εκπροσώπησαν την Πολιτεία και με Κυβερνήσεις Ρεπουμπλικάνων προέδρων και Δημοκρατικών, άνθρωποι που θαυμάζω απεριόριστα, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να συντάξουν και να υπογράψουν ένα κείμενο που καταγγέλλει το πόρισμα Μάλερ. Γιατί ο τρόπος που κατατέθηκε και (δεν) εξηγήθηκε θα πρέπει να μάς προβληματίζει όλους...»

Ο Ντε Νίρο απευθύνεται, αυστηρά, και στον ίδιο τον Μάλερ:

«Στη συνέντευξη Τύπου που δώσατε απαντήσατε ότι "το πόρισμα μιλάει από μόνο του". Οχι, δεν είναι αλήθεια. Μπορεί να είναι αυταπόδεικτα αυτά που γράφετε σε αυτό για δικηγόρους και νομικούς και νομοθέτες - αυτούς που είχαν την ώρα, την υποχρέωση και τη γνώση να καταλαβαίνουν τη γλώσσα με την οποία είναι γραμμένο και να το διαβάσουν ολόκληρο. Να αποσαφηνίσουν και να αποκωδικοποιήσουν τις προσεχτικά επιλεγμένες σας λεξεις και να διαβάσουν ανάμεσα στις γραμμές. Με όλο το σεβασμό, οι υπόλοιποι δεν καταλάβαμε τίποτα. Και δεν διαβάσαμε 400 σελίδες - δεν είναι τόσο ενδιαφέρον όσο ένα βιβλίο του Στίβεν Κινγκ!»

Δείτε το βίντεο:

.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα: