Buzz

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο στους απόφοιτους 2017: «Καλωσήρθατε στην τραγική φαρσοκωμωδία που είναι η σημερινή Αμερική»

στα 10

O Ρόμπερτ Ντε Νίρο συνεχίζει τον δίκαιο αγώνα: σε ομιλία που έδωσε στους απόφοιτους του Brown University αποκάλεσε την Αμερική του Τραμπ «μία τραγική φαρσοκωμωδία».

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο στους απόφοιτους 2017: «Καλωσήρθατε στην τραγική φαρσοκωμωδία που είναι η σημερινή Αμερική»

Οποιος έχει επιχειρήσει να πάρει συνέντευξη από τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο το γνωρίζει: είναι μετρημένος, ντροπαλός και λακωνικός. Ομως φαίνεται πώς η πολιτική στροφή της χώρας του τον έχει εξωθήσει σε έναν άλλον εαυτό, που δεν παύει να μας εκπλήσσει. Ευχάριστα. Οταν πρόκειται να σχολιάσει τον Ντόναλντ Τραμπ και την πολιτική του, ο Ντε Νίρο εκφράζεται απερίφραστα, καταδικαστικά, με άποψη και κατάμαυρο χιούμορ.

Διαβάστε περισσότερα: Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο θέλει να δείρει τον Ντόναλντ Τραμπ!

Πρόσφατα, μιλώντας σε τιμητική εκδήλωση για τον κινηματογραφικό μύθο Τσάρλι Τσάπλιν (παραλαμβάνοντας το τιμητικό Βραβείο Τσάπλιν του) κατακεραύνωσε την ξενοφοβική και απομονωτική πολιτική του Τραμπ, δηλώντας πώς «με Πρόεδρο τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Τσάρλι Τσάπλιν δεν θα είχε γίνει δεκτός στην Αμερική».

Διαβάστε ακόμη: Θα γίνει σαν reunion των «Καλών Παιδιών»: ο Τζο Πέσι συμφώνησε για το «Irishman» του Μάρτιν Σκορσέζε

Robert De Niro Graduation Speech 607

Ή, με αφορμή την πρόθεση του Τραμπ να περικόψει τις επιχορηγήσεις σε καλλιτεχνικά προγράμματα, ο Ντε Νίρο είχε καταφερθεί και πάλι εναντίον του Αμερικανού προέδρου: «Αυτός ο τύπος έχει αμαυρώσει την προεδρία»

Και το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, στην τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου του Brown, όπου κλήθηκε να μιλήσει στους πτυχιούχους, ο 73χρονος πρωταγωνιστής δεν είχε ψεύτικα λόγια και ενθαρρυντικά τσιτάτα να τους πει. O Nτε Νίρο (στον οποίο, παραδοσιακά, δόθηκε ένα τιμητικό πτυχίο) επέλεξε να μιλήσει για την ανεργία, την κοινωνική απομόνωση, το ρατσισμό και τη φασιστική πολιτική στροφή που πρέπει να περιμένουν στο άμεσο μέλλον που ξημερώνει στη χώρα τους.

Επιχείρησε όμως ένα κάποιο χιούμορ.

«Αν θέλετε να μιλήσουμε με κινηματογραφικούς όρους» είπε ο Ντε Νίρο «η σημερινή Αμερική θα πατώσει στα box office, όσο και στα αστεράκια των κριτικών στο Rotten Tomatoes. Η χώρα μας ήταν κάποτε "ένα σκληρό, απαιτητικό, αλλά και ενθαρρυντικό δράμα με κάθαρση κι ελπίδα για το θεατή". Τώρα έχει μεταμορφωθεί σε τραγική φαρσοκωμωδία που δεν είναι άξια ούτε για τα Χρυσά Βατόμουρα...»

Ο λόγος του Ντε Νίρο όμως είχε την ενθαρρυντική κάθαρση που κάθε 20χρονος χρειάζεται να ακούσει:

«Δουλέψτε για την αλλαγή. Αγωνιστείτε για να σταματήσετε αυτό τον παραλογισμό. Ξεκινήστε τώρα, αμέσως, ώστε οι απόφοιτοι του 2018 να βρουν το έδαφος για ένα καλύτερο κόσμο...»


Διαβάστε περισσότερα: