Industry

Πρόσκληση σε double feature, από την οικογένεια Πρέσμαν

στα 10

Κερδίστε προσκλήσεις για το ντοκιμαντέρ του Σαμ Πρέσμαν «Reconquest of the Useless» και το «Ο Ανθρωπος που Γνώριζε το Απειρο» σε παραγωγή του Εντουαρντ Πρέσμαν, που θα προβληθούν μαζί σε μια ειδική βραδιά.

Flix Team
Πρόσκληση σε double feature, από την οικογένεια Πρέσμαν
Reconquest of the Useless

Το ντοκιμαντέρ του Σαμ Πρέσμαν που προβλήθηκε ανάμεσα σε άλλα φεστιβάλ και σε αυτό του Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης παρακολουθεί τα παθήματα τριών νεαρών ανδρών καθώς διανύουν σχεδόν 5000 μίλια διασχίζοντας τον Αμαζόνιο, στο Περού, αναζητώντας έμπνευση, περιπέτεια και την κληρονομιά της κλασικής ταινίας Φιτζκαράλντο του Βέρνερ Χέρτσογκ, και την παρασκηνιακή ιστορία της σισύφειας προσπάθειας για την παραγωγή της.

reconquest of the useless 607 Reconquest of the Useless

Όπως ο Φιτζκαράλντο, που ονειρευόταν να χτίσει μια όπερα μέσα στη ζούγκλα, και τον ίδιο τον Χέρτσογκ, με το υπερβατικό όραμά του για τον κινηματογράφο, οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ κυνηγούν και αυτοί δονκιχωτικά όνειρα: να ταξιδεύουν χωρίς να είναι τουρίστες και να ζουν μεταμορφωτικές εμπειρίες, εξερευνώντας πράγματα που σπάνια προσεγγίζει κανείς. Διαποτισμένο από το πνεύμα του Φιτζκαράλντο, της απόλυτης ταινίας για τους κυνηγούς του αδυνάτου, η ταινία καταπιάνεται με την αναζήτηση του ανομολόγητου και του αγνώστου και το πού μπορεί να σε οδηγήσει αυτή η πορεία.

sam pressman edward pressman Σαμ Πρέσμαν κι Εντουαρντ Πρέσμαν

Ο Σαμ Πρέσμαν είναι ο γιος του Εντουαρντ Πρέσμαν, ενός από τους σημαντικότερους παραγωγούς του Αμερικάνικου σινεμά, υπεύθυνος ανάμεσα σε άλλες για ταινίες σκηνοθετών όπως ο Βέρνερ Χέρτσογκ, ο Είμπελ Φεράρα, ο Ολιβερ Στόουν, ο Μπάρμπετ Σρέντερ για να αναφέρουμε μόνο μερικούς από τους ανθρώπους με τους οποίους έχει συνεργαστεί.

Μια από τις τελευταίες ταινίες στις οποίες έκανε την παραγωγή είναι το «ο Ανθρωπος που Γνώριζε το Απειρο» του Ματ Μπράουν βασισμένη στην αληθινή ιστορία μαθηματικού Σρινιβάσα Ραμανουτζάν.

the man who knew infinity 607

Το 1913 στην Ινδία,ένας 25χρονος ιδιωτικός υπάλληλος με τρομακτική ευφυΐα, που όμως απέτυχε να ολοκληρώσει τις σπουδές του εξαιτίας της σχεδόν εμμονικής, μοναχικής μελέτης του πάνω στην επιστήμη των Μαθηματικών, αποφασίζει να εμπιστευτεί το πάθος του και να στείλει ένα γράμμα στον Τζι Εϊτς Χάρντι, έναν επιφανή καθηγητή μαθηματικών του Trinity College του πανεπιστημίου Κέιμπριτζ. Το όνομά του ήταν Σρινιβάσα Ραμανουτζάν και έμελλε να γίνει ο αυτοδίδακτος «πρίγκιπας της μαθηματικής διαίσθησης».

Διαβάστε περισσότερα για το «ο Ανθρωπος που Γνώριζε το Απειρο»

Οι δυο ταινίες θα προβληθούν μαζί την Δευτέρα 27 Ιούνιου στο Cine Αίγλη στον κήπο του Ζαπείου παρουσία τόσο του Εντουαρτ όσο και του Σαμ Πρέσμαν, οι οποίοι θα συζητήσουν με το κοινό μετά το τέλος των προβολών. Η προσέλευση στην εκδήλωση θα γίνει στις 20:30 και οι προβολές θα ξεκινήσουν στις 21:00

Η είσοδος θα γίνει μόνο με προσκλήσεις, τις οποίες μπορείτε να διεκδικήσετε κάνοντας share και σχόλιο στο ποστ του διαγωνισμού στην σελίδα του Flix στο Facebook.