Buzz

Μία κυβερνητική επιχορήγηση σώζει το διάσημο diner του «Twin Peaks» από σίγουρη χρεοκοπία

στα 10

Η χαρούμενη είδηση της μέρας. Κερνάμε καφέ και κερασόπιτα.

Μία κυβερνητική επιχορήγηση σώζει το διάσημο diner του «Twin Peaks» από σίγουρη χρεοκοπία

Συνέβη παντού στον πλανήτη, ταυτόχρονα, απροειδοποίητα, σκληρά. Η πανδημία, το lockdown, τα υγειονομικά μέτρα έφεραν ένα ωστικό κύμα οικονομικής κρίσης που έπνιξε -κυρίως- τις μικρές επιχειρήσεις. Μία από αυτές είναι και το «Twede's Cafe» στο Νορθ Μπεντ της Ουάσινγκτον, το diner που έγινε διάσημο (για τον καφέ και την κερασόπιτά του) στο «Twin Peaks» του Ντέιβιντ Λιντς, ως «Double R Diner».

Ειρωνικά, οι νέοι ιδιοκτήτες του (οι ντόπιοι Ρέιτσελ Μπένετ κι ο σύζυγός της Μαξ Σπίαρς) είχαν μόλις αγοράσει το diner τέλη Φεβρουαρίου: δύο εβδομάδες πριν ξεσπάσει η Covid 19 πανδημία, κι ο Κυβερνήτης της Πολιτείας της Ουάσινγκτον κλείσει τα κέντρα εστίασης κι επιτρέψει μόνο το take out. «Αυτό επέτρεπε να καλύπτουμε τα έξοδα των υλικών για να μαγειρεύουμε και τίποτα άλλο» ομολογεί η Μπένετ.

Θυμηθείτε κι αυτό: «She’s dead. Wrapped in plastic.» | Το Flix ξαναβλέπει τον φανταστικό πρώτο κύκλο του «Twin Peaks»

Twin Peaks diner 607 5

Twin Peaks diner 607 2

Twin Peaks diner 607 3

«Αιμορραγούσαμε οικονομικά γιατί δεν απολύσαμε το προσωπικό μας, κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Αλλά δεν έφτανε...»

Μία όμως κρατική επιχορήγηση ειδικά για τις μικρές επιχειρήσεις (PPP loan - Paycheck Protection Program) εγκρίθηκε και τους έδωσε 100.000 δολάρια για να σταθούν στα πόδια τους.

Ετσι μπορούν να διατηρήσουν το diner, να πληρώνουν το προσωπικό τους, να μην χρεοκοπήσουν.

Η Μπένετ ομολογεί ότι δεν ήταν φαν του «Twin Peaks», μέχρι που αγόρασε το diner. Η καραντίνα βοήθησε στο binge watching της σειράς και τώρα δηλώνει ακόμα πιο πεισμωμένη να διατηρήσει το ύφος και την ατμόσφαιρα του θρυλικού καφέ. Για αυτό και μέρος των χρημάτων θα πάει σε ανακαίνιση/φόρο τιμής στο «Twin Peaks».

Δείτε κι αυτό: Ολόκληρο το «Twin Peaks» σε τρία λεπτά - ή οκτώ κείμενα

Twin Peaks diner 607 4

Ταπετσαρία ζωγραφισμένη στο χέρι (όπως κι αυτή της σειράς), κόκκινο χρώμα, φωτογραφίες από τα γυρίσματα κι άλλα memorabilia θα υπόσχονται μία αυθεντική «Twin Peaks» εμπειρία στους φανς που θα το επισκέπτονται.

«Θα υπάρχει έντονο κόκκινο παντού - ακόμα και κόκκινες βελούδινες κουρτίνες. Αντικαταστήσαμε επίσης το ταβάνι με κάτι πολύ cool μαύρα πλακάκια. Ακόμα και τις φωτογραφίες θα τις κρεμάσουμε σε ένα ζιγκ ζαγκ μοτίβο που κάπου θα οδηγεί και όλα κάτι θα σημαίνουν. Ο Ντέιβιντ Λιντς χρησιμοποιεί τόσους συμβολισμούς, οπότε θα προσπαθήσουμε να τον τιμήσουμε όσο μπορούμε...»

Διαβάστε περισσότερα: