Industry

Ο Κουέντιν Ταραντίνο βγάζει σε δημοπρασία 7 ακυκλοφόρητες σκηνές του «Pulp Fiction»

στα 10

Oι σκηνές θα κυκλοφορήσουν στο OpenSea και θα μπορούν να αγοραστούν ως NFTs. Τι είναι όλα αυτά; Διαβάστε....

Ο Κουέντιν Ταραντίνο βγάζει σε δημοπρασία 7 ακυκλοφόρητες σκηνές του «Pulp Fiction»

Τα NFTs (non-fungible tokens) είναι κρυπτονομίσματα - με μοναδική ταυτότητα και μοναδικό ψηφιακό αποτύπωμα. Είναι αδιαίρετα, και δεν μπορούν να ανταλλαχθούν ισότιμα. Αυτό επιτρέπει στον πωλητή να επιλέξει τον αγοραστή τους, ο οποίος μετά δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για άλλες συναλλαγές (να τα ανταλλάξει με άλλα tokens).

Με άλλα λόγια, κι όσο αφορά στον καλλιτεχνικό χώρο: όταν ανεβάσεις κρυπτογραφημένα ως NFT την μουσική σου, την ταινία σου, ένα πίνακά σου - δημιουργείς ένα συλλεκτικό κομμάτι προς πώληση, το οποίο προστατεύεται από την αναπαραγωγή του, μέσω της τεχνολογίας blockchain.

Ή τουλάχιστον αυτά έχουμε καταλάβει κι εμείς, χωμένοι σε χρηματοοικονομικά και τεχνολογικά sites, από το πρωί που η είδηση κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο: ο Κουέντιν Ταραντίνο ανεβάζει ως NFTs 7 ακυκλοφόρητες σκηνές του «Pulp Fiction».

Διαβάστε κι αυτό: Ο Κουέντιν Ταραντίνο αγοράζει ακόμα έναν ιστορικό κινηματογράφο στο Λος Αντζελες

tarantino nfts

Κι όχι μόνο αυτό: πρόκειται για «Secret NFTs» που σημαίνει ότι εκτός από το συλλεκτικό υλικό που διαφημίζουν, θα έχουν και κάτι έξτρα ως κρυφό μπόνους. Στην περίπτωση του Ταραντίνο θα είναι σημειώσεις του στο σενάριο, πρώτα drafts, αλλά και σχολιασμό του για τα γυρίσματα της ταινίας.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα παρουσιάσω αποκλειστικές, αμοντάριστες κι ακυκλοφόρητες σκηνές του "Pulp Fiction" μέσω του Secret Network και των Secret NFTs. Αυτός είναι ένας εντελώς πρωτοποριακός τρόπος που θα φέρνει κοντά δημιουργούς με το κοινό τους και είμαι πολύ χαρούμενος που κάνω το πρώτο βήμα σε αυτόν τον νέο κόσμο...»

Τα 7 NFTs του Ταραντίνο θα βγουν σε δημοπρασία στο OpenSea.com, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η ημερομηνία.

Διαβάστε περισσότερα: