Industry

Ο Κουέντιν Ταραντίνο αγοράζει ακόμα έναν ιστορικό κινηματογράφο στο Λος Αντζελες

στα 10

Εραστής του φιλμ, ο Ταραντίνο θα παίζει μόνο 35άρια στο Vista Theater, έναν κινηματογράφο που άνοιξε το 1923 στο L.A.

Ο Κουέντιν Ταραντίνο αγοράζει ακόμα έναν ιστορικό κινηματογράφο στο Λος Αντζελες

Toν Σεπτέμβριο του 2014, ο Κουέντιν Ταραντίνο είχε αγοράσει το New Beverly Cinema, σώζοντας μάλιστα αυτό τον cult arthouse κινηματογράφο από σίγουρη χρεωκοπία. Είχε μάλιστα επιπλέον αναλάβει ενεργός διευθυντής προγράμματος, επιλέγοντας τα προσωπικά του αγαπημένα για τους τυχερούς Καλιφορνέζους σινεφίλ.

Οι επιλεγμένες προβολές, αυστηρά από 35άρια φιλμ, γινόντουσαν sold out, ενώ κάθε Παρασκευή τα μεσάνυχτα το κοινό μπορούσε να απολαμβάνει κι ένα σπάνιο δώρο: μια κόπια από τα προσωπικά αρχεία του σκηνοθέτη, με τον ίδιο τον Ταραντίνο, συχνά πυκνά, να εμφανίζεται και να παρουσιάζει την ταινία. «Θα έχουμε double-features στον Φασμπέντερ και τον Τριφό, αλλά αγαπώ πολύ την ιδέα ότι θα δείχνω στο κοινό κόπιες από την προσωπική μου συλλογή...» είχε δηλώσει στα εγκαίνια. «Εχω μερικά φανταστικά πράγματα να μοιραστώ! Ανυπομονώ!».

Διαβάστε κι αυτό: Aυτές είναι οι αγαπημένες ταινίες του Κουέντιν Ταραντίνο

Tarantino New Beverly 607

Σήμερα διαβαζουμε ότι ο Ταραντίνο αγόρασε ακόμα έναν ιστορικό κινηματογράφο του Λος Αντζελες: το Vista Theater, έναν κινηματογράφο που άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά το 1923.

Αντίθετα με το New Beverly Cinema που παίζει κλασικά, cult κι αγαπημένα του σκηνοθέτη, το Vista Theater θα προβάλει ταινίες Α' Προβολής, αλλά μόνο όσες διαθέτουν 35άρι φιλμ. Σε αυτό είναι ανένδοτος: κανένα DCP, καμία ψηφιακή προβολή.

Ο κινηματογράφος 300 θέσεων βρίσκεται στη Sunset Drive και απέναντι από τον δρόμο που ο Ντ. Γ. Γκρίφιθ είχε το θρυλικό σκηνικό της Βαβυλώνας του για τη ««Μισαλλοδοξία» (Intolerance) το 1916. Εχει αλλάξει πολλές φορές χέρια, ονομασία και θεματικές. Για να δούμε τι θα καταφέρει ο Κουέντιν για να προσφέρει μοναδικές κινηματογραφικές εμπειρίες σε φιλμ...

Διαβάστε κι αυτά: