Buzz

«Caniba» και «My Mother» από το Pugnant Film Series στον Μικρόκοσμο

στα 10

Το Pugnant Film Series παρουσιάζει την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, σε πρώτη προβολή στην Αθήνα, την ταινία «Caniba» των Λουσιάν Καστέν-Τέιλορ και Βερενά Παραβέλ. Μαζί και το «My Mother» της Εύης Χρονά.

Flix Team
«Caniba» και «My Mother» από το Pugnant Film Series στον Μικρόκοσμο

Το 1981, ο Ισέι Σαγκάουα δολοφόνησε και έφαγε μερικώς την Ολλανδή συμφοιτήτριά του, Ρενέ Χάρτεφελτ, στην πιο διάσημη ιστορία κανιβαλιστικής παρουσίας στη σύγχρονη ιστορία. Ο ίδιος τελικά κρίθηκε νοητικά ανίκανος για να δικαστεί και να καταδικαστεί, επιστρέφοντας στην Ιαπωνία για να ζήσει μια ζωή υπό τη σκιά του εγκλήματός του, να λάβει μέρος σε ακραίες ταινίες πορνό και να αναπαράγει συνεχώς την ιστορία του, από συνεντεύξεις και τηλεοπτικά αφιερώματα μέχρι αιματηρά manga που επένδυαν στο φτηνό σοκ και την γραφική βία, μόνιμα πια εγκλωβισμένος πίσω από την persona που συνδυαστικά δημιούργησαν μαζί τα media και οι προσωπικές του ορμές.

Η ιστορία του, αλλά πιο πολύ ένα δοκίμιο πάνω στον κανιβαλισμό και τη σχέση του με τη σεξουαλικότητα και την επιθυμία, βρίσκεται στο κέντρο του ντοκιμαντέρ των Λουσιάν Καστέν-Τέιλορ και Βερενά Παραβέλ, του διδύμου που συνεχίζει το μοναχικό του δρόμο στην εμβάθυνση της αναπάντεχα συναρπαστικής ανθρώπινης κατάστασης.

caniba 607 Caniba

Το «Caniba» (2017, Γαλλία - Αμερική, 90') διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας, προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και τώρα προβάλλεται για πρώτη φορά στην Αθήνα στο πλαίσιο των προβολών του Pugnant Film Series, που γίνονται κάθε δεύτερη Κυριακή με ανεξερεύνητες και αταξινόμητες ταινίες που αξίζει να ανακαλύψει κανείς, στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο στις 21.45.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Caniba».

my mother My Mother

Την ίδια μέρα θα προβληθεί σε πρώτη δημόσια προβολή το «My Mother» της Εύης Χρόνη (2022, Ελλάδα, 21'). Μια ταινία με αυτοβιογραφικά στοιχεία για το πέρασμα ενός αγοριού από την παιδικότητα στην ενηλικίωση και τη σχέση του με την μητέρα του. Η προβολή θα γίνει παρουσία της σκηνοθέτιδας.

Οι ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Pugnant Film Series και στο event της προβολής στο Facebook .

pugnant