Industry

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου

στα 10

Πόσες νέες ταινίες και ποιες επανεκδόσεις θα κάνουν πρεμιέρα αυτή την Πέμπτη στις ελληνικές αίθουσες; Διαβάστε αναλυτικά, δείτε τρέιλερ, κάντε πρόγραμμα!

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου

Δέκα νέες κυκλοφορίες και δύο επανεκδόσεις - μία... ντουζίνα από νέες επιλογές σας περιμένουν στις αίθουσες από αυτή την Πέμπτη.

Διαβάστε αναλυτικά και κάντε πρόγραμμα!

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!

buzzheart

«Buzzheart» (2024) του Ντένη Ηλιάδη

Ο Αργύρης, ένας ντροπαλός 19χρονος, γνωρίζει τη Μαίρη, μία κοπέλα τελείως έξω από τα κυβικά του. Της ζητά δειλά να βγουν και, προς μεγάλη του έκπληξη, αυτή δέχεται και τον καλεί αμέσως για ένατριήμερο στο εξοχικό των γονιών της, όπου τον παρουσιάζει ως το αγόρι της. Οι γονείς της Μαίρης όμως, σύντομα του εκμυστηρεύονται πως η κόρη τους αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και πως, προκειμένου να βεβαιωθούν πως ο Αργύρης είναι το κατάλληλο ταίρι για αυτήν, θα πρέπει να τον υποβάλλουν σε κάποια τεστ συμπεριφοράς. Η Μαίρη, από την άλλη, τουεξηγεί πως η μητέρα της ήταν λαμπρή επιστήμων της πειραματικής συμπεριφορικής ψυχολογίας στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη του '70 και τον παροτρύνει να κάνει ό,τι του πουν. Μία σειρά συμπεριφορικών (και άλλων) τεστ ξεκινά, σχεδόν κωμικά στην αρχή - σύντομα όμως τα τεστ γίνονται όλο και πιο τρομακτικά και επικίνδυνα, ενώ σκηνές του παρελθόντος που έρχονται στο φως αρχίζουν να αποκαλύπτουν μία οικογενειακή δομή με εντελώς αντίθετες μεταξύ τους ισορροπίες. Ο Αργύρης γίνεται πειραματόζωο στο όνομα της αγάπης, προσπαθώντας να επιβιώσει. Κανείς, όμως, δεν είναι αυτό που φαίνεται και ενώ ένα σκοτεινό μυστικό αρχίζει να ξετυλίγεται, το τριήμερο στην εξοχή μετατρέπεται σε ένα πραγματικό πεδίο μάχης που θα τους σημαδέψει όλους.

Ο Ντένης Ηλιάδης επιστρέφει με ένα θρίλερ για τα όρια της... αγάπης. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Never Let Go

«Μην σε Αγγίξει το Κακό» (Never Let Go, 2024) του Αλεξάντρ Αζά

Ενα κακό καταλαμβάνει τον κόσμο και η μόνη προστασία για μια μητέρα και τους δίδυμους γιους της, είναι το σπίτι τους και ο προστατευτικός δεσμός της οικογένειάς τους. Έχοντας ανάγκη να παραμείνουν δεμένοι ανά πάσα στιγμή –ακόμα και να δένονται με σχοινιά– προσκολλώνται ο ένας στον άλλο, παροτρύνοντας ο ένας τον άλλον να μην αφήνουν το σκοινί και να προσέχουν να μην τους αγγίξει το Κακό.

Νέο θρίλερ από τον Αλεξάντρ Αζά με πρωταγωνίστρια την Χάλι Μπέρι. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Hypnosis

«Υπνοθεραπεία» (Hypnosis, 2024) του Ερνστ Ντε Γκιρ

Τι θα μπορούσε να συμβεί αν άρχιζες να συμπεριφέρεσαι χωρίς να υπολογίζεις τις κοινωνικές συμβάσεις; Ο Αντρέ και η Βέρα είναι ένα νέο ζευγάρι, συνέταιροι σε μια ανερχόμενη νεοφυή εταιρεία. Έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την «Ηπιόνη», μια εφαρμογή για την υγεία της γυναίκας, σε έναν σημαντικό διαγωνισμό. Πριν πάνε εκεί, η Βέρα δοκιμάζει υπνοθεραπεία για να σταματήσει το κάπνισμα. Από εκείνο το σημείο, η συμπεριφορά της αλλάζει και η Βέρα αρχίζει να κάνει πράγματα που εκπλήσσουν τον Αντρέ και δοκιμάζουν τη σχέση και τη συνεργασία τους.

Μία συμβολική παραβολή που θέλει να μας «ξυπνήσει» από την κανονικότητα του καθωσπρεπισμού είναι η ταινία του Σουηδού Ερνστ Ντε Γκιρ που βραβεύθηκε στο Φεστιβάλ Κάρλοβι Βάρι. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

The Braid

«Η Πλεξούδα» (The Braid, 2024) της Λετίσια Κολομπάνι

Ινδία. Η Σμίτα είναι μία από τους Ανέγγιχτους, της κατώτατης κοινωνικής τάξης στη χώρα, οι οποίοι υφίστανται σοκαριστική ανέχεια και διακρίσεις. Το μόνο της όνειρο είναι να δει τη μικρή της κόρη της να ξεφεύγει από την ίδια μοίρα και να πάει σχολείο, και είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα για να το πετύχει. Ιταλία. Η Τζούλια εργάζεται στη βιοτεχνία του πατέρα της. Όταν εκείνος παθαίνει ένα ατύχημα, η Τζούλια ανακαλύπτει ότι η οικογενειακή επιχείρηση είναι στην πραγματικότητα στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και παίρνει την κατάσταση στα χέρια της. Καναδάς. Η Σάρα είναι μια πετυχημένη δικηγόρος εν αναμονή μιας μεγάλης προαγωγής, όταν βλέπει τη ζωή της να ανατρέπεται με την είδηση ότι είναι σοβαρά άρρωστη. Θα μπορέσει να βρει τη δύναμη να παλέψει;

Τρεις ζωές, τρεις γυναίκες, τρεις ήπειροι. Τρεις μάχες που πρέπει να δοθούν. Αν και δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, η Σμίτα, η Τζούλια και η Σάρα εν αγνοία τους συνδέονται με έναν αναπάντεχο τρόπο - και δίνουν τις μάχες τους η καθεμιά μόνη της, αλλά και όλες μαζί.

Το παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο της Λετίσια Κολομπανί μεταφέρεται στον κινηματογράφο. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Αζήτητοι

«Οι Αζήτητοι» (2024) της Μαριάννας Οικονόμου

Για τρεις δεκαετίες, από το 1945 έως το 1975 εκατοντάδες ασθενείς κάθε ηλικίας με φυματίωση απ’ όλη την Ελλάδα, έζησαν και πέθαναν στο Νοσοκομείο Σωτηρία. Δεν τους αναζήτησε κανείς και θάφτηκαν ανώνυμα σε ομαδικούς τάφους στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Μετά από 80 χρόνια, η σκοτεινή τους ιστορία έρχεται στο φως.

To συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου για την κρυμμένη ιστορία των φυματικών στο Νοσοκομείο Σωτηρία. Επίσημη συμμετοχή Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2024. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Speak no Evil

«Κραυγή Σιωπής» (Speak no Evil, 2024) του Τζέιμς Γουάτκινς

Οταν μία οικογένεια Αμερικανών προσκαλείται να περάσει το Σαββατοκύριακο στο ειδυλλιακό εξοχικό μίας γοητευτικής οικογένειας Βρετανών, με τους οποίους έγιναν φίλοι στις διακοπές, αυτό που ξεκινάει σαν μία ονειρική απόδραση σύντομα παρεκτρέπεται και εξελίσσεται σε έναν διαταραγμένο, ψυχολογικό εφιάλτη.

Ριμέικ της δανέζικης επιτυχίας του 2022 με τον Τζέιμς ΜακΑβόι και την Μακένζι Ντέιβις. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Lee

«Lee» (2024) της Ελεν Κούρας

H πορεία της Λι Μίλερ από μοντέλο του φωτογράφου Μαν Ρέι σε μια απ’ τις σημαντικότερες ανταποκρίτριες και φωτογράφους του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Χάρη στο μοναδικό ταλέντο και το αχαλίνωτο πείσμα της κατάφερε να απαθανατίσει μερικές αξέχαστες εικόνες, μεταξύ των οποίων και μία φωτογραφία της ίδιας στο μπάνιο του Χίτλερ. 

Η Κέιτ Γουίνσλετ στο ρόλο της διάσημης ανταποκρίτριας του Β' Παγκσομίου Πολέμου, Λι Μίλερ. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Verbrannte Erde

«Η Ληστεία του Βερολίνου» (Verbrannte Erde, 2024) του Τόμας Αρσλαν

Δώδεκα χρόνια αφότου ο... επαγγελματίας εγκληματίας Τρόιαν αναγκάστηκε να φύγει από το Βερολίνο, επιστρέφει για ν' αναζητήσει νέα συμβόλαια. Δεν έχει μία και χρειάζεται δουλειά. Αλλά το Βερολίνο έχει αλλάξει κι οι παλιές επαφές του είναι, πια, εκτός πιάτσας. Επιπλέον, στον νέο, ψηφιακό κόσμο, τού είναι δύσκολο να εφαρμόσει το αξίωμά του, ότι δουλεύει μόνο με μετρητά. Κι όμως, η Ρεμπέκα, μεσάζων, του προτείνει ένα επικερδές σχέδιο: πρέπει να κλαπεί ένας πίνακας από το μουσείο. Ο Τρόιαν θα ξαναβρεθεί με την παλιά του ομάδα και με νέες προσθήκες, όμως ο πελάτης έχει άλλα σχέδια για το μέλλον του Τρόιαν, που δεν τον βλέπουν, απαραίτητα, ζωντανό.

Μετά το «In the Shadows», ο Γερμανός Τόμας Αρσλαν συνεχίζει την τριλογία του καταδιωκόμενου εγκληματία Τρόιαν στο Βερολίνο, με πρεμιέρα στη φετινή Berlinale. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

sex

«Sex - Οσα Λένε οι Αντρες Μεταξύ τους» (Sex, 2024) του Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ

Δυο άντρες, χωρίς ονόματα, καπνοδοχοκαθαριστές κι οι δυο, στα προάστια του Οσλο, συζητούν για τις συνηθισμένες ή πιο εξαντρίκ σεξουαλικές τους εμπειρίες. Σε μια ταινία (πρώτο μέρος τριλογίας για τον Χάουγκερουντ), που δεν έχει... σεξ, αλλά έναν διαρκή, λεπτά κωμικό, στοχασμό για την ταυτότητα του φύλου και τον ερωτισμό στη γρήγορα μεταλλασσόμενη σημερινή κοινωνία.

Από τον Νορβηγό σκηνοθέτη του «Barn», βραβευμένη στη φετινή Berlinale, μια ταινία χωρίς σεξ, που όμως δεν μιλά για τίποτε άλλο! Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Transformers One

«Transformers One» (2024) του Τζος Κούλεϊ

Η άγνωστη ιστορία των Optimus Prime και Megatron. Πριν γίνουν ορκισμένοι εχθροί, ήταν φίλοι, δεμένοι σαν αδέρφια, και οι επιλογές τους άλλαξαν τη μοίρα του πλανήτη Cybertron για πάντα.

Η πρώτη all animated ταινία των Transfomers. Στην αγγλική γλώσσα και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Abre los Ojos

«Ανοιξε τα Μάτια» (Abre los Ojos, 1997) του Αλεχάνδρο Αμενάμπαρ

Ο νεαρός Σίζαρ έχει τα πάντα. Ομορφιά, χρήμα, γυναίκες. Κάποια μέρα ο φίλος του Πελάγιο του παρουσιάζει τη νέα του κοπέλα, την Σοφία, την οποία ερωτεύεται. Αμέσως βάζει σκοπό να την κερδίσει, αλλά πρώτα πρέπει να ξεφορτωθεί την πρώην του, Νουρία, που είναι παράφορα ερωτευμένη μαζί του και έτσι προτιμά να ρίξει το αμάξι του σε ένα δέντρο. Ως αποτέλεσμα εκείνη χάνει τη ζωή της και ο Σίζαρ την ομορφιά του. Το πρόσωπο του παραμορφώνεται, αλλά αυτό δε δείχνει να ενοχλεί τη Σοφία, που του εξομολογείται τον έρωτά της. Όλα δείχνουν να αλλάζουν, όταν βρίσκουν έναν γιατρό που υπόσχεται να διορθώσει τη ζημιά που έχει προκληθεί. Όμως, ο εφιάλτης τώρα αρχίζει.

Σε επανέκδοση, η ταινία που εκτόξευσε την καριέρα του Αλεχάνδρο Αμενάμπαρ και έγινε ριμέικ ως «Vanilla Sky» από τον Κάμερον Κρόου. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

The Man With the Golden Arm

«Ο Ανθρωπος με το Χρυσό Χέρι» (The Man With the Golden Arm, 1955) του Οτο Πρέμινγκερ

Ο Φράνκι Μασίν είναι ικανός ντίλερ του πόκερ, μουσικός και εξαρτημένος από τα ναρκωτικά. Βγαίνοντας από την φυλακή, προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή ως μουσικός, αλλά οι δύο άλλες του ιδιότητες δεν του αφήνουν περιθώρια.

Σε επανέκδοση, η κλασική ταινία του Οτο Πρέμινγκερ, μια από τις πρώτες που κατέδειξαν τις συνέπειες του εθισμού στις ναρκωτικές ουσίες, με την ερμηνεία μεγατόνων του Φρανκ Σινάτρα. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!