Buzz

Οι καλύτερες μικρού μήκους ταινίες του Φεστιβάλ Premiers Plans στο σπίτι σας!

στα 10

Δεκαοχτώ ταινίες μικρού μήκους, από τις καλύτερες γαλλόφωνες αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο, σας περιμένουν δωρεάν στην πλατφόρμα του Festival Scope.

Flix Team
Οι καλύτερες μικρού μήκους ταινίες του Φεστιβάλ Premiers Plans στο σπίτι σας!

Συνεχίζοντας τις συνεργασίες με τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, το Festival Scope σας δίνει την ευκαιρία να δείτε τις μικρού μήκους ταινίες που διαγωνίζονται στο Φεστιβάλ Premierς Plans στην Ανζέρ της Γαλλίας. Ανάμεσά τους μερικές από τις καλύτερες γαλλόφωνες μικρού μήκους ταινίες της χρονιάς.

Οι ταινίες προβάλλονται εδώ δωρεάν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, με περιορισμένο αριθμό θέσεων.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις ταινίες που μπορείτε να δείτε. Πατώντας στον τίτλο της κάθε μίας μεταφέρεστε στη σελίδα του Festival Scope όπου μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τις ταινίες, αλλά και τον τρόπο για να τις παρακολουθήσετε.

Release the Dogs 607

Release the Dogs (Lâchez les chiens) της Μανιέ Φλεϊτού - Γαλλία, Βέλγιο, 26'

Η Ανούκ είναι ένα αποφασιστικό κορίτσι, μοιρασμένο ανάμεσα σε δύο αγάπες: τον άντρα της, έναν γοητευτικό φύλακα σκύλων και τον αδερφό της που κρατά υπό την προστασία της. Τη νύχτα των 18ων γενεθλίων του, το τρίγωνο θα εκραγεί...

Wicked Girl 607

Wicked Girl (Kötü Kız) του Αϊσέ Καρτάλ - 2017, Γαλλία, 8'

Η S είναι ένα 8χρονο κορίτσι από την Τουρκία με πολύ ζωηρή φαντασία. Της αρέσει η φύση και τα ζώα. Από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου βρίσκεται θυμάται τις ευτυχισμένες στιγμές που πέρασε στο χωριό των παππούδων της. Μαζί εμφανίζονται και μερικές σκοτεινές και τρομακτικές αναμνήσεις...

Ceata 607

Fog (Ceata) του Αντι Βόικου - Ρουμανία, 2018, 27'

Ο Σάμι και η Ντόρα είναι παντρεμένοι. Εχουν γεμίσει το κενό της ηλικίας που τους χωρίζει με συμβιβασμούς. Και τώρα περιμένουν τον κοινωνικό λειτουργό που θα κρίνει αν είναι ικανοί να υιοθετήσουν ένα παιδί. Το δίλημμα όμως είναι σαφές: είναι η αγορά μια ζωής ικανή να σώσει τη σχέση τους;

Deter 607

Déter του Βίνσεντ Βέμπερ - Γαλλία, 2017, 37'

Μετά από ένα χωρισμό, ο 21 ετών Ντάνιελ αποφασίζει να περάσει μόνος του τις διακοπές του στο διαμέρισμα μιας θειας του σε μια παραλιακή πόλη. Ο Ντάνιελ είναι ο Ντέτερ.

Kajaani 607

Kajaani του Μικαέλ Μαρινιάκ - Γαλλία, Φινλανδία, 2017, 21'

Μετά από πολλά χρόνια στη Γαλλία, ο Γιούζο και η Ανα επιστρέφουν στην Φινλανδία για να επισκεφθούν τον άρρωστο πατέρα του Γιούχο. Ο Γιούχο τρομάζει γιατί έχει αποξενωθεί από τον πατέρα του εδώ και 15 χρόνια.

Nocturne 607

Nocturne (Nachtstück) της Αν Μπρέιμαν - Γερμανία, 2016, 5'

Τη νύχτα, τα πλάσματα του δάσους συγκεντρώνονται για να τζογάρουν, βάζοντας τα πιο πολύτιμα αγαθά τους σε κίνδυνο.

Villa Ventura 607

Villa Ventura του Ρομάν Ουμπέν - Ελβετία, Γαλλία, 2017, 26'

Στη Βίλα Βεντούρα ζει μια πλούσια αν και ασυνήθιστη οικογένεια. Προκειμένου να βελτιώσουν την επικοινωνιακή ικανότητα του Μίρκο, του μικρού παιδιού της οικογένειας, ένα ζευγάρι ηθοποιών μετακομίζει στο σπίτι, αλλά το μικρό αγόρι μοιάζει να ενδιαφέρεται για άλλα πράγματα...

Chose Mentale 607

Chose Mentale του Γουίλιαμ Λαμπουρί - Γαλλία, 2017, 20'

Από τότε που διεγνώσθη με υπερευαισθησία στον ηλεκτρισμό, η Εμα ζει μόνη της στο σπίτι, αποκομμένη από τον κόσμο. Μοναδικός της σύνδεσμος με τη ζωή εκεί έξω είναι το μυαλό της, μέχρι την ημέρα που δυο αγόρια θα εισβάλλουν στο σπίτι θεωρώντας πως ληστεύουν ένα άδειο κτίριο.

Le Collectionneur 607

Le Collectionneur του Τομά Λεβί-Λασν - Γαλλία, 2018, 24'

Ο Εμιλιέν, ενας νεαρός ζωγράφος συζητά με έναν μεγάλο συλλέκτη για τέχνη. Ο συλλέκτης αποκαλύπτει τα ονόματα της συλλογής του, από Ρούμπεν και Τιτιέν μέχρι Βελάσκεθ και Βερμέερ και Ρέμπραντ. Ο Εμιλίεν συνειδητοποιεί πως ο συλλέκτης δεν μιλά μόνο για τα έργα τους αλλά και για τους ίδιους.

Why I Wrote the Bible 607

Why I wrote the Bible (Pourquoi j'ai écrit la Bible) του Αλεξάντρ Στάιγκνερ - Γαλλία, 2017, 30'

O 60χρονος Φράνσις κολυμπάει στο ποτάμι στο κέντρο της πόλης με ένα κοστούμι δύτη. Ακόμη και τα παιδιά του, συνηθισμένα στις εξορμήσεις τους εκπλήσσονται. Από τη στιγμή που έμαθε ότι είναι καταραμένος, είναι αδύνατον να προβλέψεις τις κίνησεις του.

Le Cavalier Seul

The Lone Ranger (Le Cavalier seul) του Τομά Πετίτ - Γαλλία, 2017, 17'

Τέλος Αυγούστου. Ενας πατέρας και οι δυο του κόρες διασκεδάζουν την τελευταία μέρα του καλοκαιριού. Ο καθένας ξεχωριστά αναζητά το δικό του καλοκαίρι πριν πουν αντίο.

Cajou 607

Cajou της Κλοντ Λε Παπέ - Γαλλία, 2017, 20'

Ο Λολό είναι 20 ετών και έχει πολλά να κάνει σήμερα: να δώσει για δίπλωμα οδήγησης, να βοηθήσει τον πατέρα του, να δείξει το δρόμο σε έναν ηλικιωμένο...

Back to Genoa City 607

Back to Genoa City (Retour à Genoa City) του Μπενουά Γκριμάλτ - Γαλλία, 2017, 29'

Η γιαγιά και ο αδερφός της, ο Θείος Τομά, βλέπουν την ίδια σαπουνόπερα καθε μέρα την ίδια ώρα από το 1989. Εικοσι χρόνια από τότε που έφυγα από τη Νίκαια, επιστρέφω για να μου πουν τι έχασα στα 3827 επεισόδια που έχουν προβληθεί.

The Strange Story of Prince Dethmer

The Strange Story of Prince Dethmer (L'étrange histoire de Prince Dethme) του Αντριεν Λα Βαπέρ - Γαλλία, 21'

Σε μια πολυπληθή γειτονιά του Μπραζαβίλ, ο Πρίγκιπας Ντέτμερ, ένας διάσημος κονγκολέζος χορευτής έχει μόλις πεθάνει. Η οικογένειά του οργανώνει την κηδειά του, προσκαλώντας όλους τους φίλους του καλλιτέχνες να του πουν το τελευταίο αντίο.

Into the Blue

Into the Blue (U Plavetnilo) της Αντονέτα Αλαμάτ Κουσιτζάνοβιτς - Κροατία, Σλοβενία, 2017, 22'

Η 13χρονη Τζούλια και η μητέρα της το σκάνε από τον βίαιο πατέρα του σπιτιού και βρίσκουν καταφύγιο σε ένα ειδυλλιακό κροάτικο νησί. Η Τζούλια θέλει απεγνωσμένα να επανασυνδεθεί με την καλύτερη της φίλη, την Ανα. Αλλά η Ανα είναι ερωτευμένη με ένα αγόρι και η Τζούλια δεν είναι πλέον η προτεραιότητά της.

The Full Story 607

*The Full Story των Ντέιζι Τζέικομπς και Κρίστοφερ Γουάιλντερ - Ηνωμένο Βασίλειο, 2017, 7' *

Ο Τόμπι πουλάει το πατρικό του. Στα άδεια του δωμάτια, τον επισκέπονται οι μνήμες της παιδική του ηλικίας. Ξέρει όμως όλη την ιστορία, όπως ακριβώς συνέβη;

Come by Chance

Come by Chance (Zabigyerek) του Λεβέντε Κολσέι - Ουγγαρία, 2018, 20'

Ο Ανταμ είναι ένα υπάκουο παιδί. Αλλά όταν η μητέρα του του ζητάει να ξεφορτωθεί τα νεογέννητα κουτάβια, ο Ανταμ διστάζει.

After Dawn 607

After Dawn (Passé l'aube) του Νικολά Γκρο - Βέλγιο, 2016, 24'

Πολωνία. Μακριά από τον κόσμο, όλοι πίστευαν πως ο Πάβελ θα είχε γίνει σκληερός. Μέχρι αυτό το απόγευμα που ξεκινάει να βρέχει.


To Flix.gr είναι επίσημος χορηγός επικοινωνίας της προβολής των ταινιών μικρού μήκους του Φεστιβάλ Premiers Plans της Ανζέρ μέσω του Festival Scope.