Φεστιβάλ / Βραβεία

Καρτ ποστάλ από το SXSW

στα 10

Ο Ελληνας παραγωγός Γιώργος Καρναβάς της Heretic βρέθηκε στο Φεστιβάλ SXSW στο Οστιν του Τέξας και μάς στέλνει εικόνες και λέξεις από την τρομερή εμπειρία!

Flix Team
Καρτ ποστάλ από το SXSW

Το SXSW (South by Southwest), μια τεράστια διοργάνωση παρουσίασης ταινιών, μουσικής, interactive media και διαλέξεων, ένας θρίαμβος του «τώρα», ξεκίνησε το 1987 κι εξακολουθεί να τραβά πάνω του τα βλέμματα της παγκόσμιας πολιτιστικής κοινότητας που… βράζει το αίμα της!

Στη φετινή διοργάνωση, με πρωτοβουλία της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, Ελληνες του κινηματογράφου, της μουσικής, της τεχνολογίας, ταξίδεψαν στο SXSW για να χτίσουν μια πρώτη επαφή της χώρας μας μ’ ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυσχιδή Φεστιβάλ του κόσμου.

Ανάμεσά τους ήταν νέοι Ελληνες επιχειρηματίες, όπως οι Tapely, οι εμπνευστές και ιδιοκτήτες του www.tapely.com, του θεαματικής πορείας μουσικού startup όπου οι χρήστες δημιουργούν τη δική τους ηλεκτρονική mixtape και τη μοιράζονται, επιλεκτικά ή… με τον κόσμο (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Αλλά φυσικά και παρουσία κινηματογραφική, ο παραγωγός της Heretic, Γιώργος Καρναβάς, οποίος έστειλε στο Flix ταξιδιάρικες εντυπώσεις με λέξεις και εικόνες. Διαβάστε και δείτε παρακάτω. Μάθετε τα πάντα για το SXSW στο επίσημο website του Φεστιβάλ.

Διαβάστε ακόμη: Η Πάολα έκανε τη λάλα της - και πολλά παραπάνω

sxsw 607 Austin, Texas

Είναι τέλεια εδώ. Ηρθα ως Ελληνας παραγωγός που επιλέχθηκε απο την Πρεσβεία της Αμερικής στην Αθήνα για να ταξιδέψει μαζί με μια αποστολή νέων επιχειρηματιωών και δημοσιογράφων σε μια προσπάθεια να ανοιχτεί μια επικοινωνία με το Φεστιβάλ.

sxsw 607

Η πόλη του Austin είναι πολύ κουλ, ο κόσμος πολύ φιλικός και το Φεστιβάλ τεράστιο και πραγματικά τέλεια στημένο. Ολη η πόλη χορεύει στο ρυθμό του με έναν τρόπο.

sxsw 607 Αλεξ Γουίντερ, «The Deep Web»

Εγώ ήρθα να παρακολουθήσω το κινηματογραφικό κομμάτι, το οποίο παρότι ακραιφνώς indie αμερικανικό έχει πολύ ωραία πράγματα, ιδίως στον τομέα του ντοκιμαντέρ. Χθες, ας πούμε, είχε την πρεμιέρα του το «The Deep Web», μια υπόθεση για την οποία είχα ακούσει ελάχιστα στην Ελλάδα και η οποία είναι πραγματικά τεράστιο γεγονός εδώ και για όλον τον κόσμο. Αφορά την υπόθεση του silk road του site που δούλευε στο «απόκρυφο» μέρος του web και δημιούργησε μια οικονομική και κοινωνική κοινότητα χιλιάδων ανθρώπων που συναλλάσσονταν με bitcoins.

sxsw 607 Αν δεν έχεις τι να κάνεις, άκουσε τον Ράιαν Γκόσλινγκ να κουβεντιάζει με τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο...

Το πιο σημαντικό είναι τα sessions που συνοδεύουν το πρόγραμμα προβολών, στα οποία άκουσα πολλές πληροφορίες που έψαχνα για το πώς το πράγμα λειτουργεί εδώ, αλλά και γνώρισα κάποιους ανθρώπους που καιρό ήθελα να συναντήσω.

sxsw 607 Xena was here!

Το interactive κομμάτι είναι σίγουρα το πιο μεγάλο του Φεστιβάλ και είδα πράγματα που δεν περίμενα ότι υπάρχουν, αλλά επίσης άκουσα φανταστικές ομιλίες και ιδέες. Βράζει το πράγμα γενικώς εδώ.Ειδικά με το που ξεκινά το μουσικό κομμάτι, αναμένεται πόλεμος...

Διαβάστε ακόμη: Τι συμβαίνει όταν παίξεις την πρώτη και την τελευταία σκηνή μίας ταινίας, δίπλα-δίπλα;