Buzz

Ποιοι ηθοποιοί ζωγραφίζουν; Δείτε τους πίνακες τους!

στα 10

Ο Τζιμ Κάρεϊ παραδέχεται ότι ζωγραφίζοντας ξεπέρασε την κατάθλιψη, η Κόρτνεϊ Λοβ αποκαλύπτει το παρελθόν της στην Καλών Τεχνών, ο Ντέιβιντ Αρκέτ το παρόν του ως street artist! Και, φυσικά, παντού υπάρχει κι ένας Τζέιμς Φράνκο!

Ποιοι ηθοποιοί ζωγραφίζουν; Δείτε τους πίνακες τους!

Οι ηθοποιοί είναι ως γνωστόν ανήσυχα πλάσματα. Δεν αρκούνται σε ρόλους, μικρές και μεγάλες οθόνες. Μερικοί από αυτούς θέλουν να εκθέσουν τις ανησυχίες τους και σε καμβά. Για κάποιους το γνωρίζαμε, για άλλους δεν είχαμε ιδέα. Να όμως που ένα άρθρο συγκέντρωσε όσους ηθοποιούς (και τραγουδιστές) βρήκε να έχουν ταλέντο στη ζωγραφική και να μην το κρύβουν. Το έχουν ταλέντο βέβαια... συζητήσιμο. Ρίξτε μια ματιά και πείτε μας τη γνώμη σας.

Κόρτνεϊ Λοβ

1

Eσείς γνωρίζατε ότι η Κόρτνεϊ Λοβ δεν είναι μόνο band leader, ηθοποιός, παραγωγός αλλά και... ζωγράφος; Η ίδια αποκαλύπτει ότι σπούδασε στα 80ς στην Καλών Τεχνών του Σαν Φρανσίσκο. Πάντως, η ίδια είναι έτοιμη για την πρώτη της προσωπική έκθεση σε γκαλερί της Νέας Υόρκης, με τίτλο «And She's Not Even Pretty». Η έκθεση θα φιλοξενεί 45 πίνακες της Λοβ, μερικοί εκ των οποίων θα συνοδεύονται από στίχους ποιημάτων και τραγουδιών της.

Βίγκο Μόρτενσεν

2

Για τον Βίγκο Μόρτενσεν το γνωρίζαμε χρόνια τώρα. Πρόκειται για ανήσυχο, πολυσχιδή καλλιτέχνη με δραστηριότητες που εμπλέκουν τη ζωγραφική, με την ποίηση και την μουσική. Το 1999 μάλιστα είχε κυκλοφορήσει βιβλίο με τους πίνακές του, μία ποιητική συλλογή κι ένα cd με την μουσική του.

Τζιμ Κάρεϊ

3

Μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που ένας χολιγουντιανός σταρ έχει παραδεχτεί ανοικτά την περιπέτειά του με την κατάθλιψη είναι αυτή του Τζιμ Κάρεϊ μετά το χωρισμό του με την Τζένι ΜακΚάρθι. Και δεν ήταν το μόνο που παραδέχτηκε: μας πληροφόρησε επίσης ότι πέρασε εκείνη τη σκοτεινή περίοδο ζωγραφίζοντας ελαιογραφίες με τίτλους όπως «Η Καρδιά σε Επανεκκίνηση» (Heart Upon Re-Entry). Αουτς.

Πιρς Μπρόσναν

4

Ο Πιρς Μπρόσναν είχε επίσης κρατήσει το πάθος του για τη ζωγραφική κρυφό. Ο πρώην Τζέιμς Μποντ, είχε σπουδάσει ζωγραφική πολύ πριν ξεκινήσει την καριέρα του ως ηθοποιός. Ασχολείται ακόμα, στο στούντιο που έχει φτιάξει στο σπίτι του, αλλά δεν εκδίδει τα έργα του, ούτε τα πουλάει. «Τα χαρίζω στη γυναίκα μου» ομολογεί αστειευόμενος.

Τζέιν Σέιμουρ

6

Και από τον πρώην Μποντ, στο πρώην κορίτσι του Μποντ. Η Τζέιν Σέιμουρ ζωγραφίζει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Εχει πολλές φορές εκθέσει τη δουλειά της - πίνακες τοπίων, πορτρέτα, αλλά και θέματα νεκρής φύσης. Το συγκεκριμένο που βρήκαμε της μοιάζει. Αυτοπροσωπογραφία δεν το λες πάντως.

Ντένις Χόπερ

7

Στην περίπτωση του Ντένις Χόπερ, το λες. Ολοι ξέραμε την αγάπη που είχε ο Χόπερ με την ζωγραφική και την τέχνη. Δαιμόνιος συλλέκτης είχε, ανάμεσα σε πολλά άλλα, αυθεντικούς πίνακες του Αντι Γουόρχολ όταν ακόμα κόστιζαν... 75 δολάρια! Κι αυτό γιατί βρισκόταν από τα 60ς στον κύκλο των καλλιτεχνών, ζωγραφίζοντας και ο ίδιος. Το στιλ του άλλαξε μέσα στις δεκαετίες και αργότερα ασχολήθηκε έντονα και με τη φωτογραφία.

Τζέιμς Φράνκο

5

Λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή; Ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός, καθηγητής, σπουδαστής PHD, ποιητής, φωτογράφος, ράπερ.... και ζωγράφος λοιπόν. Χωρίς λόγια.

Ντέιβιντ Αρκέτ

8

Πρόσφατα αποκάλυψε ο Ντέιβιντ Αρκέτ ότι ασχολείται με το γκράφιτι και συνεργάζεται με street artists. Μένει να αποδειχτεί σε βάθος χρόνου ότι δεν είναι μία παρότρυνση της στιγμής, αλλά κάτι με το οποίο θα πειραματιστεί και θα συνεχίσει. Προς το παρόν βρήκαμε ελάχιστα έργα του να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, αλλά σε πολύ μικρή ανάλυση για να έχουμε άποψη.

Ντόνα Σάμερ

9

Η αδικοχαμένη βασίλισσα της disco είχε και μία λιγότερο γκλίτερ πλευρά για όσους τη γνώριζαν. Ζωράφιζε και μάλιστα το στιλ της ήταν εντελώς αντίθετο από την εικόνα της. Αφηρημένη τέχνη, σουρεαλισμός και πραγματικό ταλέντο.

Ντέιβιντ Μπόουι

10

Τον αφήσαμε χωρίς λόγια γιατί δεν έχουμε πραγματικά να πούμε πολλά. Ο Μπόουι έτσι κι αλλιώς είναι ένας καλλιτέχνης του 20ου και 21ου πρώτου αιώνα που έχει γράψει ιστορία και δεν μας έκανε ποτέ εντύπωση ότι είχε δαιμόνιο ταλέντο με ό,τι καταπιανόταν. Είναι γνωστή ενασχόλησή του με τη ζωγραφική (αλλά και τη γλυπτική). Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι έχει δεχτεί να πουλήσει έργα του σε θαυμαστές του για λίγα χρήματα, αποδεικνύοντας ότι προτιμά να μοιράζεται την τέχνη του και δεν την μετράει στο χρηματιστήριο του αβάν γκαρντ κύκλου του. Υποκλινόμαστε.

Διαβάστε ακόμη: