Buzz

Πάμε Νέα Υόρκη να δούμε την νέα έκθεση του Ντέιβιντ Λιντς;

στα 10

Σε λίγες μέρες κάνει εγκαίνια σε γκαλερί της Upper East Side στο Μανχάταν η νέα έκθεση του Ντέιβιντ Λιντς. Αν θέλετε να δείτε από κοντά τα νέα εκθέματα του σκηνοθέτη/εικαστικού επισκεφθείτε την «Tilton Gallery» από τις 6 Μαρτίου μέχρι τις 14 Απριλίου. Το Flix σας ξεναγεί σε 11 από αυτά!

Πάμε Νέα Υόρκη να δούμε την νέα έκθεση του Ντέιβιντ Λιντς;

Επιστροφή στους νεοϋορκέζικους κύκλους τέχνης για τον Ντέιβιντ Λιντς, ο οποίος είχε να παρουσιάσει προσωπική έκθεση σε γκαλερί του Μανχάταν από το 1989 - λίγο πριν το «Twin Peaks» ξεκινήσει να παίζεται στην μικρή οθόνη.

Από τις 6 Μαρτίου μέχρι τις 14 Απριλίου, η «Tilton Gallery» στην ανατολική πλευρά του Σέντραλ Παρκ (8 East 76 Street), θα φιλοξενεί, σχετικά, νέα εκθέματά του. Στις 16 Μαρτίου μάλιστα, στις 6 το απόγευμα, ο ίδιος ο Λιντς θα παραβρεθεί στο τιμητικό γκαλά της έκθεσης για να παρουσιάσει ο ίδιος το έργο του και να μιλήσει στο κοινό.

Ο Τζακ Τίλτον, ιδιοκτήτης της γκαλερί και στενός φίλος του Λιντς, πληροφορεί ότι η έκθεση θα περιλαμβάνει έργα σε χρυσό πλαίσιο (ως φόρο τιμής στο στιλ του Φράνσις Μπέικον) τα οποία περιλαμβάνουν πίνακες, γλυπτά, σκίτσα, φωτογραφίες κι ένα φιλμάκι 42 δευτερολέπτων. Ολα τα έργα έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία 3 χρόνια (2009-2012).

«Γνωρίζω τον Ντέιβιντ 20 χρόνια τώρα» δηλώνει ο Τίλτον. «Από την πρώτη στιγμή που τον επισκέφθηκα στο στούντιό του είμαι μαγεμένος. Η έκθεση θα είναι ένα συναρπαστικό σόου - όλοι ανυπομονούμε!»

Στην μπροσούρα της γκαλερί μπορεί να διαβάσει κανείς πώς ο Λιντς τα τελευταία χρόνια πειραματίζεται με πολλά διαφορετικά υλικά στους πίνακές του - εισάγοντας, για παράδειγμα, στον καμβά αναμμένους χρωματιστούς λαμπτήρες. Θεματικά, παρόν είναι το έξυπνο πνεύμα του Λιντς και το αιρετικό του χιούμορ, ενώ η ανάγκη του να παραμένει ασαφής, αλλά ταυτόχρονα έντονος, επικοινωνείται τόσο στις εικαστικές του εκφράσεις, όσο και στις ταινίες του.

Σουρεαλισμός, quirky στιλ, τραγικότητα, βία, χιούμορ - το σύμπαν του Λιντς παραμένει συνεπές και ακέραιο.

Να θυμίσουμε ότι ρετροσπεκτίβες των έργων τέχνης του Λιντς έχουν οργανωθεί από μουσεία και γκαλερί σε όλο τον κόσμο (από το Fondation Cartier στο Παρίσι το 2006, μέχρι το Max Ernst Museum στη γερμανική Μπρουλ το 2009). Μεγάλο αφιέρωμα στον Λιντς ετοιμάζει και η γκαλερί Kayne Griffin Corcoran του Λος Αντζελες για το 2014.

Οσοι βρεθείτε στην Νέα Υόρκη, η «Tilton Gallery» παραμένει ανοιχτή για το κοινό Τρίτη - Σάββατο 10 με 6 το απόγευμα, ενώ τις Δευτέρες οι επισκέψεις γίνονται μόνο με ραντεβού.