Industry

Video games εναντίον Γης, στην αβάν πρεμιέρ του «Pixels»! Πιάστε θέση και κρατήστε γερά το joystick

στα 10

Σάς έλειψε ο Packman; Αυτή τη φορά έχετε τη δυνατότητα να παίξετε μαζί του, μόνο που θα παίξετε και για τη σωτηρία του κόσμου.

Flix Team
Video games εναντίον Γης, στην αβάν πρεμιέρ του «Pixels»! Πιάστε θέση και κρατήστε γερά το joystick

Ο Κρις Κολόμπους, σκηνοθέτης αγαπημένων κωμωδιών, όπως το «Home Alone» και το «Mrs. Doubtfire», αλλά και αυτού του «Harry Potter», αποφάσισε να φτιάξει, σε συνεργασία με τη Sony, την πιο φευγάτη ταινία φαντασίας, ξανασυναντώντας παλιούς, αγαπημένους, πιξελαρισμένους φίλους μας και να μάς δώσει ραντεβού... στα ούφο!

pixels 607

Σχολιάζει ο Κρις Κολόμπους, «Διαβάζοντας το σενάριο είδα κάτι τόσο αυθεντικό και μοναδικό που έπρεπε απλά να το κάνω. Με συνεπήρε αυτό το μοναδικό μείγμα περιπέτειας και κωμωδίας, που μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω κάτι που είχα να κάνω από τον Χάρι Πότερ. Η ταινία είναι για μένα κάτι σαν τα Gremlins να συναντούν τα Goonies και μετά και τα δύο να συναντούν τον Χάρι. Μου δόθηκε η ευκαιρία να δημιουργήσω κάτι πολύ φρέσκο, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που έχω συγκεντρώσει χρόνια τώρα. Πρόκειται για μια καλοκαιρινή ταινία που σε γυρνάει πίσω στα ΄80ς με έναν διασκεδαστικό και συνάμα νοσταλγικό τρόπο».

pixels 607

Τη δεκαετία του ’80 ο Σαμ Μπρένερ (Ανταμ Σάντλερ), ο Γουιλ Κούπερ (Κέβιν Τζέιμς), ο Λάντλοου Λέιμονσοφ (Τζος Γκαντ) κι ο Εντι “The Fire Blaster” Πλαντ (Πίτερ Ντίνκλετζ), είχαν σώσει εικονικά ουκ ολίγες φορές τον κόσμο παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια. Τώρα όμως θα χρειαστεί να το κάνουν στην πραγματικότητα, αφού εξωγήινα όντα, έχοντας ανακαλύψει χαρακτήρες από γήινα video games, τα παρερμηνεύουν σαν μια ξεκάθαρη δήλωση πολέμου εκ μέρους του πλανήτη μας. Αποφασίζουν να επιτεθούν στη Γη χρησιμοποιώντας ως βασικό όπλο τούς ήρωες αυτούς από τα κλασικά ηλεκτρονικά μας παιχνίδια. Ο πρόεδρος των Η.Π.Α. θα καλέσει τον Σαμ, τον Γουιλ, τον Λάντλοου και τον Εντι, φιλαράκια του από το σχολείο, για να προφυλάξουν τη Γη από τους PAC-MAN™, Donkey Kong™, Galaga™, Centipede®, και Space Invaders™.

pixels 607

Αυτό που ξεχωρίζει το Pixels από τις υπόλοιπες καλοκαιρινές ταινίες, δεν είναι μόνο το ιδιαίτερο σενάριο, αλλά και το ίδιο το look της ταινίας. «Στις περισσότερες ταινίες με οπτικά εφέ, ακόμη και σε αυτές που έχω δουλέψει, στόχος είναι να δημιουργηθεί κάτι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα,» εξηγεί ο Κρις Κολόμπους. «Είτε, λοιπόν, πρόκειται για έναν δράκο ή ένα τέρας, προσπαθείς να αποδώσεις την υφή και το δέρμα του σα να πρόκειται για ένα ρεαλιστικό πλάσμα. Στο Pixels, στόχος μας ήταν να κάνουμε κάτι που δεν έχετε ξαναδεί. Οταν αυτοί οι χαρακτήρες ζωντανεύουν, κινούνται συνέχεια και έχουν τη μορφή pixel με μια φωτεινή αύρα να αναδύεται από μέσα τους. Πρόκειται, βασικά, για μια τρισδιάστατη εκδοχή των δισδιάστατων ηλεκτρονικών παιχνιδιών που έβλεπες παλιά στην οθόνη σου».

pixels 607

Το Flix και η Feelgood Entertainment σάς προσκαλούν να δείτε πρώτοι το «Pixels» σε μια αβάν πρεμιέρ που θα ευχαριστηθείτε με την καρδιά σας. Διεκδικήστε μια διπλή πρόσκληση για την προβολή που θα γίνει τη Δευτέρα, 27 Ιουλίου, στον θερινό κινηματογράφο Ελληνίς Cinemax Class, στις 21.00. Επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα μας στο facebook, κάντε like, share ή comment και πάρτε μέρος στην κλήρωση, μέχρι και την Κυριακή, 26 Ιουλίου. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με direct message.

Το «Pixels» θα βγει στις αίθουσες την Πέμπτη, 30 Ιουλίου, από τη Feelgood Entertainment. Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ.

pixels poster gr 607