Φεστιβάλ / Βραβεία

Διαδικτυακά φέτος θα διεξαχθεί το Pitching Lab/Forum του Φεστιβάλ Δράμας

στα 10

Για έβδομη χρονιά φέτος θα πραγματοποιηθεί το Pitching Lab/Forum του Φεστιβάλ Δράμας - λόγω των συνθηκών πρώτη διαδικτυακά και αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα.

Flix Team
Διαδικτυακά φέτος θα διεξαχθεί το Pitching Lab/Forum του Φεστιβάλ Δράμας

Για έβδομη χρονιά φέτος, στο πλαίσιο του 43ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας που φέτος διεξάγεται από τις 20 μέχρι και τις 26 Σεπτεμβρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο pitching και forum παρουσίασης οπτικοακουστικών σχεδίων μικρού μήκους σε παραγωγούς και χρηματοδότες.

Λόγω της αβεβαιότητας των συνθηκών εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, το Pitching Lab/Forum θα γίνει φέτος πρώτη φορά διαδικτυακά.

Το Pitching Lab και το Pitching Forum είναι δύο δράσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Δράμας που εντάσσονται στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Drama Talent Lab.

Το εργαστήριο Pitching Lab καλυπτει την την παροχή τεχνικών pitching σε σκηνοθέτες / παραγωγούς και το Pitching Forum όπου νέοι σκηνοθέτες και παραγωγοί από όλο τον κόσμο παρουσιάζουν το project τους, σε ένα pitch, διάρκειας 5’ σε παραγωγούς και πιθανούς χρηματοδότες. Οι καλεσμένοι στο φόρουμ, μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις σε κάθε δημιουργό, διάρκειας 5’. Στο τέλος του Pitching Forum, οι συμμετέχοντες έχουν επίσης την ευκαιρία να οργανώσουν μεμονωμένες συναντήσεις με ενδιαφερόμενους παραγωγούς ή διευθυντές φεστιβάλ , για την πιθανή προώθηση των έργων τους.

A. Pitching Lab | 4ήμερο Εργαστήριο Pitching για σχέδιο ταινίας μικρού μήκους (μυθοπλασίας ή κινουμένων σχεδίων έως 20’/ ντοκιμαντέρ έως 30’) | Κατάθεση των σχεδίων (αποκλειστικά στην Αγγλική γλώσσα) έως 1η Ιουλίου 2020 στο mail pitching@dramafilmfestival.gr | Υπεύθυνη: Βαρβάρα Δούκα | Φάκελος κατάθεσης: Σύνοψη έως 200 λέξεις, Περιγραφή του σχεδίου έως 500 λέξεις (σε αυτήν πρέπει να περιλαμβάνεται logline έως 50 λέξεις), Βιογραφικά της δημιουργικής ομάδας (σεναριογράφου, σκηνοθέτη, παραγωγού) έως 200 λέξεις έκαστο. Οπτικοακουστικό υλικό| Ανακοίνωση επιλεγμένων σχεδίων 31 Ιουλίου 2020 (έως 12 σχέδια).

B. Pitching Forum | Το Pitching Forum θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου με προσκεκλημένους παραγωγούς, χρηματοδότες, διευθυντές φεστιβάλ και λοιπούς ενδιαφερόμενους. Το Pitching Forum θα είναι ανοιχτό για το κοινό σε live streaming. | Χρόνος παρουσίασης για κάθε project 5’
Χρόνος ερωτήσεων και απαντήσεων 5’ | Βραβεία Drama Pitching Lab (Finos Film: Χρηματικό έπαθλο για το καλύτερο σχέδιο, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: Συμμετοχή στην παραγωγή του καλύτερου σχεδίου, Authorwave: Υπηρεσίες εργαστηρίου post production, Έπαινοι: Development / script doctoring sessions., Διεύθυνση

Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Drama Pitching Lab 2020 | Περισσότερες πληροφορίες: info@dramafilmfestival.gr (Γραμματεία Φεστιβάλ Δράμας) | Τηλέφωνα επικοινωνίας - Γραφεία Δράμας: τηλ. 25210 47575, Γραφεία Αθήνας: τηλ. 210 3300309

Το 43ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 20 μέχρι και τις 26 Σεπτεμβρίου του 2020.