Φεστιβάλ / Βραβεία

Παράταση της λήξης υποβολής ταινιών για το 43ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ως τις 15 Ιουνίου

στα 10

Το 43ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας θα διεξαχθεί φέτος από τις 20 έως τις 26 Σεπτεμβρίου.

Flix Team
Παράταση της λήξης υποβολής ταινιών για το 43ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ως τις 15 Ιουνίου

Με αισιοδοξία πως θα βγούμε όλοι πιο δυνατοί από την μάχη με τον Covid-19 και πως θα επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα (και σε γεμάτες αίθουσες!), το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας περιμένει τις ταινίες σας για την ερχόμενη, 43η διοργάνωσή του, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 20-26 Σεπτεμβρίου 2020.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα νέα δεδομένα ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας Γιάννης Σακαρίδης αποφάσισε να δώσει μια παράταση έως τις 15 Ιουνίου στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Εθνικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ, ώστε οι δημιουργοί να έχουν τον απαιτούμενο χρόνο να προγραμματίσουν το πρότζεκ τους.

Η διαδικασία υποβολής συμμετοχής για το διαγωνιστικό πρόγραμμα του Εθνικού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ήδη ξεκίνησε. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 15 Ιουνίου 2020 στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

Νέο Διεθνές Σπουδαστικό Τμήμα

Η φετινή διοργάνωση εγκαινιάζει ένα νέο διαγωνιστικό πρόγραμμα: το Διεθνές Σπουδαστικό Τμήμα είναι ένα από τα καινούργια και πιο ελπιδοφόρα προγράμματα του Φεστιβάλ Δράμας. Σε αυτό θα συμμετέχουν οι σημαντικότερες κινηματογραφικές σχολές από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα. Φιλοδοξεί να δώσει βήμα στους πρωταγωνιστές του κινηματογραφικού μέλλοντος και να αναδείξει καλλιτεχνικές τάσεις εν τη γενέσει τους. Ταυτόχρονα το διακριτό αυτό πρόγραμμα έχει σκοπό να αναδείξει την ελληνική παραγωγή σπουδαστικών ταινιών μικρού μήκους σε διεθνές επίπεδο. Σε συνδυασμό με την επικείμενη δημιουργία Κινηματογραφικής Σχολής στη Δράμα στόχος είναι να αποτελέσει ένα πολύτιμο εκπαιδευτικό δίπολο για τον κινηματογράφο.

Διαβάστε ακόμα: Ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας, Γιάννης Σακαρίδης, μιλάει στο Flix