Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Patchwork» των Πέτρου Χαραλάμπους και Τζανίν Τίρλινγκ στα works in progress του Les Arcs

στα 10

Η δεύτερη μεγάλου μήκους του κύπριου σκηνοθέτη μετά το «Αγόρι στη Γέφυρα» ξεκινά με καλούς οιωνούς.

Flix Team
Το «Patchwork» των Πέτρου Χαραλάμπους και Τζανίν Τίρλινγκ στα works in progress του Les Arcs

Η Αγγελική Παπούλια, η Στέλλα Φυρογένη, ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Ανδρέας Τσελεπός η Τζόι Ριγκερ και η Σιρί Ναντάβ- Ναόρ πρωταγωνιστούν στο «Patchwork», την δεύτερη μεγάλου μήκους του Πέτρου Χαραλάμπους σε συνσκηνοθεσία με την Τζανίν Τίρλινγκ που υπογράφει το σενάριο και κάνει εδώ το ντεμπούτο της στη σκηνοθεσία.

Το «Patchwork» αφηγείται την ιστορία της Χαράς μιας 39χρονης γυναίκας που ακόμη κι αν αγαπά τον σύζυγο και την κόρη της, συχνά φαντάζεται μια ζωή μακριά τους. Αρνείται να έχει οποιαδήποτε επαφή με την μητέρα της που εγκατέλειψε την οικογένειά τους όταν εκείνη ήταν μικρή, αλλά κρυφά την παρακολουθεί να ζει την ζωή της. Αδυνατώντας να μιλήσει σε οποιονδήποτε για την εσωτερική της ανησυχία, είναι τρομοκρατημένη ότι μπορεί κι εκείνη να ακολουθήσει την πορεία της μητέρας της και κουβαλά την ενοχή και το μπέρδεμα της μόνη της.

Δείτε ακόμη: H «Απόδραση από τον Εύθραυστο Πλανήτη» του Θανάση Τσιμπίνη στο Φεστιβάλ του Κλερμόν-Φεράν

πέτρος χαραλάμπους 607

Οταν η Μελίνα, ένα μοναχικό κορίτσι που δείχνει τα σημάδια μιας προβληματικης οικογενειακής ζωής ξεκινά να δουλεύει ως ασκούμενη στο γραφείο της, η Χαρά αναλαμβάνει μόνη της την αποστολή να μην αφήσει την ζωή της Μελίνας να ακολουθήσει τα χνάρια της δικής της. Οταν η προσωπική και επαγγελματική της ζωή αρχίζει να καταρρέει, η Χαρά θα αναγκαστεί να έρθει αντιμέτωπη με το υπαρξιακό της άγχος και το γεγονός ότι η μητέρα της, έχει το δικαίωμα να νιώθει μια σειρά από διαφορετικά συναισθήματα, ένα από τα οποία είναι και η μεταμέλεια.

Το «Patchwork» είναι ένα από τα 18 project που θα παρουσιαστούν στα works in progress του φεστιβάλ Les Arcs, τα οποία φέτος θα παρουσιαστούν online, από τις 20 έως τις 22 Ιανουαρίου.

patchwork 607

Διαβάστε επίσης: O «Τιτανικός Ωκεανός» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη ανάμεσα στους νικητές του IFFAM Project Market