Φεστιβάλ / Βραβεία

O «Τιτανικός Ωκεανός» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη ανάμεσα στους νικητές του IFFAM Project Market

στα 10

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη ξεχωρίζει και διακρίνεται στην ασιατική αγορά.

Flix Team
O «Τιτανικός Ωκεανός» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη ανάμεσα στους νικητές του IFFAM Project Market

Eπειτα από τρεις ημέρες γεμάτες συναντήσεις μεταξύ των 14 επιλεγμένων έργων και εκατοντάδων συμμετεχόντων μελών του κινηματογραφικού κλάδου από όλο τον κόσμο, η πέμπτη έκδοση του IFFAM Project Market στο Μακάο τελείωσε και οι τέσσερις νικητές των βραβείων αποκαλύφθηκαν σήμερα σε μια ζωντανή διαδικτυακή τελετή. Ανάμεσα τους και ο «Τιτανικός Ωκεανός» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, σε παραγωγή της Μαρίας Δρανδάκη (Homemade Films).

Τα τέσσερα χρηματικά έπαθλα απονεμήθηκαν από την τριμελή κριτική επιτροπή - αποτελούμενη από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ του Λοκάρνο, Τζιόνα Α. Ναζάρο, τον Ινδονήσιο σκηνοθέτη Τζόκο Ανγουάρ και τη Γεόνου Τσόι, υπεύθυνη παραγωγής και επικεφαλής της ομάδας παραγωγής ταινιών των ΗΠΑ στο CJ ENM.

Τρία από τα τέσσερα βραβεία δόθηκαν σε πρώτες ταινίες μεγάλου μήκους.

Διαβάστε ακόμη: Πρώτη επιβίβαση στον «Τιτανικό Ωκεανό» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη

Κοτζαμάνη

Ο «Τιτανικός Ωκεανός» απέσπασε το Βραβείο «Creative Excellence» ($10,000). Πρόκειται για την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, έπειτα από μια σειρά πολυβραβευμένων ταινιών μικρού μήκους. Η κριτική επιτροπή είπε ότι είναι «ένα πρότζεκτ που υπόσχεται να γίνει μια ταινία που δεν θα μοιάζει με τίποτα άλλο. Μια εξέταση του πώς η γονιμοποίηση διαπολιτισμικών στοιχείων σε διαφορετικά περιβάλλοντα μπορούν να δημιουργήσουν νέα επίπεδα πραγματικότητας. Ένα τολμηρό εγχείρημα το οποίο υποστηρίζεται με πάθος και ευφυΐα από την παραγωγό και τη σκηνοθέτιδα. Ενα αισθησιακό μείγμα φαντασίας και ρεαλισμού, ο Τιτανικός Ωκεανός παρουσιάζεται ως μια σίγουρη επιτυχία του αύριο.»

«Με τη βιομηχανία του κινηματογράφου να περνά μια τόσο δύσκολη περίοδο με την COVID-19, είμαστε απολύτως ενθουσιασμένοι που ανακαλύψαμε φέτος τόση αδιαμφισβήτητη δύναμη και νέα ταλέντα», λέει ο επιμελητής της αγοράς του Μακάο, Τοντ Μπράουν. «Ανυπομονούμε για την ημέρα που θα μπορέσουμε να φέρουμε όλα αυτά τα έργα πάλι εδώ στο Μακάο ως τελειωμένες ταινίες για να μας θυμίσουν τη δύναμη της δημιουργικότητας σε δύσκολους καιρούς.»

Λόγω της συνεχιζόμενης επιδημίας COVID-19, η 5η έκδοση του IFFAM Project Market πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του IFFAM Project Market.