Buzz

«Paradox»: Δείτε την Ντάριλ Χάνα να σκηνοθετεί Νιλ Γιανγκ

στα 10

Στο σκηνοθετικό ντεμπούτο της συντρόφου του, Ντάριλ Χάνα, ο Νιλ Γιανγκ πρωταγωνιστεί ως «Ο Αντρας με το Μαύρο Καπέλο» και υπογράφει το soundtrack. Δείτε το τρέιλερ, λίγο πριν την πρεμιέρα του στο SXSW18.

«Paradox»: Δείτε την Ντάριλ Χάνα να σκηνοθετεί Νιλ Γιανγκ

Δεν υπάρχει καλύτερο φεστιβάλ από το SXSW για να υποδεχθεί το «Paradox», την ταινία που υπογράφει η Ντάριλ Χάνα: ένα «loud poem», παρά μία κινηματογραφική ιστορία, όπως η ίδια περιγράφει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο. Κι αυτό γιατί η μουσική είναι ο πρωταγωνιστικός ήρωας, έτσι όπως τη γράφει και την ερμηνεύει ο «Αντρας με το Μαύρο Καπέλο», ο σύντροφός της στη ζωή Νιλ Γιανγκ. Κι αυτό, γιατί το SXSW, εκτός από την εβδομάδα που αφιερώνεται στο σινεμά, είναι διάσημο για το μουσικό του τμήμα: πάνω απο 1500 μπάντες παίζουν στο Οστιν, Τέξας κάθε μέρα.

Διαβάστε επίσης: «Thunder Road»: Αυτή είναι η ταινία που θριάμβευσε στο SXSW

Σε λίγες μέρες λοιπόν είναι η κινηματογραφική πρεμιέρα του «Paradox» και το Οστιν περιμένει το ζευγάρι Ντάριλ Χάνα- Νιλ Γιανγκ για να την παρουσιάσουν στο ιστορικό θέατρο Paramount, στην καρδιά της πόλης που θα πάλλεται από μουσικές.

Neil Young & Promise of the Real Oσοι είχατε την τύχη να δείτε live τον Γιανγκ και τους Promise of the Real ξέρετε πολύ καλά ότι τα σπάνε

Πόσο πιο ουσιαστικό το γεγονός ότι τον Νιλ Γιανγκ σε αυτό το παράδοξο γουέστερν συνοδεύουν οι Promise of the Real, οι μουσικοί της μπάντας με την οποία περιοδεύει τα τελευταία χρόνια: ο Μίκα κι ο Λούκας Νέλσον, οι δυο γιοι του Γουίλι Νέλσον, ο οποίος είναι σύμβολο και άγαλμα στο Οστιν, Τέξας.

Θυμηθείτε κι αυτό: «A Song for You»: το ντοκιμαντέρ για το Austin City Limits είναι η ιστορία της σύγχρονης αμερικανικής μουσικής

Neil Young & Promise of the Real 2

Σύμφωνα με τη σύνοψη, αυτό το «ποίημα του φανταστικού που ακούγεται δυνατά», αυτό το «παραμύθι για τα ελεύθερα πνεύματα αυτού του κόσμου, για τη μουσική και την αγάπη» ακροβατεί ανάμεσα σ' έναν ύμνο για τον μύθο που είναι ο Νιλ Γιανγκ σήμερα, αλλά δεν είναι ντοκιμαντέρ.

Κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον, ο «Αντρας με το Μαύρο Καπέλο» (Γιανγκ), το «Particle Kid» (Μίκα Νέλσον), ο «Jail Time» (Λούκας Νέλσον) και μία συμμορία από καουμπόιδες κι άλλους παράνομους κρύβονται ψηλά στα βουνά. Περνούν το χρόνο τους ψάχνοντας για θησαυρούς, περιμένοντας την πανσέληνο και τη μαγεία της στιγμής να γεννήσει μουσική και να κάνει τα πνεύματα να εμφανιστούν.

Δείτε το τρέιλερ, όπως του πρέπει: δυνατά.

.

Διαβάστε επίσης: