Industry

Υποδεχτείτε τα Οσκαρ του Covid και του Netflix

στα 10

Μέσα σ' όλα τ' άλλα τα απρόσμενα, αυτή είναι ίσως η χρονιά που το Netflix θα καταρρίψει ένα ρεκόρ 85 χρόνων...

Υποδεχτείτε τα Οσκαρ του Covid και του Netflix

Το 1937 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά στην οσκαρική ιστορία. Το στούντιο της MGM ήταν υποψήφιο για 5 από τα 10 φιλμ στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας. Το χρυσό αγαλματάκι πήγε στο «The Great Ziegfeld» του Ρόμπερτ Ζ. Λέναρντ, αλλά συνυποψήφια ήταν και τα «Libeled Lady», «Romeo and Juliet», «San Francisco» και «A Tale of Two Cities». Αυτό το θρίαμβο του στούντιο που καμάρωνε ότι είχε «περισσότερα αστέρια κι από τον ουρανό», δεν κατάφερε καμία άλλη εταιρεία παραγωγής να πλησιάσει. Ως τώρα, ίσως.

Διαβάστε ακόμη: 10 σίγουρα στοιχήματα για τα φετινά Οσκαρ

The Trial of the Chicago 7 607 6

Με τις «ιδιαιτερότητες» που έχει φέρει η πανδημία στη φετινή χρονιά, πολλές ταινίες, από εκείνες που θα διεκδικούσαν το μερίδιο του λέοντος όχι μόνο στο box office αλλά και στη σεζόν των βραβείων, έμειναν στο ράφι περιμένοντας καλύτερες εποχές. Ετσι, το Netflix φτάνει στην κούρσα με δύο από τα φαβορί: το «Η Δίκη των 7 του Σικάγου» του Ααρον Σόρκιν και το «Mank» του Ντέιβιντ Φίντσερ που πιθανόν να διεκδικήσει βραβεία στις μεγάλες κατηγορίες, αλλά σίγουρα θα το κάνει στους τεχνικούς κλάδους.

Διαβάστε ακόμη: Τι θα σημαίνει εάν η Ιταλία στείλει το «The Life Ahead» με τη Σοφία Λόρεν στα Οσκαρ;

Mank 607

Εκτός από τα δύο, αυτά, «σιγουράκια», το Netflix υπογράφει το «Ma Rainey's Black Bottom» του Τζορτζ Σι Γουλφ που οι συζητήσεις θέλουν να φέρνει στις ανδρικές υποψηφιότητες, ως έναν τιμητικό αποχαιρετισμό, τον πρόωρα χαμένο Τσάντγουικ Μπόουζμαν, αλλά και τη Βαϊόλα Ντέιβις στη γυναικεία ερμηνεία. Ακόμα, το «Prom» μοιάζει απίθανο να χάσει μία, τουλάχιστον, υποψηφιότητα, για τη Μέριλ Στριπ που, επιπλέον... ραπάρει, το «Da 5 Bloods» μπήκε στην οσκαρική συζήτηση ήδη από τον Ιούνιο, ειδικότερα για τον Ντελρόι Λίντο αλλά και ως ταινία, ενώ το «The Midnight Sky» του Τζορτζ Κλούνεϊ μοιάζει να έχει όλα τα απαραίτητα διαπιστευτήρια. Κι ακόμα ας μην ξεχνάμε το βραβευμένο στη Βενετία «Pieces of a Woman» με τη Βανέσα Κέρμπι και, φυσικά, το «Η Ζωή Μπροστά σου» με τη Σοφία Λόρεν. Κι αν αυτοί, οι τελευταίοι τίτλοι, μοιάζουν αδύναμοι για την κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας, αρχίστε να μετράτε εναλλακτικές - δεν θα φτάσετε στα δάχτυλα του δεύτερου χεριού.

Διαβάστε ακόμη: 10 σίγουρα στοιχήματα για τα φετινά Οσκαρ