Industry

Τι θα σημαίνει εάν η Ιταλία στείλει το «The Life Ahead» με τη Σοφία Λόρεν στα Οσκαρ;

στα 10

Μήπως ότι... θα είναι το απόλυτο φαβορί;

Τι θα σημαίνει εάν η Ιταλία στείλει το «The Life Ahead» με τη Σοφία Λόρεν στα Οσκαρ;

Η Ιταλία είναι η μη-αγγλόφωνη χώρα με τις περισσότερες συμμετοχές στα Βραβεία Οσκαρ - το γεγονός από μόνο του ανεβάζει τη βαρύτητα και της φετινής ιταλικής συμμετοχής, παρότι (ή επειδή) τα πρωτεία της χώρας στα βραβεία της αμερικανικής ακαδημίας κινηματογράφου βασίζονται στον... περασμένο κι όχι σ' αυτόν τον αιώνα. Με 11 βραβεία Οσκαρ έχει τιμηθεί η Ιταλία, ενώ έχει συγκεντρώσει 32 υποψηφιότητες, αριθμό που ξεπερνά μόνο η Γαλλία. Ολα αυτά, ωστόσο, πριν το σωτήριο έτος 2000.

«Ενα καλοφτιαγμένο, ελαφρώς παλιομοδίτικο (πείτε το και κλασικό) tearjerker.» | Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «The Life Ahead»

Η αρμόδια ιταλική επιτροπή θα συνεδριάσει αυτή την εβδομάδα, για ν' αποφασίσει ποια ταινία θα σταλεί ως υποψήφια για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας - από τις 25 ταινίες που κρίνονται κατάλληλες! Ανάμεσά τους, φυσικά και το «The Life Ahead» (διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix), παραγωγής του Netflix, με πρωταγωνίστρια τη Σοφία Λόρεν και σκηνοθέτη το γιο της, Εντοάρντο Πόντι. Η Σοφία Λόρεν, που εμφανίζεται ξανά στην οθόνη μετά από μια δεκαετία απουσίας, ήταν η πρώτη ηθοποιός, ανεξαρτήτως φύλου, που τιμήθηκε με Οσκαρ ερμηνείας σε μη-αγγλόφωνη ταινία (στην «Ατιμασμένη» του Βιτόριο Ντε Σίκα το 1961), αλλά φέτος συγκεντρώνει γύρω της κι ένθερμες συζητήσεις που τη θέλουν να διαγωνίζεται για Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.

σοφία λόρεν 607Η Σοφία Λόρεν με τον γιο της, Εντοάρντο Πόντι, σκηνοθέτη της ταινίας

Οι έτσι κι αλλιώς θετικές κριτικές της ταινίας, η παρουσία της Σοφία Λόρεν και η υποστήριξη του Netflix στην προώθηση του φιλμ στο δρόμο για τα Οσκαρ, κάνει το «The Life Ahead» φαβορί για το Οσκαρ Διεθνούς Ταινίας, ειδικά εάν και η Λόρεν βρεθεί υποψήφια. Πέντε φορές μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια, το Οσκαρ Διεθνούς (Ξενόγλωσσης, ως τώρα) Ταινίας κέρδισε φιλμ που διαγωνιζόταν και σε άλλες κατηγορίες παράλληλα.

Sofia Loren Life Ahead 607 1

Αλλες ταινίες που διεκδικούν τη θέση της πρότασης της Ιταλίας για τις υποψηφιότητες για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς ταινίας 2021, είναι ο «Πινόκιο» του Ματέο Γκαρόνε, το ντοκιμαντέρ «Notturno» του Τζιανφράνκο Ρόσι που, το 2017, ήταν υποψήφιος για Οσκαρ Ντοκιμαντέρ με το «Φωτιά στη Θάλασσα», ή το «Padrenostro» του Κλαούντιο Νότσε, με πρεμιέρα και βραβείο στο φετινό Φεστιβάλ Βενετίας.

Διαβάστε ακόμη: 10 σίγουρα στοιχήματα για τα φετινά Οσκαρ