Buzz

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ (και το μούσι του) αναζητά την ελπίδα έξω από τη Γη, στο πρώτο trailer για το «The Midnight Sky»

στα 10

«Μεταξύ "Gravity" και "The Revenant"» τοποθετεί ο Κλούνεϊ το φιλμ όπου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί.

Flix Team
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ (και το μούσι του) αναζητά την ελπίδα έξω από τη Γη, στο πρώτο trailer για το «The Midnight Sky»

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ δεν έχει σκηνοθετήσει για το σινεμά από το «Suburbicon» του 2017 και είτε το πιστεύετε είτε όχι, εκτός από τα διαφημιστικά για καφέδες και το τηλεοπτικό «Catch 22»,η τελευταία φορά που τον είδαμε να παίζει ήταν στο «Money Monster» της Τζόντι Φόστερ το 2016. Και, ναι, μας είχε λείψει. Γι' αυτό και περιμένουμε το «The Midnight Sky», τη νέα του ταινία όπου και σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί, με ανυπομονησία - στις 20 Δεκεμβρίου, στο Netflix.

Δείτε ακόμη: Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ο ρατσισμός είναι η μεγαλύτερη αμερικανική πανδημία»

the midnight sky 607 Φελίσιτι Τζόουνς

To «The Midnight Sky» ξετυλίγει την ιστορία μιας ομάδας αστροναυτών της NASA οι οποίοι επιστρέφουν στη Γη μετά από αποστολή εξερεύνησης του πλανήτη Δία που, όπως ανακάλυψαν, έχει μια ατμόσφαιρα όπου μπορείς να αναπνεύσεις κι ένα κλίμα στο οποίο οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ζήσουν. Επιστρέφοντας όμως προς τον πλανήτη μας, θα διαπιστώσουν ότι, ενώ ανακάλυψαν ένα καινούριο σπίτι για την ανθρωπότητα, το παλιό είναι πλέον έτοιμο να πεθάνει. Την ίδια ώρα, ο ήρωας του Τζορτζ Κλούνεϊ, ένας επιστήμονας που πάσχει από καρκίνο, προσπαθεί να εμποδίσει την επιστροφή της ομάδας και να στείλει μήνυμα στο διαστημόπλοιό τους - αλλά για να το κάνει αυτό, ο επιστήμονας πρέπει να εκτεθεί στο τοξικό γήινο περιβάλλον.

the midnight sky 607 Κάιλ Τσάντλερ

Μπορεί να μην ήταν προσχεδιασμένο αλλά απ΄όταν η ταινία τελείωσε τα γυρίσματά της τον περασμένο Φεβρουάριο μέχρι σήμερα, η προφητική της φύση μοιάζει να επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο: Η πανδημία σαρώνει τον πλανήτη και οι τεράστιες φωτιές στην Δυτική Ακτή της Αμερικής, σε κάνουν να σκέφτεσαι ότι η ανακάλυψη ενος πλανήτη που να μπορεί να μας φιλοξενήσει θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα στις μέρες μας.

the midnight sky 607 Φελίσιτι Τζόουνς, Ντέιβιντ Ογιελόγουο

Βασισμένη στο βιβλίο της Λίλι Μπρουκς-Ντάλτον, «Good Morning, Midnight», η ταινία διαδραματίζεται στο 20149, αλλά όπως λέει ο Κλούνεϊ πολλά απ΄όσα περιγράφει το βιβλίο μπορούν να γίνουν απόλυτα κατανοητά από τους θεατές του σήμερα. Και το κλίμα του φιλμ, περισσότερο απ΄οτιδήποτε άλλο, είναι «αυτό μιας θλίψης για το τι μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν ο ένας στον άλλο και το πόσο εύκολα μπορούν να χαθούν όλα όσα θεωρούμε δεδομένα.» Οσο για τις κινηματογραφικές του... αναφορές, ο Κλούνεϊ δηλώνει στο Vanity Fair ότι η ταινία θα είναι ένας συνδυασμός του «Gravity» και του «Revenant» - το λες και φιλόδοξο.

the midnight sky 607

Δείτε παρακάτω το πρώτο τρέιλερ του «The Midnight Sky»:


Δείτε ακόμη: Tο «Nomadland» της Κλόι Ζάο ολοταχώς στα Οσκαρ μετά το People's Choice Award στο Φεστιβάλ του Τορόντο