Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2017: Κι όμως υπάρχουν ήδη φαβορί

στα 10

Τα προγνωστικά ξεκίνησαν ήδη για τις ταινίες που θα πρωταγωνιστήσουν στην 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ, σε ένα ακριβώς χρόνο από τώρα.

Flix Team
Oscars 2017: Κι όμως υπάρχουν ήδη φαβορί

Μπορεί ο απόηχος από την 88η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ να είναι ακόμη νωπός, αυτό όμως δεν εμποδίζει κανέναν να ταξιδέψει στο μέλλον και να υποθέσει ποιες θα είναι οι ταινίες και οι πρωταγωνιστές που θα πρωταγωνιστήσουν στα Οσκαρ του 2016. Ευτυχώς, απ' όσο γνωρίζουμε, ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου δεν θα έχει έτοιμη ταινία για του χρόνου...

Παρασκήνιο, φωτογραφίες, παραλειπόμενα και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την 88η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ εδώ.

the birth of a nation nate parker 607

Στοιχηματίστε από τώρα στην ήδη δεδομένη παρουσία του Νέιτ Πάρκερ και του «Birth of a Nation» σχεδόν σε κάθε πιθανή οσκαρική κατηγορία. Το φιλμ που συγκλόνισε το Φεστιβάλ του Sundance, κερδίζοντας όχι μόνο το μεγάλο βραβείο της Επιτροπής και το βραβείο Κοινού, αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια διανομής στην Αμερική, έρχεται ακριβώς την κατάλληλη στιγμή όπου το Χόλιγουντ ουρλιάζει για «diversity» και τα Οσκαρ αναζητούν απεγνωσμένα συγχώρεση για το #OscarsSoWhite.

jackie 607

O Ανγκ Λι (των δύο Οσκαρ Σκηνοθεσίας - για το «Brokeback Mountain» και το «Life of Pi») επιστρέφει με το «Billy Lynn's Long Halftime Walk» που διαδραματίζεται στο Ιράκ κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ποδοσφαίρου, ο Μάικλ Κίτον (που πρωταγωνίστησε και στα δυό συνεχόμενα Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας - «Birdman» και «Spotlight») υποδύεται τον ιδρυτή των McDonald's στο «The Founder», ο Πάμπλο Λαραΐν κάνει την πρώτη του αγγλόφωνη ταινία με το «Jackie» (φωτό) και τη ζωή της Τζάκι Κένεντι στέλνοντας μάλλον ήδη τη Νάταλι Πόρτμαν στον Α' Γυναικείο Ρόλο,

The BFG 607

Σίγουρη μοιάζει και η παρουσία του Στίβεν Σπίλμπεργκ με το «The BFG» που βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι του Ρόαλντ Νταλ και φέρει οσκαρικές περγαμηνές, όπως τον Μάρκ Ράιλανς (ναι, αυτός που «έκλεψε» το Οσκαρ από τον Σιλβέστερ Σταλόνε) στον ομώνυμο ρόλο και την εκλιπούσα Μελίσα Μάθισον στο σενάριο.

The Free State of Jones 607

Πολλά ακούγονται για το «Nocturnal Animals» του Τομ Φορντ, ο οποίος επιστρέφει έξι χρόνια μετά το «A Single Man» με πρωταγωνιστές την Εϊμι Ανταμς και τον Τζέικ Τζίλενψαλ, αλλά και για τα δύο πρότζεκτ του Μάθιου ΜακΚόναχεϊ, το «Free State of Jones» (φωτό) και το «Gold» που δεν αποκλείεται κάποιο από τα δύο να τον στείλει ξανά στη κατηγορία του Α' Ανδρικού Ρόλου.

silence 607

Πολλα λεπτά σιγής και δέους δίνουμε από τώρα στο «Silence» του Μάρτιν Σκορσέζε που μοιάζει να έχει έρθει για να σαρώσει (ίσως η στιγμή να δικαιωθεί και ο Λίαμ Νίσον) με την ιστορία δύο Καθολικών ιεραπόστολων του 17ου αιώνα που φτάνουν στην Ιαπωνία για να κηρύξουν το λόγο του Θεού, πριν βρεθούν θύματα μιας απίστευτης βιαιότητας. Το φιλμ είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Σουσάκου Εντο και αποτελεί για τον Μάρτιν Σκορσέζε ένα όνειρο 20 χρόνων.

Light Between Oceans 607

Ο Αλεξάντερ Πέιν είναι αγαπημένος των Οσκαρ και φέτος θα επιχειρήσει να εισβάλλει στην κούρσα με το «Wilson», ο Ντέρεκ Σιανφράνς ενώνει το ζευγάρι της χρονιάς, Μάικλ Φασμπέντερ και Αλίσια Βικάντερ στο «The Light Between Oceans», ενώ ο Τζεφ Νίκολς (μετά τα «Take Shelter», «Mud» και «Midnight Special») ετοιμάζει το «Loving» για το πρώτο διαφυλετικό ζευγάρι των Η.Π.Α. που μυρίζει Οσκαρ από πολύ μακριά.

La La Land 607

Τα Οσκαρ δεν ξεχνούν και έτσι θα θυμηθούν πόσο αγάπησαν τον Ντάμιεν Σαζέλ και το «Whiplash», όταν θα δούν τη νέα του ταινία, «La La Land» με πρωταγωνιστές την Εμα Στόουν και τον Ράιαν Γκόσλινγκ, που ο δημιουργός του περιγράφει ως ένα «παλιομοδίτικο φιλμ με τραγούδι και χορό», εμπνευσμένο από τις αγαπημένες του ταινίες: το «Τραγουδώντας στη Βροχή», τις «Ομπρέλες του Χερβούργου» και το «Ενα Αστέρι Γεννιέται».

A United Kingdom 607

Πολλά ακούγονται ήδη για το «The Zookeeper’s Wife» της Νίκι Κάρο με την Τζέσικα Τσαστέιν και την ιστορία δύο ιδιοκτητών ενός ζωολογικού κήπου στην Πολωνία και της επιχείρησής τους να σώσουν ομάδα Εβραίων από τους Ναζί κρύβοντάς τους στα κλουβιά των ζώων. αλλά και για το «Α United Kingdom» της Αμα Ασάντε που μετά το «Belle» επιστρατεύει την Ρόζαμουντ Πάικ και τον Ντέιβιντ - «Selma» - Ογιελόβο με την ιστορία του ηγέτη της Μπουτσουάνα και του απαγορευμένου έρωτά του με μια λευκή.

Sully 607

Στην κούρσα των Οσκαρ του 2017 θα μπει σίγουρα και το «Sully» του Κλιντ Ιστγουντ με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς και την ιστορία του πιλότου που κατάφερε να προσγειώσει ένα αεροπλάνου που είχε βρεθεί εκτός ελέγχου στον ποταμό Χάντσον χωρίς την παραμικρή απώλεια. Τόσο οσκαρικό που μοιάζει από τώρα ένα γερό στοίχημα.

Μέχρι το Φεβρουάριο του 2017, ζήστε τα Οσκαρ 2016 λεπτό προς λεπτό - από τους πρώτους που πάτησαν το κόκκινο χαλί μέχρι και τον νικητή του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας - μπείτε στο live blog του Flix που μετέδωσε, με φωτογραφίες, videos, tweets και άμεση ανταπόκριση ολόκληρη την τελετή με λεπτομέρειες.

Διαβάστε ακόμη:

Tags: Oscars 2017