Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Οσκαρ 2016: O σπουδαίος ευχαριστήριος λόγος του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο

στα 10

Δεν είχαμε καμία αμφιβολία πως ο λόγος που θέλαμε να ανέβει τόσα χρόνια στη σκηνή των Οσκαρ ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο ήταν για να μιλήσει όπως έκανε στην 88η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ που του χάρισε το πολυπόθητο πρώτο του χρυσό αγαλματάκι.

Flix Team
Βραβεία Οσκαρ 2016: O σπουδαίος ευχαριστήριος λόγος του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο

Ολο το βράδυ της 88ης Απονομής των Βραβείων Οσκαρ, οι κάμερες καραδοκούσαν.

Καρφωμένες πάνω στο πρόσωπο του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο προσπαθούσαν μάταια να ανιχνεύσουν τι ακριβώς αισθάνόταν ο ηθοποιός καθώς η ώρα περνούσε και φτάναμε ολοένα και πιο κοντά στο Οσκαρ Α' Ανδρικου Ρόλου.

Φαβορί για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κέρδισε το Οσκαρ που περίμενε εδώ και χρόνια και σηκώθηκε στη σκηνή του Dolby Theatre χαμογελώντας από ντροπή μπροστά στο κοινό που τον χειροκροτούσε όρθιο - όχι επειδή το ήθελε το hype των οσκαρικών ημερών, αλλά γιατί ήξεραν πως χειροκροτούσαν έναν πραγματικό σταρ και μαζί έναν σπουδαίο ηθοποιό.

Διαβάστε αναλυτικά: Βραβεία Οσκαρ 2016: «Spotlight» στη διαφορετικότητα

Leonardo di Caprio Oscars 2016

Φτάνοντας στη σκηνή, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους που όφειλε να ευχαριστήσει: από τον Τομ Χάρντι και τον Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου μέχρι τον Μάρτιν Σκορσέζε για όλα όσα του δίδαξε. Και κλείνοντας τον ευχαριστήριο λόγο του μίλησε για το περιβάλλον, για την κλιματική αλλαγή που συμβαίνει γύρω μας, για όλους τους λόγους για τους οποίους πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης.

«Πρέπει να στηρίζουμε ηγέτες απ' όλον τον κόσμο που δεν μιλούν για τις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά που μιλούν για όλη την ανθρωπότητα, για τους ιθαγενείς, για τα δισεκατομμύρια των μη προνομιούχων που θα επηρεαστούν περισσότερο από την κλιματική αλλαγή. Για τα παιδιά των παιδιών μας και για όλους όσους οι φωνές τους πνίγηκαν από τις πολιτικές της απληστίας. Σας ευχαριστώ όλους για αυτό το απίστευτο βραβείο σήμερα. Ας μην παίρνουμε αυτόν τον πλανήτη ως δεδομένο. Δεν παίρνω αυτό που συνέβη σήμερα εδώ ως δεδομένο. Σας ευχαριστώ πολύ.»

Δείτε εδώ όλο τον ευχαριστήριο λόγο του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο:


Πριν από την τελετή, όσο ακόμη βρισκόταν στο κόκκινο χαλί, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο φωτογραφήθηκε με την αγαπημένη του φίλη Κέιτ Γουίνσλετ, τον άνθρωπο που στήριξε περισσότερο απ' όλους την υποψηφιότητά του που έφτασε τελικά μέχρι το Οσκαρ. Και μαζί επιβεβαίωσαν πως ήταν το ωραιότερο «ζευγάρι» της τελετής.

Leonardo DiCaprio Kate Winslet Oscars 2016 607

Leonardo DiCaprio Kate Winslet Oscars 2016 607

Leonardo DiCaprio Kate Winslet Oscars 2016 607

Διαβάστε εδώ ό,τι πρέπει να ξέρετε για τα φετινά Οσκαρ, στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται διαρκώς

Για να ζήσετε τα Οσκαρ 2016 λεπτό προς λεπτό - από τους πρώτους που πάτησαν το κόκκινο χαλί μέχρι και τον νικητή του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας - μπείτε στο live blog του Flix που μετέδωσε, με φωτογραφίες, videos, tweets και άμεση ανταπόκριση ολόκληρη την τελετή με λεπτομέρειες.