Buzz

Μετά το «Birdman», πού περιμένουμε να δούμε τον Μάικλ Κίτον;

στα 10

Μπορεί να μην κέρδισε το Οσκαρ για το ρόλο του Ρίγκαν στο «Birdman» του Αλεχάντρο Ινιάριτου, αλλά ο Μάικλ Κίτον σίγουρα έδωσε ολοκαίνουρια δύναμη στην καριέρα του. Τι ετοιμάζει ο ηθοποιός στο κοντινό μέλλον;

Μετά το «Birdman», πού περιμένουμε να δούμε τον Μάικλ Κίτον;

Ο Μάικλ Κίτον είναι ένας εκπληκτικός ηθοποιός, αλλά κι ένας άνθρωπος με έντονο ταμπεραμέντο που συχνά τον οδήγησε σε ανορθόδοξες ή λιγότερο... συμφέρουσες κατευθύνσεις. Είναι, επιπλέον, ένας ηθοποιός που έφτιαξε το όνομά του στην κωμωδία, χαρακτηρισμό που η «σοβαρή» πλευρά του αμερικανικού σινεμά, τελείως άδικα, δε συγχωρεί. Μόνο που, χάρη σ' ένα θαυμάσιο ρόλο στο «Birdman», μια υπερβατική ερμηνεία και μια σειρά από μεγάλα βραβεία και υποψηφιότητες, με τη δημοσιότητα που αυτά συνεπάγονται, ο Μάικλ Κίτον, στα 64 χρόνια του, έχει, τουλάχιστον για τώρα, το μέλλον στο πιάτο του. Και να τι τραβάει η όρεξή του.

Διαβάστε ακόμη: Οι Τζίμι Φάλον & Μάικλ Κίτον διαβάζουν σενάρια παιδιών με ήρωα τον «Birdman»

Το μεγαλύτερο πρότζεκτ που έχει στα σκαριά ο Μάικλ Κίτον είναι η ταινία «The Founder», όπου θα υποδυθεί τον Ρέι Κροκ, τον ιδρυτή των McDonalds. Την ταινία θα σκηνοθετήσει ο Τζον Λι Χάνκοκ, που το 2009 χάρισε στη Σάντρα Μπούλοκ το Οσκαρ της με το «The Blind Side» και το 2013 δοκιμάστηκε σε μια άλλη απαιτητική βιογραφία, αυτήν της Π.Λ. Τράβερς, στο «Saving Mr. Banks». Το φιλμ θ' αφηγείται την πραγματική ιστορία του πώς ένας δαιμόνιος πωλητής από το Ιλινόι, ο Ρέι Κροκ, γνώρισε τους αδελφούς Μακ και Ντικ ΜακΝτόναλντ (ναι, Μακ ΜακΝτόναλντ!) που είχαν ένα μπεργκεράδικο στη Νότια Καλιφόρνια το '50, συνεργάστηκε μαζί τους για να το αναπτύξει σε επιτυχημένο franchise, αγόρασε την επιχείρηση για 2,7 εκατομμύρια δολάρια το 1961 και τη μεταμόρφωσε στην πιο διάσημη αλυσίδα fast food.

Δείτε ακόμη: Actors on Actors, η Ρις Γουίδερσπουν παίρνει συνέντευξη από τον Μάικλ Κίτον

Εν τω μεταξύ, ο Μάικλ Κίτον ετοιμάζεται ήδη για το «Kong: Skull Island», μια περιπέτεια φαντασίας σκηνοθετημένη από τον Τζόρνταν Βογκτ-Ρόμπερτς που το 2013 συγκίνησε το φεστιβαλικό κύκλωμα με το ανεξάρτητο, εφηβικό «The Kings of Summer». Η ταινία ακολουθεί τα πρώτα ίχνη του Κινγκ Κονγκ κι ο Μάικλ Κίτον θα βρεθεί συμπρωταγωνιστής με τον Τομ Χίντλστον και με τον συνοδοιπόρο του στη φετινή οσκαρική κούρσα, τον Τζέι Κέι Σίμονς που τιμήθηκε με το Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για το «Whiplash».

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την 87η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ.

Κι ακόμα, στο post production βρίσκεται η ταινία «Spotlight», του Τόμας ΜακΚάρθι (δυστυχώς σεναριογράφου του «Million Dollar Arm», θρίλερ βασισμένο στο πώς η Boston Globe αποκάλυψε τα σκάνδαλα παιδεραστίας της Καθολικής Εκκλησίας. Με τον Μάικλ Κίτον εδώ συμπρωταγωνιστούν η Ρέιτσελ ΜακΑνταμς και ο Μαρκ Ράφαλο. Τέλος, για να μην ξεχνά τη μεγάλη το πορεία στο σπικάζ ταινιών animation, ο Κίτον δανείζει τη φωνή του και στο σύμπαν των «Minions» που βγαίνει τον Ιούλιο στην Αμερική.

Διαβάστε ακόμη: