Buzz

Ο καινούριος Ανγκ Λι έχει... πρόσωπο και ημερομηνία

στα 10

Για πρωταγωνιστή του στο «Billy Lynn’s Long Halftime Walk», ο Ανγκ Λι ανακάλυψε έναν άρτι απόφοιτο δραματικής σχολής, που δεν έχει ξαναεμφανιστεί πουθενά!

Ο καινούριος Ανγκ Λι έχει... πρόσωπο και ημερομηνία

Ο Ανγκ Λι είναι ο ένας από τους λίγους σκηνοθέτες που έχει καταφέρει να κάνει αριστουργήματα μεταφέροντας λογοτεχνία στο σινεμά: από το «Sense and Sensibility» και την «Παγοθύελλα», μέχρι το «Τίγρης και Δράκος, το «Brokeback Mountain» και φυσικά τη «Ζωή του Πι», έχει αποδείξει ότι ξέρει πώς να υπερβαίνει τα όρια και να μεταμορφώνει βιβλία σε ολόδικές του, μεγαλειώδεις ταινίες. Κι αυτό σκοπεύει να ξανακάνει με την επόμενη δουλειά του. Το βιβλίο είναι το «Billy Lynn’s Long Halftime Walk» του Μπεν Φάουντεν, που κυκλοφόρησε το 2012. Η ιστορία παρακολουθεί μια ομάδα από βετεράνους του πολέμου στο Ιράκ, ανάμεσά τους και τον 19χρονο Μπίλι Λιν: μια «ηρωική» μάχη τους μαγνητοσκοπείται και κυκλοφορεί στα media κι εκείνοι επιστρέφουν στην Αμερική για την «Καμπάνιας της Νίκης». Στο πλαίσιο των τιμητικών εκδηλώσεων παρακολουθούν ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου στο Τέξας τη Μέρα των Ευχαριστιών. Η ταινία εκτυλίσσεται κυρίως στη διάρκεια του ματς, με flash backs σε όσα συνέβησαν στους ήρωες.

Διαβάστε ακόμη: Ο Βιν Ντίζελ θέλει πολύ τον Ανγκ Λι

Παραγωγός της ταινίας είναι ο Τομ Ρόθμαν, που υπέγραψε και τη «Ζωή του Πι», τότε στην 20th Century Fox, τώρα από την TriStar. Το σενάριο έγραψε ο Μπεν Μπόφοϊ και στην ταινία εμφανίζεται ο Γκάρετ Χέντλαντ, αλλά πρωταγωνιστής, στο ρόλο του Μπίλι Λιν, είναι ο Τζο Ολγουιν, πρωτοεμφανιζόμενος Βρετανός που μόλις τελείωσε τις σπουδές του στο Royal Central School of Speech & Drama, στον πρώτο ρόλο της καριέρας του. Περιμένετε το «Billy Lynn’s Long Halftime Walk» στις αίθουσες τον Νοέμβριο του 2016.

Διαβάστε ακόμη: