Buzz

Ο Ανγκ Λι έχει νέα ταινία – αυτό αρκεί

στα 10

Αλλη μια διασκευή μυθιστορήματος αποφάσισε να κάνει ο Ανγκ Λι, αναλαμβάνοντας το «Billy Lynn’s Long Halftime Walk», με ήρωες βετεράνους του πολέμου το Ιράκ.

Ο Ανγκ Λι έχει νέα ταινία – αυτό αρκεί

Ο Ανγκ Λι είναι ο ένας από τους λίγους σκηνοθέτες που έχει καταφέρει να κάνει αριστουργήματα μεταφέροντας λογοτεχνία στο σινεμά: από το «Sense and Sensibility» και την «Παγοθύελλα», μέχρι το «Τίγρης και Δράκος, το «Brokeback Mountain» και φυσικά τη «Ζωή του Πι», έχει αποδείξει ότι ξέρει πώς να υπερβαίνει τα όρια και να μεταμορφώνει βιβλία σε ολόδικές του, μεγαλειώδεις ταινίες. Κι αυτό σκοπεύει να ξανακάνει με την επόμενη δουλειά του. Το βιβλίο είναι το «Billy Lynn’s Long Halftime Walk» του Μπεν Φάουντεν, που κυκλοφόρησε το 2012. Η ιστορία παρακολουθεί μια ομάδα από βετεράνους του πολέμου στο Ιράκ, ανάμεσά τους και τον 19χρονο Μπίλι Λιν, που είναι αναγκασμένοι να παρακολουθήσουν ένα ματς ποδοσφαίρου στο Τέξας, στη διάρκεια της γιορτής των Ευχαριστιών, ως μέρος της «Καμπάνιας της Νίκης» της αμερικανικής κυβέρνησης, προτού επιστρέψουν στον πόλεμο.

Παραγωγός της ταινίας θα είναι ο Τομ Ρόθμαν, που υπέγραψε και τη «Ζωή του Πι», τότε στην 20th Century Fox, τώρα από την TriStar. «Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στη δουλειά και συνεργάζομαι με τον παλιό μου φίλο Τομ Ρόθμαν,» δήλωσε ο Ανγκ Λι. «Το πιο σημαντικό πράγμα για μένα είναι η αφήγηση μιας ιστορίας και το “Billy Lynn’s Long Halftime Walk” είναι μια ιστορία που με παγίδευσε από την πρώτη στιγμή. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε τη δημιουργική εργασία μ’ αυτήν την εξαιρετική ομάδα συνεργατών.» Τα γυρίσματα της ταινίας είναι προγραμματισμένα για την άνοιξη του 2015 κι εμείς, από την άλλη πλευρά, ανυπομονούμε να δούμε τον σκηνοθέτη να ανατέμνει ξανά, με τον δικό του τρόπο, την αμερικανική νοοτροπία.

Διαβάστε ακόμη: